Odp: Canon EOS 70D z matrycą Dual Pixel CMOS AF
Panowie to mam prosbe, jezeli to nie problem napiszcie jaki macie poczatek serial numberu na aparacie/pudelku. Cztery pierwszy cyfry wystarcza.
Ludzie z ML przy probie okreslenia ktore sa "nowsze", a ktore "starsze" zawezili krag serial numberow do:
0620 i nizsze - stare
1000 i wyzsze - nowe
Ciekawi mnie czy te sprawy nie sa ze soba powiazane. Np. Canon po cichu poprawil AF w pewnym momencie produkcji, ale ze nie chcieli sie przyznawac do bledu to nie zmienili numeracji wersji oprogramowania, ale pogrzebali w nim na tyle, że wyszlo na jaw przy probie uruchomienia Magic Lantern.
Moj miesci sie w puli pierwszej czyli starych i to by pasowalo.
Gdzie jest serial number?
Jak będę w domu to sprawdzę i dam znać.
Cytat:
Zamieszczone przez
qrko
Panowie to mam prosbe, jezeli to nie problem napiszcie jaki macie poczatek serial numberu na aparacie/pudelku. Cztery pierwszy cyfry wystarcza.
Ludzie z ML przy probie okreslenia ktore sa "nowsze", a ktore "starsze" zawezili krag serial numberow do:
0620 i nizsze - stare
1000 i wyzsze - nowe
Ciekawi mnie czy te sprawy nie sa ze soba powiazane. Np. Canon po cichu poprawil AF w pewnym momencie produkcji, ale ze nie chcieli sie przyznawac do bledu to nie zmienili numeracji wersji oprogramowania, ale pogrzebali w nim na tyle, że wyszlo na jaw przy probie uruchomienia Magic Lantern.
Moj miesci sie w puli pierwszej czyli starych i to by pasowalo.
Gdzie jest serial number?
1730...
Który to?
Ha! A ja mam 0330... I co z tego ma wynikać? ML nie instalowałem bo 70D ma w menu wszystko czego potrzebuję. Co innego 1000D ale do niego ML nie ma...
Ja też nie instalowałem,bo mi też w oprogramowaniu Canona niczego nie brakuje. Jeśli chodzi o aparat to czasem się zdarzy nieostre zdjęcie, ale to drobnostka i ogólnie jestem zadowolony :).
Magic Lantern - alternatywne oprogramowanie do lustrzanek Canona opracowane przez hobbystów, mocno rozszerzające możliwości aparatu, szczególnie w zakresie filmowania.
Magic Lantern | Home
Witam!
Dwa pytania odnoście 70D:
1) czy micro SD z adapterem będzie działała?
2) Czy istnieje ograniczenie wielkości tzn pojemności karty pamięci?
Pozdrawiam,
Piotr
Po co kombinować przy dzisiejszych cenach kart SD ? Karta 16 GB 40MB/s kosztuje 50 zł .Do tego czytnik USB 3,0 i GB-ty zgrywasz w sekundy .Po co utrudniać sobie życie ? Używam 64 GB i starcza mi na tak długo ,że nawet nie myślę o większej .Tym bardziej ,że lepiej mieć kilka 16,32 czy 64GB .Mniejsze ryzyko że się coś straci w razie padnięcia karty .Choć nigdy mi jeszcze żadna nie padła .A ograniczenie pewnie jakieś jest ,bo karty są coraz większe .Producent pewnie może z czasem wypuścić nowszy firmware dla aktualizacji ,ale wątpię .Większą kartę obsłuży nowsze body ;).