u mnie odwrotnie....
5D kolory jakieś bladozielone...
byłem w serwisie nawet ale powiedzieli ze wszystko jest ok.
może kolega ma tak jak ja sztukę z początków produkcji.
Wersja do druku
Zgadza sie - 0 na poczatku numeru seryjnego :).
A moze oni cos moga zrobic z tym LCD?
wątpię. Z tego co wiem na poczętku dawali inny wyświetlacz po prostu.
Trzeba się przyzwyczaić i tyle.
Jedyny plus taki, że na kompie zdjęcia wyglądają dużo lepiej niż na LCD :)
Bo w 40D miałem ten problem że na LCD zdjecie było nieby super - kolory itp. na na kompie jakieś taki nijakie...
ja zauwazylem, ze na kompie sa ciut cieplejsze niz na tym LCD, zwlaszcza przy swietle sztucznym - jakies 200K. Musze sprawdzic na innym kompie jeszcze, moze cos z moim ekranem sie stalo w ostatnim tygodniu :).
Trza do Canona zadzwonic ;)
Byłem w tą sobotę na ślubie i weselu jako gość, nie specjalnie nastawiałem się na zdjęcia, mogłem sobie dowolnie poeksperymentować i nastawiony byłem na // imprezę.
Powiedziałem sobie: C40D i C24L oraz zamiennie 50 f/1.4 z 85 f/1.8, żadnej lampy itp i nic więcej nie biorę.
Pierwsze wrażenie:
1) 24L na cropie czasami za wąsko;
2) 50mm fajnie, ale nie tak ostro, wygodnie i szybko jak na 85mm;
3) 85mm zdjęcia w/g mnie ok, ale często za wąsko.
4) Żałuję, że zostawiłem w domu 5D.
ISO 800-1600, kościół i sala dość oświetlone.
Z powyższego wniosek (jak dla mnie) C5D lub MKII i 24mm oraz 85mm super zestaw, można się bawić w pośrednie ogniskowe, ale ... po co.
Szerokiego, typu moje 15mm, nie używałem bo mi się nie chciało, chodzić.
Był Gość kamerun, robił też czasami zdjęcia, miał chyba 40D lub 50D oraz chyba C17-55 f/2.8 (dokładnie nie patrzałem byłem zajęty ... wiadomo czym), i lampę 580. Podejście do foto ok, ale efekt - zobaczymy.
Byłem raz na jednym ślubie z 400 2.8 - fajna zabawa, aczkolwiek stresująca - jak ktoś ci wejdzie pomiędzy aparat a parę, to nie możesz go po prostu chwycić za ramię (tak jak to jest przy 35mm), bo jest jakieś 10-20m od ciebie, no i tracisz momenty... Szkło warte taszczenia, ale wyłącznie na kilka klatek wzbogacających materiał o efekciarskopłytką GO i płaską perspektywę.Dokładnie to samo miałem, tylko że mniej boleśnie - zrobiłem trochę fot 50d na próbę do porównania. Wniosek : 50d = wieszak na szkła :p
Środkowy + przekadrowanie w większości sytuacji wystarcza.