Ok zle i za szybko przeczytalem post, zrozumialem przycisk SET jako przycisk REC... :)
Czyli oryginalne RC-1 maja przyciski Spustu i SET, SET oczywiscie w marku 2 odpowiada za nagrywanie. Szukalem pilota z przyciskiem REC... :)
Wersja do druku
Ok zle i za szybko przeczytalem post, zrozumialem przycisk SET jako przycisk REC... :)
Czyli oryginalne RC-1 maja przyciski Spustu i SET, SET oczywiscie w marku 2 odpowiada za nagrywanie. Szukalem pilota z przyciskiem REC... :)
Ja kupiłem na allegro za 12zł + przesyłka. Opisany był jako odpowiednik RC-1.
kilka lat temu kupilem cos takiego na allegro:
jianisi remote control
dziala start i stop w trybie nagrywania w 7d.
pilocik kosztuje jakies grosze a dziala z kilkudziesieciu metrow (testowalem na d80)
mam pytanie do uzytkowników 5Dmark II , otóż nie moge dość do takiego ustawienia aparatu aby filmując działał automatyczny AF, moge ustawić go przed zrobieniem zdjecia na zadany obiekt korzystając z przycisku AF-ON ale podczas "krecenia" AF po prostu nie działa... moge go przestawia manualnie niezaleznie od tego czy obiektyw jest w trybie MF czy AF...
moze jakas opcję mam wyłączoną ?:)
dzieki z gory za odp ;)
konrad
nic nie masz przestawione - tak to działa, są 3 tryby AF, ale żaden się nie nadaje w zasadzie do niczego i nie działa w pracy ciągłej - 5d2 raczej nie można używać jako kamery do kręcenia na szybko - pozostaje tylko ręczne wyostrzanie - jeśli się obiekt porusza to wymaga niestety wprawy..
Statyw i manualne ostrzenie - to jedyna opcja. Zadanie nie jest więc łatwe, ale coś da się wycisnąć.
no będę musiał spróbować ... zwłaszcza ze trochę więcej zacząłem filmować :) dzięki za info bo czas edycji zaczął mnie przerażać
a co z opcja wykrywania twarzy? tam jakos dziala AF? czy nie mozna go wykorzystac, jako AF? (przepraszam za brak ogonkow, ale pisze na jakims iBook'u z angielskim systemem).
w polsce ludzie do byle czego potrafia sie przyczepic