tak 74.20
rozmazane arhtystyczne fotki mozna sobie odpuscic , dajesz to co swiadczy o twoich umiejetnosciach i podpada pod komercje powiedzmy , na czym mozna zarobic
Wersja do druku
tak 74.20
rozmazane arhtystyczne fotki mozna sobie odpuscic , dajesz to co swiadczy o twoich umiejetnosciach i podpada pod komercje powiedzmy , na czym mozna zarobic
nie tak znowu do końca. Wnioski są różnie w różnych urzędach. Jedne mniej skomplikowane drugie bardziej. A człowiek nauczony życia w Polsce wszędzie szuka haczyków ;)
Np. ja miałem kilka niejasności. Chociażby z tabelką zakupową.
1. Czy jeśli kupuję np 2 sztuki lampy studyjnej takiej samej, to mam to rozpisać na 2 pozycje, czy tez wpisać w jednej z dopiskiem 2 szt. i zsumować kwotę?
2. W tabelce pozycji jest 18 a ja chcę kupić 25. Gdzie to wpisać. Czy można wyedytować (co nie jest proste bo to PDF) tabelkę i dopisać kilka wierszy czy tez to jest jakieś ograniczenie formalne że nie można więcej rzeczy niż jest pozycji w tabelce?
takie niby pierdoły, a człowiek się boi żeby nie odrzucili np. bo wniosek źle wypełniony...
mnie 2 razy wzywali do poprawek , nie odrzucali z powodu drobnych bledow
to o czym mowisz rozumiem , ale wypelnianie wniosku przez kogos to jednak nie porozumienie , ten wniosek jest prosty sam w sobie , pewne rzeczy np te o ktorych mowisz czy zrobisz tak czy tak to przejdzie
od tego poza tym sa spotkania na ktorych watpliwosci wyjasniaja badz mozna to zrobic skladajac wniosek
Tydzien czasu nie potrafia zmienic bezposredniego linka na stronie i dalej ludzie pewnie wypelniaja stare wnioski :-? a zdjecia dodalem rozne, wiekszosc z imprez masowych no i moje skromne slubniaki, ale drukowalem sam na papierze foto a4 a pozniej w koszulki, wygladalo to skromnie ale dosc schludnie:smile:
Wniosek przeszedł pomyślnie? W pisałeś że masz coś $$$ odłożone np. na wpis do ewidencji, pierwsza składkę ZUS itd.
Tzn tylko przyjeli moj wniosek dopiero po 15 beda dzwonic czy rozpatrzyli go pomyslnie, ze swoich pieniazkow wpisalem koszty reklamy, ubezpieczenia sprzetu,koszt zakupu nowego sprzetu komputerowego.
Na te wszystkie zakupy jest wymagana faktura? Czy jak się zakupiło komputer parę miesięcy temu to też można go tak wpisać czy już nie za bardzo ? Rozumiem że o pełna kwotę się starasz?
Tzn niewiem do konca czy to ktos bedzie sprawdzal, bo w koncu Ty z wlasnych pieniedzy bedziesz coś tam kupowal, i czy dokladnie tyle wydasz ile napisales to chyba zalezy do Ciebie i generalnie nieda sie raczej przewidziec co do zlotowki, ze wydasz na reklame powiedzmy 1000 zł.
Co prawda to prawda, Twój UP jest w dużym mieście.