ja mam i podejrzewam, że wszyscy mają,
pierwsze słyszę o jakiś problemach z tym softem,
Wersja do druku
- wgraj jeszcze raz soft 5.15 do wszystkich urzadzen PW, ustaw domyslne ustawienia we wszystkich odbiornikach/nadajnikach (zrob reset, w instrukcji jest napisane jak to zrobic)
- wloz wylaczony nadajnik na wylaczone body, wlacz body, po czym wlacz nadajnik
- wloz wylaczona lampe na wylaczony odbiornik, wlacz lampe i ustaw normalny tryb ETTL (zaden master ani slave, oczywiscie lampe masz Canona? ewentualnie najnowsze dwa Metze dzialaja z PW), wlacz odbiornik
- sprawdz czy w nadajniku i odbiorniku masz ustawione C1
- zrob zdjecie i zobacz teraz czy wszystko dziala jakl nalezy
- daj znac na forum
ile wytrzymuje bateria w TT1.. dzisiaj z rodziną do lasu pojechaliśmy, wziąłem PW i trochę klamotów, wyciągam i zonk.. TT1 nie śmiga.. podejrzewam oczywiście baterię..
mi dziala tak srednio z pol roku, ale mimo wszystko co sesja/ślub sprawdzam poziom baterii, wymieniam jak kreska pokazuje ~30%
zdarzalo mi sie zapomniec wylaczyc urzadzenia, w przypadku TT1 ma to maly wplyw na baterie ale w przypadku Flexow juz kilka kompletow baterii rozladowalem
no właśnie flexy jeszcze mi śmigają - ale może dlatego że używam do nich takich specjalnych baterii litowych - naprawdę potężny ładunek w porównaniu do alkalicznych coś takiego: http://www.cyfrowe.pl/aparaty/energi...hium-4xaa.html i faktycznie działają dobrze..
w sumie dzisiaj taki pech jak z dzieciakami poszliśmy do lasu ale muszę sobie zapas kupić tej CR2450 bo paluszki to zawsze ma się pod ręką lub kupi się wszędzie..