Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Szukam jakiegoś "przylegającego" futerału (np. coś z neoprenu, w co praktycznie owija sę aparat), który będzie musiał pomieścić tylko Canona 550D z naleśnikiem 40 mm (który to zestaw zabieram czasem w góry, szeroki kąt nosząc w osobnym pokrowcu). Chodzi więc o to, żeby był "nieduży" - mieścił i chronił tylko ww. zestawik. Czy możecie jakiś wskazać/polecić?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart
Szukam jakiegoś "przylegającego" futerału (np. coś z neoprenu, w co praktycznie owija sę aparat), który będzie musiał pomieścić tylko Canona 550D z naleśnikiem 40 mm (który to zestaw zabieram czasem w góry, szeroki kąt nosząc w osobnym pokrowcu). Chodzi więc o to, żeby był "nieduży" - mieścił i chronił tylko ww. zestawik. Czy możecie jakiś wskazać/polecić?
Poszukaj na Alledrogo (Elektronika -> Fotografia -> Akcesoria -> Futerały) wpisując "neoprenowy". Mam coś w tym stylu, ładuję w to 50D z przypiętym szkłem (wchodzi z C85/1,8 albo S18-250 albo S24-70/2,8)
Czy posiada ktoś plecak Lowepro Flipside Sport 15 lub 20 L i może polecić lub odradzić ten plecak ? Chciałbym do niego ładować 6D z 24-205 + C 100 2.0 + Sigma 50 1.4 + pewnie jakieś inne szkła w przyszłości + lampa + tablet. Chciałbym też żeby można tam było zmieścić rzeczy typu kurtka jakieś kanapki itp. Wiecie o co chodzi.
Da rade ?
Cytat:
Zamieszczone przez
Qbańczyk
Czy posiada ktoś plecak Lowepro Flipside Sport 15 lub 20 L i może polecić lub odradzić ten plecak ? Chciałbym do niego ładować 6D z 24-205 + C 100 2.0 + Sigma 50 1.4 + pewnie jakieś inne szkła w przyszłości + lampa + tablet. Chciałbym też żeby można tam było zmieścić rzeczy typu kurtka jakieś kanapki itp. Wiecie o co chodzi.
Da rade ?
Mam 10L (do sprzedania, bo za mały sie zrobił). Do tego co piszesz uważam, że dopiero 20L będzie wystarczająco pojemny. Cała seria tych plecaków bardzo udana. Chcę kupić 20L ale jak na razie jedyna oferta w PL zdecydowanie za droga Lowepro Flipside Sport 20L AW - Plecak fotograficzny - Torbylowepro.pl
Kiedy dzwoniłem do nich miesiąc temu powiedzieli, że w USA nie wyrabiają z produkcją i w Polsce będą w lipcu. Mamy połowę czerwca i na razie to jedyna REALNA oferta złotówkowa jaką znalazłem.
Cytat:
Zamieszczone przez
BuRton
Mam 10L (do sprzedania, bo za mały sie zrobił). Do tego co piszesz uważam, że dopiero 20L będzie wystarczająco pojemny. Cała seria tych plecaków bardzo udana. Chcę kupić 20L ale jak na razie jedyna oferta w PL zdecydowanie za droga
Lowepro Flipside Sport 20L AW - Plecak fotograficzny - Torbylowepro.pl
Kiedy dzwoniłem do nich miesiąc temu powiedzieli, że w USA nie wyrabiają z produkcją i w Polsce będą w lipcu. Mamy połowę czerwca i na razie to jedyna REALNA oferta złotówkowa jaką znalazłem.
W Amazon.com cena w przeliczeniu na dzisiaj wynosi ~480PLN - jaki problem zakupić tam? W Polsce nigdy nie będzie tyle kosztował.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kuba1
W Amazon.com cena w przeliczeniu na dzisiaj wynosi ~480PLN - jaki problem zakupić tam? W Polsce nigdy nie będzie tyle kosztował.
Mówisz o cenie za wersję 20 litrową ? Najtaniej widzę po 179$ więc to ponad 550 zł. bez przesyłki.
Cytat:
Zamieszczone przez
BuRton
Mówisz o cenie za wersję 20 litrową ? Najtaniej widzę po 179$ więc to ponad 550 zł. bez przesyłki.
