parę osób licytowało, wiec chyba było warto
Wersja do druku
Mogłeś spróbować skoro warto było. A chętnych na zakup "jeszcze ciepłych ofert" nigdy nie brakowało.
Centur - nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy kupiłbyś?
Co powiecie na to: Canon EOS 6D + Canon 24-105mm f/4L IS USM Warszawa ? Tablica.pl
najprościej się po prostu spytać o miejsce odbioru i takie tam
Kolejna podejrzana sprawa.
Wystawiłem sprzęt foto na allegro, wartość ok 8000zł, zgłosił się chętny z UK (nowe konto na allegro) że kupi ode mnie zaraz zapłaci przelewem, wysłał mi potwierdzenie przelewu w postaci jakiegoś HTML a potem informuje że pieniądze dostanę z tego banku "Barclay's Bank Of London" jak dostarczę potwierdzenie wysyłki towaru dla banku i jemu. Podał mi email do banku barclay-shipping@in.com abym sobie potwierdził że to prawda. Domena IN.com banku śmiech na sali. Jak napisałem że mój brat leci do UK i za dwa dni mu to dostarczy to że nie ma sensu się kłopotać. Napisałem że niech sobie daruje próbę wyłudzenia sprzętu, to napisał uwaga straszy mnie wojskiem polskim w poprzednim emailu jeszcze interpolem i FBI
Cytuje :
"do you know Gen. Mieczysław Cieniuch?The chief of the general staff of polish armed forces,he is a friend of my Dad and they work together,so don't force me to report the matter to him that you are trying to scam me" :D
Dalej pisze że nie może wycofać pieniędzy z konta które wpłacił i on już stracił pieniądze, które ja nie dostałem. Temat jest wielu miejscach na sieci.
Pozdrawiam i Uważajcie na takie typy raz to nigeria raz uk.
Klasyczne "oszustwo nigeryjskie", ale trzeba o tym mówić, żeby wszyscy wiedzieli i nie dali się wrobić... ;)
Odpisz mu:
"Do you know Darth Vader? He fell to the dark side of the Force, he is a friend of my Mum and they work together,so don't force me to report the matter to him that you are trying to scam me"
Rzeczywiście oszuści atakują coraz częściej i pojawiają się już z każdej strony. Trzeba na baczności się mieć ;) !
heheheh....8-)