Tablic jeszcze nie testowałem :-P
Z mojej strony ot. Jak coś w końcu kupię to może się pochwale.
Wersja do druku
Tablic jeszcze nie testowałem :-P
Z mojej strony ot. Jak coś w końcu kupię to może się pochwale.
I tutaj muszę się zgodzić. Kupiłem to "cudo" ze względu na światełko bo tu gdzie zależało mi na zdjeciach była ciemnica. I Sigma dała d**y.
Nie przekona mnie już nikt do niej. Nie sztuka jest zrobić poprawne zdjęcie w świetle dziennym przy sprzyjających warunkach.
Bokeh przy 1.4? Niech się nim podniecaja inni....:D
Wytalkowane z GT-I9100
Środek nocy, wieś gdzieś na trasie gdzie jedynym źródłem była latarnia oddalona o 3-4m, Iso 3200 -2EV czas chyba 1/50 5Dc f1.4 (parametry pisze z pamięci więc może być niewielka różnica)
Seria 5-6 zdjęć z przeostrzaniem celowane na pasek czarnej torby umieszczony na "szarawej" bluzce. Pudło było jedno i to takie które na odbitce 15/21 byłoby ok :) Nie wiem jakie to są dla Was warunki, ale dla mnie już niespotykane w normalnym fotografowaniu.
Zdjęcia robione bez wspomagania. Ten sam test wykonałem na twarzy oświetlonej i tu były 3/6 zdjęć przestrzelonych i na twarz odwróconą od światła/ zacienioną tutaj było już słabo bo 2 miałem powiedzmy ok :) Jak dla mnie na te warunki było bardzo dobrze :)
YaneC gezas chlopie skoncz juz to ciagle biadolenie o Sigmie 35/1.4
ile mozna czytac tego samego?
albo zaloz sobie forum www.sigma-smierdzi.pl
Dla jasności, w obiekty nieruchome trafia w ciemnicy z dużą skutecznością, zdecydowanie gorzej jej idzie przy obiektach w ruchu gdy jest mało światła, nie wspominając o servo w słabym świetle. Pewnie przyczyną jest to iż im ciemniej, tym jej AF działa wooooolniej. Oczywiście to nie znaczy że Sigma nie jest w stanie trafić w tych warunkach, ale odsetek nietrafionych jest duży, z 24L jest dużo lepiej.
Zauważyłem też słabszą pracę AF na bocznych punktach, zakładam że pewnie nie wykorzystuje tych podwójnie krzyżowych, ale mogę się mylić.
Z góry zaznaczam że nie jestem zagorzałym wyznawcą żadnej marki i dzielę się jedynie swoimi spostrzeżeniami.
A Ty jej zachwalenie bo odnoszę wrażenie, że pracujesz w jakimś sensie dla Sigmy. Bądź obiektywny..
Wrzuciłes kilka fotek i wszystkie wykonane w piekne sloneczne i bezchmurne dni i zachwalasz jaka ta Sigma jest de best. I co na nich chciałeś pokazać czy udowodnić?
Wytalkowane z GT-I9100
nie wiem czy zaowazyles, ale od jakis ponad 2 miesiecy nic nie chwale, ani w zasadzie nie wnikam w dyskusje o tym czy lepsze systemowe szkla, czy tampony.
zdjec tez nie bede pokazywal, bo jest tu sporo ludzi, ktorzy - cytuje - "zygaja juz zdjeciami slubnymi", a ja w zasadzie tylko takie foty robie.
olewam temat ;)
24 i 35 to ciut ciężko porównywać. 24 daje większą GO więc siłą rzeczy celność będzie większa...