Czyli pozostaje renowacja, restauracja i face lifting :) staruszka philipsa.
Wersja do druku
[QUOTE=Tom01;1097881]S2000 to sprzęt "cadowy". S2100 natomiast uniwersalny, coś pośredniego między właściwościami S2243W i SX2262W.[QUOTE]
Czyli jak rozumiem nie najgorszy?
Czy warto zatem dac za niego powiedzmy 1/3 ceny w/w nowych S2243 i SX2262?
Zależy mi na jakości koloru.
czy ktoś ma wiedzę gdzie mozna kupić kaptur/osłonę do neca pa 271w. widziałem na ebay takie plastikowe osłony uniwersalne z różnym rozstawem od 22 do 26 cali. Był podany max rozmiar i do 27 cali brakuje jakiś 2 cm. Ma ktos jakis pomysł?
jak cala fotografia.. :roll:
- - - Updated - - -
Panie Tomku, a tak przy okazji zapytam.. bo ten kaptur na monitor, ktory wyslal mi Pan razem z sx2262w to juz zaczyna sie odklejac no i dawac oznaki, ze "zimy nie przetrwa" ;)
Moze Pan polecic jakas dedykowana oslone/kaptur do Eizo sx2262w ?
Cos, co sie nie rozpadnie przy pierwszej probie przeniesienia monitora w inne miejsce (o takich akcjach jak przeprowadzka nie wspominajac)
Bo teraz to juz sam nie wiem, czy taki fajny, rownomiernie podswietlony obraz to zasluga samego monitora, czy tez duzo w tym udzialu kaptura/oslony (?)
Jak Pan uwaza, taki kaptur to bardziej do celow kalibracyjnych, czy warto sie w taki zaopatrzyc na potrzeby pracy nad obrobka zdjec?
Kaptur osłania przed światłem otoczenia i poprawia gammę. Daje dużo, ale te tanie tekturowe są słabe. Oryginalna prawdziwa, plastikowa, wytłumiona od środka jak czarna dziura, kosztuje ponad 800 zł: Osłona do monitora EIZO CH4
Mam takie z demobilu, nówki, raz zamontowane, znacznie taniej. Jeśli by Pan chciał, proszę mnie zagadnąć poza forum.
Miał ktoś styczność z tym modelem Dell U2212HM w praktyce, pytam, bo kolega forumowy mi go polecił jako wersję budżetową na podstawowie testów tftcentral?
Wysyłane z mojego GT-I9000
Zakupiłem Eizo S2243W. Jest bardzo dobrze, dziękuję za pomoc!
a ja w koncu budżetowo S2031W
no, jest różnica w stosunku do tanich matryc :)