Po wyjściu Zeissa 135 to Canon zrobił się powiedzmy przyzwoity. :) Sigma nie ma jakiegoś szczególnie wielkiego wyzwania.Cytat:
Nie przesadzajmy, bo 135L to fenomenalne szkło w swojej kategorii, chociaż zawsze może być coś lepszego
Wersja do druku
Po wyjściu Zeissa 135 to Canon zrobił się powiedzmy przyzwoity. :) Sigma nie ma jakiegoś szczególnie wielkiego wyzwania.Cytat:
Nie przesadzajmy, bo 135L to fenomenalne szkło w swojej kategorii, chociaż zawsze może być coś lepszego
dokladnie.
zreszta.. niech Sigma wypusci 135/1.8 optycznie na poziomie 135L, ale poprawi prace pod swiatlo i juz bedzie mega konkurencja dla 135L
a ja po wczorajszym zleceniu i randcce z Sigma 35/1.4 zaczynam walczyc z nawykiem robienia po 5 powtorzen waznych momentow, zeby jedno lub dwa zdjecia byly ostre :D
O wyborze precyzyjnego lub nie było pisane rok temu po premierze, bo to była nowość. Teraz odgrzewasz stary kotlet i podajesz jako wielką nowość, przy okazji czyniąc jakieś zarzuty. Wiele osób dzieli się swoim doświadczeniem tylko że niektórym się nie chce czytać i nie potrafi wyszukać informacji.
o widzisz, dzieki za info.
temat mega istotny, a ukryty na maxa w gaszczu postow o dziwnych problemach ripk'a z AF w nowej piatcce, w dziale "usterki" - w dziale, ktorym omijam z daleka szerokim łukiem ;)
w wolnej chwili poczytam sobie.
haha ;) no tak
sami widzicie, ze stosunkowo podobnie obrazuja obydwa obiektywy (24/1.4 i 35/1.4), sam sie wlasnie pomylilem..
.. wiec posiadanie obydwu o juz taki bardziej deluxe bajer niz koniecznosc ;]
aczkolwiek przy pro repo slubnym jeden z dwoch powinno sie miec obowiazkowo.
ja po ostatnim zleceniu, gdzie 3/4 zdjec mam z Sigmy 35/1.4 (stanowcza wiekszosc trafionych w punkt), zastanawiam sie nad wymiana 24L na 16-35L + Sigma 85/1.4
A ja najbliższy zakup to wymiana 35/2.0 na tytułową sigmę :-)