Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzysztof Pastuszka
Mam budzet 15 000 PLN i stwierdziłem, że 6D będzie OK - myślałem zarówno nad 5D Mk2 i Mk3 - bardzo długo się naczytalem różnych testów i sądzę, że 6D do moich celów będzie super :)
Uwielbiam teksty typu... długo naczytałem się o różnych testach... :p masakra.
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
"Odnoszę wrażenie, że ten problem w naszym kraju jest szczególnie widoczny z następujących powodów. Pierwszy z nich to brak podstawowej i rzetelnej edukacji z zakresu fotografii uniemożliwia ocenę czy użytkownikowi jest potrzebne to co sprzęt oferuje."
true, co widać doskonale na naszym/waszym forum
zero wiedzy, zero chęci ale" ja chcem fajnom lustrzankom" co zrobi/zarobi dla mnie fajne foty,zwłaszcza na ślubie
reszta to p******ety
Bez kitu, kolega sprzedaje foto, miał klientkę z dotacji (7d, 18-135 bez stm bo tani, 430ex II i jakaś małpka, reszta poszła na pierdy) co pokazywał jej jak uruchomić aparat = JAK WŁĄCZYĆ, i ma takich ludzi na mase..
Wiadomo firma "XXX XXX fotografia ślubna"
Cytat:
Zamieszczone przez
kosdkp
Bez kitu, kolega sprzedaje foto, miał klientkę z dotacji (7d, 18-135 bez stm bo tani, 430ex II i jakaś małpka, reszta poszła na pierdy) co pokazywał jej jak uruchomić aparat = JAK WŁĄCZYĆ, i ma takich ludzi na mase..
Wiadomo firma "XXX XXX fotografia ślubna"
:shock:
Ciekawe jaki są efekty takich "pstrykaczy", jedno pewne, robią TANIO.
Cytat:
Zamieszczone przez
Morfii
:)))))))))))) potwierdzam ;)
jak ktoś kupuje aparat dla Wi-Fi, nie interesuje go ergonomia i filozofia obsługi w odniesieniu do guzikologii w mark II i III to wybierze 6D :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Morfii
Cytat:
Zamieszczone przez
candar
:)))))))))))) potwierdzam ;)
jak ktoś kupuje aparat dla Wi-Fi, nie interesuje go ergonomia i filozofia obsługi w odniesieniu do guzikologii w mark II i III to wybierze 6D :)
Ale was boli uważne czytanie przecież napisał
Cytat:
Zamieszczone przez
Krzysztof Pastuszka
bardzo długo się naczytalem różnych testów
nie o różnych testach tylko różnych testów
Zastanówcie się co wam przeszkadza, że ktoś czyta testy, gdyby napisał wprost doradźcie co kupić to dostał by opieprz, że mu się nie chce nic samemu poszukać, że już wiele razy było, a jak sam poszukał i podjął samodzielnie decyzję, wybrał to co mu bardziej odpowiada, to też źle.
Ano też mam wrażenie że boli, gdzie nie zajrzeć to hejtuja 6D bo to takie tanie.... nie to co profi piatka...
Miałem 5D mk II krótko.... nie polubiliśmy się, za to 6D jest dla mnie idealna.
Ja miałem długo 5DII i polubiłem go, a zdecydowałem się na 6D jednak dla lepszego obrazka. 5DIII mnie nie kusi, bo mam na co wydać nadmiar pieniędzy - w końcu wakacje wkrótce :)
6D. Trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć! Dwa lata będzie służyć... :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bolek02
Ja miałem długo 5DII i polubiłem go, a zdecydowałem się na 6D jednak dla lepszego obrazka. 5DIII mnie nie kusi, bo mam na co wydać nadmiar pieniędzy - w końcu wakacje wkrótce :)
Nie pisz mi prosze ze moje 5d2 juz nie jest najlepsze na swiecie i ze coś ma lepszy obrazek:-)
6d to świetny aparat ale ergonomicznie 5d wygrywa dlatego ciulam na mk3 :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
6D. Trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć! Dwa lata będzie służyć... :mrgreen:
klasyka.... :mrgreen:
Wzorem ergonomii dla mnie był A900 z gripem.