Odp: Canon 1D X - następca 1D4 i 1Ds3
Ok, ale na które 1d chcesz zmienić?
Cytat:
Zamieszczone przez
McKiller
Witam, zbliża się wielkimi krokami zamiana body. Mianowicie moje 5d MK II idzie pod młotek a na horyzoncie pojawia się 1D. Nigdy nie miałem tego aparatu w dłoniach, czytałem tylko recenzję. Pytanie kieruję do osób które kiedyś przesiadały się z 5D na 1D jakie były wasze pierwsze efekty "wow" czyli plusy i minusy 1D pod względem 5D. I na koniec konkretne pytanie :) czy warto zamienić 5d MKII na 1D ? :) dzięki i pozdrowienia :)
No właśnie....... o jaki aparat Ci chodzi?
Chyba jest to wątek o 1DX.
yyyyy...
jesli pyta czy warto zmienić 5d II na 1D X to pytanie to jest wysoce nie na miejscu
Jeżeli masz zamiar kontynuować ten sam rodzaj fotografii, który dawaleś radę wykonać pracując 5DII, to nie warto.
Jeśli zamierzasz gdzieś targać ze sobą 1DX'a to warto mieć na uwadze, że 1DX + np. Canon 70-200 f2.8L IS II to już ponad trzykilowy kloc.
Cytat:
Zamieszczone przez
Rafaelito
Jeśli zamierzasz gdzieś targać ze sobą 1DX'a to warto mieć na uwadze, że 1DX + np. Canon 70-200 f2.8L IS II to już ponad trzykilowy kloc.
Targam ze sobą 1Dx, 1D MKIV, 500/4, 70-200/2, 8 IS i co? Nie narzekam! A mój spacer zestaw to jedynka z 100-400. Wcale nie uważam, że jest ciężko.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Cytat:
Zamieszczone przez
sfw
Targam ze sobą 1Dx, 1D MKIV, 500/4, 70-200/2, 8 IS i co? Nie narzekam! A mój spacer zestaw to jedynka z 100-400. Wcale nie uważam, że jest ciężko.
Czy możesz napisać jak się ma działanie AF-a w 1Dx w stosunku do AF-a w 1D4?
Cytat:
Zamieszczone przez
Sunders
Czy możesz napisać jak się ma działanie AF-a w 1Dx w stosunku do AF-a w 1D4?
Zdecydowanie lepiej, szczególnie na busy background i małym obiekcie (ptak). Trzeba tyko poczytać o trybach AF i nauczyć się je odpowiednio do sytuacji używać.
Cytat:
Zamieszczone przez
sfw
Dobrze, że jeszcze stołu bezcieniowego na plecy nie bierzesz i harmonii bo jakby nudno było to sobie pograsz a poważnie to wszystko zależy od tego ile się z tym chodzi i jak długo zestaw przy oku się trzyma. Swoją drogą to podziwiam cię że też ci się chce to wszystko targać.