Odp: [RobertON] przyroda, pejzaże i inne
Ha już poprawiłem i udało się (mam taką nadzieję). Narzędzia w Perfect Foto Suite są bardzo skuteczne i proste.
Nie ma już tego paskudnego zafarbu.
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
Jakiego dyfuzora użyłeś? Pytam z ciekawości.
Biały kubeczek plastikowy na lampie 430II skierowany trochę na sufit i trochę na ścianę, ale i tak musiałem cienie pokasować.
Eeee,... portrety to wymagająca dziedzina.
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Ale jaka przyjemna :) a tak to musisz wstać o 4-30 :):):) żeby ustrzelić jakąś sarenkę na łonie natury:)
pozdrawiam
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
Ha już poprawiłem i udało się (mam taką nadzieję). Narzędzia w Perfect Foto Suite są bardzo skuteczne i proste.
Biały kubeczek plastikowy na lampie 430II skierowany trochę na sufit i trochę na ścianę, ale i tak musiałem cienie pokasować.
Kurczaki, zapomniałem, miałem ci wysłać zdjęcie dyfuzora diy na kukułkę. Jutro, dziś lulu...
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertON
A gdzie to poprawione zdjęcie?
Cytat:
Zamieszczone przez
słowiczek
A gdzie to poprawione zdjęcie?
Podmienione w tym samym miejscu. Ale mam inercję :)
Niestety, cień zabił całe zdjęcie, a mógł być fajny portrecik. Szkoda.
Ten cień wydawał się naturalną rzeczą i nawet go specjalnie zaakcentowałem w DXO FilmPack.
Zobaczę jak wygląda wersja bez cienia, przynajmniej na ścianie - to zawsze jest jakaś nauka. Thx.
Mnie cień nie przeszkadza,,raczej za mały kontrast i za duży szumiczek .prawy oczodół do lekkiego rozjaśnienia.Ujęcie świetne.
Cytat:
Zamieszczone przez
zysk
Mnie cień nie przeszkadza,,raczej za mały kontrast i za duży szumiczek .prawy oczodół do lekkiego rozjaśnienia.Ujęcie świetne.
Poprawiłem na inną wersję, cień pozostał, rozjaśniłem, usunąłem szum i nieco poprawilem kontrast z winietą.
Czy jest lepiej...nie wiem...
371) Zamyślony 2