Odp: Canon 5D II czy 6D (albo jednak 5D mkIII)?
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
a 6D po prostu lezy lepiej w mojej lapie.
A nie wiem czy próbowałeś z gripem. W mojej ocenie trzyma sie znakomicie, pewnie i wygodnie.
no to postanowione :) teraz tylko poszukam jakiegoś dobrego egzemplarza w dobrej cenie :) czy może używkę ? acz kolwiek takowej nie widziałem na popularnych serwisach
Z 6D to pewnie dużo używek nie ma, a różnica w cenie nie jest jakaś powalające. Lepiej nowe i mieć niewymacane z pełną gwarancją.
A ja mam 5d mk3 i zaczynam sie zastanawiac czy by go na 6d nie wymienic......
Cytat:
Zamieszczone przez
scooter
A ja mam 5d mk3 i zaczynam sie zastanawiac czy by go na 6d nie wymienic......
Czemu? I czemu nie na 1000D? Wszystkie Twoje obiektywy będą pasowały...:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Eberloth
Czemu? I czemu nie na 1000D? Wszystkie Twoje obiektywy będą pasowały...:mrgreen:
zamiast się śmiac postaraj się zrozumieć. Może po czasie kiedy wyszedł 5d mark III i 6d już wiadomo jakie są miedzy nimi różnice a właściwie brak i do tego możliwość wymiany na nowy aparat + że zostanie gotówka nie są wystarczające ?
Ale ja właśnie spytałem żeby zrozumieć :)
od stycznia mam 6D , a od 3 dni smiga z Sigma 35/1,4 . Powiem tak , jak dla mnie to masakra pod względem obrazka , ostrości .
A mam do czego porównywać przesiadłem sie z 600d 18-55kit + C50/1,8 .
to faktycznie trafione porównanie:mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
robhary
od stycznia mam 6D , a od 3 dni smiga z Sigma 35/1,4 . Powiem tak , jak dla mnie to masakra pod względem obrazka , ostrości .
A mam do czego porównywać przesiadłem sie z 600d 18-55kit + C50/1,8 .
no ja właśnie się zastanawiam nad podobnym szkiełkiem canona 35 mm z światłem 1/4 lub 2. Acz kolwiek pewnie z racji ceny wybiore f/2.0 <-- myślicie że będzie bardzo odstawać od tych droższych?