Przyszłą sobotę mam zajętą, więc zostaje dla focenia tylko niedziela, czyli Czerwionka.
Wersja do druku
Przyszłą sobotę mam zajętą, więc zostaje dla focenia tylko niedziela, czyli Czerwionka.
Więc wstępnie jedzie nas ,a raczej powinno się pojawić na dniach nato 3 osobników z tego co widzę. Owszem lista nie jest zamknięta więc się dopisywać ten kto chce wspólnie się wybrać.
Aktualna lista
1. Fata
2. Zbyszko
3. Mrenias
4. ?
Co do Czerwionki w Niedzielę nie wiem jeszcze czy zawitam , ale szanse są marne. Lecz dopiero jest środa do weekendu jeszcze trochę czasu jest.
Ja motocross stawiam nawet wyżej niż Dni Nato, bo w Ostravie na bank nie będzie można być tak blisko akcji jak w Czerwionce...
Dziwię się, że ze Śląska na takie ciekawe i blisko położone imprezy zgłasza chęć wyjazdu tak znikoma liczba osób....
I wszystko w tym temacie. Wiosną frekwencja bardziej nam dopisywała ;-)
Za to, teraz wschody są o rozsądnej porze, Fata pamiętasz jeszcze pomysł zdjęć o wschodzie słońca?? Dodatkowo łatwo można trafić na delikatne zamglenia. Może zrobimy z tego temat października.
Na sobotę pogody nie rokują dobrej ,ale poki co nastawiam się że jadę na Ostravę. W ostateczności FATA, podaj o której godzinie mniej więcej chcesz jechać? , a jak nie to można będzie zawitać na Cross w niedzielę . Wszystko tak naprawdę zależne będzie od pogody bo od czego innego. Co do wschodu słońca to Łężczok czy Hołda :]
Ależ dajecie człowiekowi dylematy...
Mgłę to ja mam za oknem w lesie... ale rano zamiast na zdjęcia wstaję do roboty...
Faktycznie- trzeba łapać jesień i mgły oraz wczesne światło, ale czy wszyscy wstaniecie gdy będzie trzeba???
P.S. NAJWAŻNIEJSZE! Od wczorajszego wieczora wiem, że nie dam rady pojawić się w Ostravie!
No niestety! Praca.
Ale na Motocrossie na bank będę.
Początek zawodów jak zwykle o 12:45. Wcześniej są treningi.
UWAGA! Z prognozy wynika, że jutro ma padać ale niedziela bez opadów.
A to oznacza....że na torze będzie czadowo i będzie fruwać sporo ziemi!:grin::grin::grin::grin:
Na motocrossie ZAWSZE jest dobra pogoda. Ale ze względu na porę roku najlepiej jest na ostatnich zawodach później po południu. Światło bywa zaje...e!
Do zobaczenia!
P.S. Za moim kolegą podaję częściowy plan na Ostravę.
Mała lista pokazów dynamicznych z Ostravy:
1x D Eurofighter Typhoon Österreichische Luftstreitkräfte
1x D S-70 Black Hawk Österreichische Luftstreitkräfte
3x D JAS-39 Gripen 21. základna taktického letectva Armáda ČR
1x D An-2 Eesti Kaitsevägi
2x D Mirage 2000N Ramex Delta Armée de'Air
1x D C-27J Spartan Aeronautica Militare
1x D Eurofighter Typhoon Aeronautica Militare
1x D F-16 MLU F-16 Demo Team Koninklijke Luchtmacht
2x D Su-22M4 1 Skrzydło Lotnictwa Taktycznego Siły Powietrzne
1x D MiG-29 AS Zmiešané krídlo Otta Smika Sliač Vzdušné sily OS
1x D PC-9M Hudournik Slovenska vojska
1x D Super Puma Super Puma Display Team Schweizer Luftwaffe
1x D F-16C Block 40 F-16 SOLOTURK Türk Hava Kuvvetleri
1x D King Air B200 45(R) Squadron Royal Air Force
1x D Hawk TMk1 Hawk Display Team Royal Air Force
7x D Hawk TMk1 Red Arrows Royal Air Force
1x D Tucano T1 Tucano Display Team Royal Air Force
1x D Tutor T Mark 1 Tutor Display Team Royal Air Force
1x D KC-135 U.S. Air Force
1x D Mi-8 Policja Polska
2x D MiG-29 AS Zmiešané krídlo Otta Smika Sliač Vzdušné sily OS
1x D B-52 Stratofortress 307th Bomb Wing U.S. Air Force Reserve
Lista ciągle się zmienia i wypełnia. Więcej informacji znajdziecie na stronie pokazów: | Dny NATO v Ostravě
A nie mówiłem, że na motocross ZAWSZE jest pogoda?:grin::grin:
Ja na Ostravie ostatecznie nie byłem.. no cóż może za rok, co do motocrossu za późno bym napisał ,że i tak na tę edycje nie miałem transportu. Poza tym wczoraj było grubo pod względem imprezowym ,więc.. wiecie jak to jest na drugi dzień :P
Czekam na relacje , no i ilu was dotarło na crossa?
Byliśmy tylko z Fatą. Zawody jak zawsze nieobliczalne, tym razem, można powiedzieć, że było wypadkowo i urazowo. Lekarz miał co robić.
Mały przedsmak, bo nie wiem kiedy zdążę wybrać więcej dobrych kadrów.
1.
Fata, dzięki za miłe towarzystwo.
Pozytywne jest to, że można spotkać coraz więcej amatorów reportażu sportowego, zauważyliśmy kilka C70-200, jednak biały słoik rzuca się w oczy :grin: Nie to co my, pełen kamuflaż, choć Fata szalał na dwa body.
No i na zakończenie zawodów dostaliśmy zaproszenie na 20-10-2012 do Czech na kolejne zawody.
Myśle, że chyba lepiej tu wpadać na chwilę (dorgi super) niż mieszkać;)