a ja mam propozycję, zróbmy temat: "co kupić za dotacje - sprzęt ślubny", tam określamy kwotę dotacji i propozycje co można kupić.
Wersja do druku
a ja mam propozycję, zróbmy temat: "co kupić za dotacje - sprzęt ślubny", tam określamy kwotę dotacji i propozycje co można kupić.
.. a oddzielny temat z wzorami biznesplanów pod fotografię ślubną i jeszcze jeden z pomysłami jak nie dać się urzędnikom.
Mamy na forum wątek z dotacjami, mamy wątek ze sprzętem do ślubów (ten oto właśnie), mamy małe FAQ jak zachowywać się w kościele w czasie fotografowania.. no chyba już wystarczy? ;)
W ostateczności nakręćmy "How it's made - wedding photographer" !:D Dobra koniec OT.
To skąd mam pieniądze na zakup sprzętu całkowicie nie powinno was interesować, mogę dostać od babci, wygrać w lottka lub obrabować bank. Jest konkretne pytanie w odpowiednim temacie, więc jak nie chcesz / nie potrafisz lub po prostu przemawia za Ciebie zawiść nie pisz nic.
do gadget_zary " Domyślam się, że dłużej spędzisz na pisaniu na forum co kupić.."
Dokładnie, przyszedł czas zakupu więc spędzam czas na forum, natomiast w normalne dni nie wlepiam oczy w monitor godzinami ponieważ wolę wyjść w plener i zrobić zdjęcie. Po co miałem się podniecać nowymi aparatami lub akcesoriami skoro nie miałem na to funduszu.
do Jaca9 " Dla mnie dziwne jest to że tacy ludzie dostają dotacje a tacy co ją potrzebują naprawdę nie dostaną. " - widocznie jesteś na tyle za*****ty że wiesz kto potrzebuje a kto nie, gratulacje.
a może zróbmy oddzielny wątek zawiść na forum?
PS. Dziękuje wszystkim za normalne odpowiedzi które mi pomogły
ja startowałem od:
5D mkI
40D
C 28 1.8
C 50 1.4
C 85 1.8
580 EXII
i to mi wystarczało
Spokojnie kupisz (to był mój 2gi zestaw) :
5D mkII
5D mkI (używane na fakturę - alledrogo)
C 28 1.8 (lub szerzej ale ciemniej C 20 2.8)
C 50 1.4
C 85 1.8
580 EXII
i zostanie na dodatki :)
zastanawiąjące, dlaczego ludzie którzy biora dotacje tak nerwwo reaguja w temacie pieniądze :twisted:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a może taki: za dotację dziękuje państwu polskiemu i wszystkim podatnikom?
a tak powaznie to rada starszego kolegi ;-) jak oczekujesz pomocy bo sam nie wiesz co zrobic co kupić czy dokąd iść... to zalecam więcej pokory...
A ja tak zupełnie abstrahując od dotacji, zastanawiam się, jak można zawodowo zajmować się fotografią, nie wiedząc jakie narzędzia są do tego potrzebne...