:-)
Powiem szczerze, że nie chodzi nawet o obowiązek. Tylko o zwykłą przyzwoitość. Przecież do lumixa za 200 zł dostałem instrukcję w języku polskim. A do G10 nie.
Wersja do druku
:-)
Powiem szczerze, że nie chodzi nawet o obowiązek. Tylko o zwykłą przyzwoitość. Przecież do lumixa za 200 zł dostałem instrukcję w języku polskim. A do G10 nie.
Ja bym zadzwonil do Panasonic Polska i zapytal.
Musisz dostać instrukcję polską na papierze (nie masz obowiązku posiadania komputera do odczytu pdf). Atakuj sklep lub dystrybutora. Ja miałem przypadek z Denonem (kupowałem tuż po premierze), w pudełku nie było polskiej instrukcji (7 innych języków za to). Po telefonie do dystrybutora, otrzymałem informację, że mieli obsuwę w drukarni i doślą mi instrukcję do miesiąca, i tak też się stało.
PS> No chyba, że kupiłeś aparat z importu z Germanowa ;)
Pozdrawiam
arra
Nie no z FJ. Zaraz wysmaruje jakiegoś maila.
Faktycznie po sprawdzeniu, że mam aparat z polskiej dystrybucji konsultant zaproponował dosłanie mi polskiej instrukcji pocztą. Plus dla panasonica Polska za bezproblemowe i szybkie załatwienie sprawy. Czekam na przesyłkę. Dzięki za radę. Pozdrawiam
Jak kogos interesuje VIDEO:
3 days with the Panasonic AG-AF100:
http://philipbloom.net/2010/10/19/af100/
Canon nie uzywa INTELIGENCJI przy implementacji VIDEO w swoich dSLR. Stad np. ostrzejsze wideo z GH1 niz 5D II... To nie jest kwestia szkiel, tylko sposobu "downsamplingu"... To samo moze dotyczyc szumu. Tak czy inaczej, u43 wydaje sie byc najbardziej praktycznym podejsciem jesli chodzi o balans rozmiar i waga vs IQ.
Oczywiscie fanatycy papierowej GO wybiora FF do krecenia, ich swiete prawo.
Widzę, że na razie milczeniem pominięto jedyny dotąd "test" Panasa 100-300. Pewnie słusznie, bo takiego mydła nie daje nawet najtansza Sigma za 500 złotych. Ale pewnie ktoś przedawkował knedlicki i piwo :lol:
Myslisz ze bedzie reakcja obronna jak olytalibow na forum olka? :lol:
Od zawsze wiadomo ze implementacja video w obecnych dslrach jest daleka od docelowej, chocby dlatego ze nie ma tam downsamplingu a jedynie czytanie co n-tej linii co owocuje szumem na poziomie piksela identycznym jak zdjecie przy max rozdzielczosci. Na bank ta kamera panasloika jest zdecydowanie lepsza do krecenia video niz np 7D, chocby ze wzgledu na ergonomie.