No to D3 już nie będzie najbardziej oprogramowaną puszką, MMM! ;)
Oba doniesienia wyglądają na podobne ;)
Najbardziej podoba mi się, że można kalibrować AF dla 14 obiektywów. Jak oni te 14 wyliczyli? :roll:
Wersja do druku
Np w ten sposob ze aparat zapamieta 14 roznych ustawien dla roznych obiektywow i ani jednego wiecej? :roll:
Wyglada jak marzenie, ma dokladnie to czego zoltym od d300 zazdoscimy.
Czyli kalibracja AF, duzy LCD VGA, live view
I bedzie mial to czego d300 nie ma i daleko mu do tego, czyli niskoszumna matryca FF.
zależy kogo masz na myśli mowiac 'zazdrościmy"...
Jeśli miałbym czegoś w tych rzeczy zazdrościć, to chyba tylko kalibracji AF (naprawdę duzy LCD to mam podpięty do komputera, a tryb "na zombie" mnie nie interesuje :))
natomiast ja najbardziej zazdroszczę użytkownikom Nikona tego, że ich aparaty bezprzewodowo obsługuja systemowe lampy błyskowe za pomocą "kukułki" wbudowanej w aparat.
jak takie cos wyjdzie to jak canon uzasadni kupowanie 1ds marka3. ale " czego wam i sobie zycze":)
Ciepło, ciepło... - ale mnie chodziło o to, że taki 1D może pamiętać 20 (wzięte z sufitu? - 16, 32 to rozumiem) różnych ustawień, a ten (też równie księżycowe) 14.
No - chyba, że Canon zrobił badania statystyczne i wyszło mu, że większość użytkowników jedynki nie używa więcej niż 20, a piątki, więcej niż 14 szkieł.
"Micro lens fine adjustment for up to 14 lenses"
I co to bedzie jak zniknie problem BF/FF?
Serwis Canona "dostanie w plecy" -:)
Któryś z użyszkodników tego forum już kalibrował swoje szkiełka z nową 1ką. Z tego co pamiętam, z jednym szkłem doszedł do końca skali, może się okazać, że serwis jednak nie będzie taki bezrobotny.
A z drugiej strony, to dla niektorych bedzie to gwozdz do trumny, jak chocby dla mnie, bo jak zaczne, krecic i poprawiac, to w koncu w wariatkowie mnie zamkna :)