Właśnie zastanawiam się nad wersją bez stabilizacji, czy na takich krótkich ogniskowych jest konieczna?
Wersja do druku
Właśnie zastanawiam się nad wersją bez stabilizacji, czy na takich krótkich ogniskowych jest konieczna?
i skocz szybko na kurs liturgiczny
Hehe, mam zapewnienie, że ksiądz nie będzie robił przeszkód.
Tutaj znajdują się zdjęcia z wnętrza kościoła Jak widzicie wykonywanie zdjęć z wyżej proponowanym sprzętem w takim miejscu?
Nie jest tragicznie,ciemnicy strasznej nie ma wiec dasz rade :)
Witam,
Mam problem z doborem sprzętu, dokonałem już po części wyboru decydując się na C28 f/1.8. Wybór owego szkła niestety skreśla mnie z kupna lampy (nie chcę się pakować w jakieś podróby, zdecydowałem na 430EX). Po przejrzeniu kilku wątków wpadł pomysł Tamrona 17-50mm f/2.8, decydując się na niego zaoszczędzam coś koło 500-600pln na błyskotkę, ale tracę przy okazji plastykę i światło stałki.
Gdyby to wybór stał po waszej stronie, na co byście się zdecydowali?
Jak do ślubów, to osobiście nie widzę innego wyjścia niż zakupić lampę nawet kosztem lepszego szkła. Może część zdjęć nie będzie taka piękna jakby mogła być z tej twojej jasnej stałki, ale druga część będzie dobrze doświetlona ze znośnym światłem, inaczej by była albo niedoświetlona albo z ohydnymi cieniami i blinkami od wbudowanej.
Feudos - a jak 1.8 twojej stałki będzie mało, to co zrobisz ?
28 to na cropie czy FF?
Domyślam się, że na cropie (bo myślisz o T17-50), to ani szeroko, ani wąsko, dlatego z 1 szt stałki nawet najlepszej za dużo nie zdziałasz.
Tamron 17-50 jest chyba najlepszym rozwiązaniem niskobudżetowym, a jak kościół w miarę jasny i ślub za dnia to nawet i f/2,8 można odpękać na wyższym ISO, a jest dość ostry od f/2,8.
Na sali lampa jest praktycznie niezbędna.