Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie
600D jest naprawdę sympatyczny. Gdyby jeszcze nie to łatwe brudzenie się marycy...
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
600D jest naprawdę sympatyczny. Gdyby jeszcze nie to łatwe brudzenie się marycy...
E tam, zwykły crop entry level. Ale matryca mu się wcale nie brudzi bardziej niż w innych korpusach ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
E tam, zwykły crop entry level. Ale matryca mu się wcale nie brudzi bardziej niż w innych korpusach ;-)
To prawdopodobnie nie chodzi o 600D tylko o D600 - format FX i matryca jednak brudzi mu się bardziej niz w innych korpusach -
Nikon D600 - problem z kurzem na matrycy - Optyczne.pl
:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
To nie crop tylko format FX i matryca jednak brudzi mu się bardziej niz w innych korpusach
Popatrz co jac+ napisał...
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Popatrz co jac+ napisał...
Własnie popatrzyłem i wyedytowałem swojego posta - IMO jac+ postawił D zamiast przed to po liczbie 600 :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ale matryca mu się wcale nie brudzi bardziej niż w innych korpusach
Na tyle mi się podobała ta puszka, że przeszukałem sieć, żeby się jak najwięcej na jej temat dowiedzieć. Akurat z tym szczególnym papraniem matrycy to ponoć prawda. Zerknij na test na optycznych/podsumowanie/użytkowanie. W innych miejscach też o tym wspominają.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Własnie popatrzyłem i wyedytowałem swojego posta - IMO jac+ postawił D zamiast przed to po liczbie 600 :smile:
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Na tyle mi się podobała ta puszka, że przeszukałem sieć, żeby się jak najwięcej na jej temat dowiedzieć. Akurat z tym szczególnym papraniem matrycy to ponoć prawda. Zerknij na test na optycznych/podsumowanie/użytkowanie. W innych miejscach też o tym wspominają.
Ja to wszystko wiem, ironizowałem nawiązując do klasycznej pomyłki w nazewnictwie :-)
Pilnujcie się, bo o pomyłkę jednak całkiem łatwo.
Sample z 6d wyglądają bardzo dobrze, no, może z wyjątkiem pokazywanego już tutaj na forum. Na wysokich ISO widać mocne działanie algorytmu odszumiającego.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Ja to wszystko wiem, ironizowałem nawiązując do klasycznej pomyłki w nazewnictwie
Pilnujcie się, bo o pomyłkę jednak całkiem łatwo.
Ożeż! Dopiero teraz zauważyłem swoją skuchę :) . Jak człowiek cały czas myśli o 5D to D samoczynnie ląduje na końcu :) .
Tak w ogóle: zgodnie z atlasem anatomii D znajduje się z tyłu :) . Więc mi tu nie dowcipkować! :lol:
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Jak człowiek cały czas myśli o 5D to D samoczynnie ląduje na końcu :) .
Tak w ogóle: zgodnie z atlasem anatomii D znajduje się z tyłu :) .
Może gdybyś nie myślał cały czas aż o 5D, to by Ci D nie "lądowało samoczynnie" raz na końcu raz z tyłu. :twisted:
W którym atlasie anatomii znalazłeś lokalizację D... :?: :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
jac+
Więc mi tu nie dowcipkować! :lol:
Sam mnie zainspirowałeś :mrgreen: