A co tu jest do kombinowania - zoom na jednym body, stałki na zmianę na drugim. Lampa jeśli tylko jedna to na zoomie, ew. wymiana na body którego aktualnie więcej używasz (szczególnie na sali).
Wersja do druku
A co tu jest do kombinowania - zoom na jednym body, stałki na zmianę na drugim. Lampa jeśli tylko jedna to na zoomie, ew. wymiana na body którego aktualnie więcej używasz (szczególnie na sali).
tylko, ze w 400d iso nie powala:) sie zastanawiam czy uda mi sie zonglowac 2 obiektywami na 50d w kosciele, bo w sumie 85 pewnie zrobie kilka zdjec tylko a czesciej bedzie uzywany szeroki
50D + 17-50 + 580exII to dobry wybór. AF z 50D ładnie pogoni Tamrona. Na 400D awaryjnie 85 1.8 tylko jak nie będzie czasu go przepiąć na 50D. Z 50 1.8 raczej nie będzie pożytku.
To już bym wolał 50 na backupie zwłaszcza że pisał że może załatwić 1,4 , z 85 będzie musiał sporo podbić iso
Też oblatuję imprezy z 50 1,4 trochę wąsko ale na razie muszę bo zmiana systemu wypłukała ze mnie wszystko :rolleyes: ale nie żałuję ...
Zrezygnowałem jednak z zakupu 24-70 2,8 canona i muszę kupić coś szerszego, niestety 50 chociaż zdała egzamin na dwóch zleceniach, ale czasem brakowało... zwłaszcza jak człowiek przyzwyczajony :mrgreen:
Kasa do wydania 2 tyś - wiem że mało, ale na tą chwilę nie wyskrobię więcej...może być używany i trochę się motam czy może zaczekać, dozbierać i kupić coś droższego... pytanie może banalne, ale mam canona od dwóch tygodni a olku był mniejszy problem bo albo szkło za 10 tyś albo sigma :?
17-40 L (?) - pasowała by mi ogniskowa, trochę ciemny (f4) ale i tak często doświetlam lampą...
jakaś stała sigma? 28 1,4
canon? jaki?
To już bym wolał 50 na backupie zwłaszcza że pisał że może załatwić 1,4 , z 85 będzie musiał sporo podbić iso ??
Mad_Mac Canon EF 28 f/1.8 USM będzie dobrym wyborem?
Widzę że masz je w stopce...