Zamieszczone przez
jaca
a jakie to ma znaczenie? O czym to ma świadczyć? To wyznacznik tego czym mam ja zacząć fotografować?
Ja - body które spełnia moje, indywidualne wymagania jakościowe. Może byc 5D, może być co innego. Przesiadać się co chwilę bo kto inny jest pierwszy? Nie dajmy się zwariować, aparty mają być najwyżej do fotografowania sportu, a nie brać same udział w zawodach sportowych :grin:
Nie lubię takiej retoryki. Sadzić kwiatki na grobie firmy mającej w ofercie 1Ds MK3 ? I najtańszego na rynku FF świetnie obrazujące, co z tego, że stare? Robi gorzej zdjęcia?
Każda z tych 2 firm ma po około 40% rynku. I co, jakaś ma mieć 99% ? To by wcale nie było takie dobre. Czy byłoby wtedy być z czego dumnym? Skoro wszyscy fotografują tym samym to nie ma satysfakcji z marki.
Nikoniarze nie zaprzeczali faktom oczywistym. Generalnie wszyscy w obozach żółtym i czerwonym zgadzali się z tym, że canon ma lepsze wysokie ISO i to ostatnie pare lat. Powiedzmy, że na razie będzie to lepsze w D3 Nikona (bo nie wiemy tego tak na pewno, mało zdjęć). Zawsze canon musi miec lepsze body? Jak nie ma to trzeba popełnić sepuku? Rok temu Nikon nie miał nic lepiej obrazującego niz 5D. I co z tego? Należało przestać fotografować nikonami? Nie popadajmy w skrajności. Cyfra wyszła z etapu dziecięcego. Jest już kilka modeli body które przewyższa swoimi możliwościami potrzeby 99% fotografów. Ma je Nikon i Canon a za chwilę będa je miały następni.
Teraz trzeba będzie udowadniać, że się robi lepsze zdjęcia ;-) nie wystarczy to jakie body się ma w ręce.