Jak dla mnie ślij na żytnia, naprawa jakieś 600-800 zł
Wrocław chyba tylko Europaserwis. Ceny ci nie podam bo serwis tak jak Żytnia najpierw robią darmową ekspertyze co podlega wymianie
Wersja do druku
Jak dla mnie ślij na żytnia, naprawa jakieś 600-800 zł
Wrocław chyba tylko Europaserwis. Ceny ci nie podam bo serwis tak jak Żytnia najpierw robią darmową ekspertyze co podlega wymianie
Migawka.
Najlepiej wysłać na Zytnią. Może nie będzie najtaniej, ale za to z gwarancją że naprawią w cywilizowanym terminie.
Chwila chwila, 600-800 zl za migawke w 450d? Za sama migawke?:O
Sama migawka kosztuje na ebayu ok 40 - 50$. Możesz ją sobie zamówić i poszukac serwisu, który ją wymieni. Możesz też spróbować na Czapskich w Krakowie: http://fotoserwis.krakow.pl/naprawy_...i.html#migawka
Powinno być trochę taniej, serwis z tradycjami ze zdecydowaną przewagą pozytywnych opinii. Niestety nie autoryzowany, więc nie ma gwarancji że migawkę sciągnął na poczekaniu.
Potwornie drogo. Naprawa migawki 400 zl, wymiana 400-1000? 400 zl a okaze sie ze wystarczylo dmuchnac sprezonym powietrzem? Nie wiem co o tym myslec ale wydaje mi sie ze skoro nowa migawka kosztuje okolo 150 zl, a oni za wymiane kasuja 4 razy wiecej, to jest to nabijanie ludzi w butelke.
Kup sobie migawkę na ebaju i wymień samodzielnie.
Na jutupie są dziesiątki filmików pt:"Jak rozebrać EOS450d". Obejrzyj sobie jeden z nich, zastanów się jakie potrzebujesz do tego narzędzia i wiedzę, dodaj czas jaki Ci to zajmie, pomnożony przez stawkę godzinową, razem z "zusem, krusem, nową limuzyna rządową". Jestem przekonany, że jeśli ktoś do Ciebie przyjdzie i zaproponuje, zebyś mu w legalny sposób naprawił aparat, krzykniesz znacznie więcej.
Biorac pod uwage ze naprawa trwa moze z godzine wciaz uwazam ze to dosc drogo.
d.lisek
Serwis bedzie miał gdzieś twoje stwierdzenia czy to drogo czy nie. Jak nie masz na tyle umiejętności zeby zrobić to sam to pozostaje ci serwis i nie ma co plakać tylko trzeba zapłacić.
Jakiś czas temu w serii xxD koszt naprawy = 600 zł. w serii 1d ok. 1000 zł.
Nie wiem czy 450d podlega zapisowi o "deklarowanej wytrzymałości migawki", jeżeli tak to będzie wymieniona za free.
Przeciez body nie jest na gwarancji wiec dlaczego mieliby zrobic mi za darmo?