Osz, faktycznie podałem cenę za 15L. Dobrze widzisz, no to doliczając przesyłkę i ew. cło (które nasi naliczą, albo i nie), to już niewiele taniej będzie. Wersja bez cła jednak ciągle atrakcyjna.
Cytat:
Zamieszczone przez
BuRton
Mam 10L (do sprzedania, bo za mały sie zrobił). Do tego co piszesz uważam, że dopiero 20L będzie wystarczająco pojemny. Cała seria tych plecaków bardzo udana. Chcę kupić 20L ale jak na razie jedyna oferta w PL zdecydowanie za droga
Lowepro Flipside Sport 20L AW - Plecak fotograficzny - Torbylowepro.pl
Dzięki za odp
Ale jak same wrażenia z użytkowania tego plecaka ? Jego wykonanie ? Jak Ci się podoba system ładowania sprzętu ? Czy nie jest zbyt uciążliwy i jak sie sprawdza ? Co z mocowaniem statywy czy ok ? Powiem Ci że ja celuje w 15 L choć tak naprawde nie widziałem żadnego z tej serii osobiście.
Powównuje je do Flipside 400 AW i tak sie zastanawiam czy ten czy ten. Model Sport podoba mi się ogólnie bardziej wizualnie ale jest droższy.
Potrzebuję opinii nt. plecaka Lowepro compurover aw. Co prawda naczytałem się już trochę o nim i wyglądało na to, że będzie spełniał moje wymagania aż niechcący trafiłem na jedno z forum na którym użytkownik dodaje niewygodną dla mnie uwagę a mianowicie "o zapakowaniu do plecaka jasnego tele można pomarzyć", mój sprzęt to dwie puchy FF + 4 szkła średniej wielkości i lampa, wiem, że cały ten sprzęt pomieszcze w plecaku jednak za rok planuję wymienić jedno ze szkieł na 70-200 2.8 i nie chciałbym wymieniać go na jeszcze większego, cena plecaka waha się pomiędzy 580,- a 720,- przy czym ja kupuję go tylko dlatego, że mam dojście do używanego w dobrym stanie i w dobrej cenie. Czy ktoś może zaprzeczyć temu, że do plecaka nie wejdzie 70-200 2.8 ??
Wrażenia praktyczne jak najbardziej pozytywne. Wcześniej miałem Flipside 400 tylko wtedy nie doceniałem wyciągania sprzętu, który wisi na pasie biodrowym (obciąłem go).
Co do serii Flipside Sport - lekka konstrukcja, przewiewne szelki, nie to co większość "transportowych", bardziej "pancernych" plecaków. Wykonany solidnie. Systemu otwierania głównej komory od strony pleców nie zamieniłbym już na nic innego. Dla mnie to sama wygoda i większe bezpieczeństwo. System mocowania statywu sprawdza się ale chodzenie z ciężkim, na dalsze trasy nie koniecznie może być tak "różowe" ponieważ jest umiejscowiony z boku (ciężar nierównomiernie rozłożony). Pod tym względem lepiej sprawował się Flipside 400 (środkowa część plecaka).
Dla mnie dużym plusem serii Flipside Sport jest wyciągana w całości komora na sprzęt foto i możliwość wykorzystywania tego plecaka jako "zwykłego". Sama komora zabezpieczona ściągaczem ma system nośny. Można ją wykorzystywać pakując do innych, nie fotograficznych plecaków itp.
Czekam na obniżkę ceny i kupuję 20 litrową wersję.
Polecam i pozdrawiam.
Cytat:
Zamieszczone przez
Qbańczyk
Dzięki za odp
Ale jak same wrażenia z użytkowania tego plecaka ? Jego wykonanie ? Jak Ci się podoba system ładowania sprzętu ? Czy nie jest zbyt uciążliwy i jak sie sprawdza ? Co z mocowaniem statywy czy ok ? Powiem Ci że ja celuje w 15 L choć tak naprawde nie widziałem żadnego z tej serii osobiście.
Powównuje je do Flipside 400 AW i tak sie zastanawiam czy ten czy ten. Model Sport podoba mi się ogólnie bardziej wizualnie ale jest droższy.