Ja dowiedziałem się, że mój 40d to aparat prawie bez wad (jedyna chyba, ale nie dla mnie, to wyświetlacz...) prawie dwa lata po premierze! I to z tego forum! Cud - bo wcześniej zalet prawie nie miał...
Wersja do druku
Ja dowiedziałem się, że mój 40d to aparat prawie bez wad (jedyna chyba, ale nie dla mnie, to wyświetlacz...) prawie dwa lata po premierze! I to z tego forum! Cud - bo wcześniej zalet prawie nie miał...
Całkiem świeże, jeszcze ciepłe:)
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60d/
panowie ja was przejrzałem... Każdy mówi że konkretny model lustrzanki zostawał dopiero doceniony jak wyszedł następny. Zauważyłem że schemat waszego działania jest prosty. Wyszedł 50d, każdy marudzi jako to puszka jest beee, szumy itd .. Cena 40d ciągle się trzyma, więc większość posiadaczy 40d cichaczem się jej pozbywa i również bez rozgłosu nabywa 50d. Za kolejne 2 lata wychodzi 60d i sytuacja się powtarza..
A mówicie że to Canon opanował doskonale marketing :confused:
Mondragor: w tym przypadku mylisz się przynajmniej w 85% co do forumowiczów...
magnezowa obudowa i mikroregulacja dla chcących być jak najbardziej pro,
majacych wieczny problem z BF/FF jest bezcenna :-) hehe
przejrzyj forum ile tu zapytan o BF/FF :-)
pewne ficzery z 50d są po prostu nie do przecenienia w porównaniu do 60d i koniec.
60d ma swoje zalety... ale ma tez sporo uciętych funkcji w stosunku do 50d i tego nikt i nic nie ukryje.
Pozdrawiam!
V.
Witam Wszystkich serdecznie.
Od wczoraj jestem "szczęśliwym" posiadaczem 60d, i jak na razie nie mam powodów do narzekań, jestem świeżym członkiem tego forum, więc nie będę pewnie wiarygodnym dyskutantem. Co do aparatu, to po 24 godzinach użytkowania nie mam w sumie się do czego przyczepić, oprócz tego że mam pewne problemy z uzyskaniem własnego balansu bieli, poza tym jestem mile zaskoczony, nie będę pisał może co posiadałem przed tym sprzętem, ale powiem tylko tyle że zmieniłem całkowicie system.
Za jakiś czas postaram się napisać coś więcej o tym aparacie. Dziś idę w plener, zrobić ciekawsze fotki niż te które robiłem w domu.
Pozdrawiam Serdecznie.
Jakoś ten malkontencki stosunek forumowiczów do mnie nie przemawia. Zawsze narzekano na nowy model. Mnie do szczęscia nie jest potrzebna pancerna obudowa. Dynamika na wyzszych czułosciach jest lepsza niż w 50d czy 7D. SRawy całkiem niezłe. Nowe mozliwości jak uchylny ekran, filmowanie, to całkiem przydatne rzeczy. No ..brak mikroregulacji. Tylko przpomnijmy sobie jak wielu z Was narzekało na brak skuteczności tej mikroregulacji w modelach 50D lub 7D. Osobiscie wolałbym aby Canon nie poobcinał tych funkcji, jednak najistotniejszym wydaje się matryca, która jak wynika z testów nie ustępuje tej z 7D. Szybkostrzelność na tym poziomie powinna wystarczyc ale szkoda, że jest mniejsza niż w 50D a tak w ogóle szkoda,że nie ma 12 klatek na sekundę :-)
I tak stworzymy wirtualny idealny aparat tylko co z tego. On będzie wirtualny a rzeczywistość jest taka a nie inna. Podstawowy minus tego modelu to cena. Tu zgadzam się w 100 %. W USA jest zdecydowanie tańszy ale.... tam zawsze dostawali fory. W naszym kraju konsument musi dostac po kieszeni, no bo społeczeństwo zamożne na dorobku. Zreszta komu u nas tak naprawdę zależy aby walczyć o konsumenta ????
Mam 450D. Jak cena znormalnieje nabędę ten aparat. Własnie ten a nie 50D. Ten jest bardziej uniwersalny i poręczny. Właśnie cena w tym przypadku jest podstawowym kryterium do jego oceny. Pozostałe walory, te najważniejsze nie są gorsze od poprzedniego modelu. Za dwa lata i tak forum,owicze będą go chwalić przy okazji oceny 70D. Wtedy będę na topie.
Pozdrawiam a uzytkownikom 60D gratuluje wyboru!!
Wrzucę zdjęcia jutro, dziś niestety ciężko pracuje :(
Popatrzcie sobie na porównanie: http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60d/page17.asp. Nadal 50D jest taki cacy? Ja bym bez wahania dopłacił do 60D patrząc na jakość obrazka (jest nawet lepszy niż 7D imho). Muszę się zgodzić z podsumowaniem:
"Excellent image quality up to ISO settings unthinkable just one camera generation ago"
Pozdrawiam
Arra