eneloopy bardzo ładna sprawa a jeśli to będzie GP 2100 mAh ? Bo takie na razie mam :-D
Wersja do druku
eneloopy bardzo ładna sprawa a jeśli to będzie GP 2100 mAh ? Bo takie na razie mam :-D
Chyba chciałeś napisać, dla zabicia klimatu? 0 ambientu, oświetlony główny obiekt a z tyłu ciemność widzę :p
(P.S. Zaczynamy od nowa wojnę o lampę? :p)
No ja zawsze mam 2komplety eneloopów, w poprzednim sezonie miałem 2x lp-e6 (teraz mam 3x) ładowarki na wszelki wypadek też, chociaż jeszcze nie musiałem korzystać (no chyba, że jestem razem z takim jednym upierdliwym filmowcem co kręci 5D2 i ciągle krzyczy: "daj akku, bo mi już pada" :p )
Proponuję zakup eneloopów. Koszt nie duży a pewność i spokój gwarantowane.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Bez przesady, zazwyczaj jadę 1600 i 2.0 :p
Ja wyznaję zasadę - czym więcej tym lepiej i bezpieczniej, sprzęt nie ma prawa mnie zaskoczyć. Do 5D, 40D, 30D mam łącznie 11 szt aku, w tym 7 oryginalnych (super, że BP-511 pasują do wszystkich ww. modeli), 2 lampy i 4-5 kpl aku AA do lamp, enelopki czarne, białe i pentagramy.
Pewnie w niedługim czasie będzie 5D II i akumulatorki z posiadanego 7D też są kompatybilne, a to też inwestycja na przyszłość, do 5D III :)
Znowu akumulatorki nie kosztują, aż tyle, żeby przez nie obgryzać paznokcie.
Nie czekam, aż mi się rozładowują do końca tylko wymieniam wcześniej - aparat mnie nie zaskoczy, a lampa szybciej się ładuje, jeśli jej używam.
3 ładowarki do BP-511 i 2 szybkie ładowarki do AA.
Przy ładowarkach procesorowych nie trzeba jej pilnować, można zostawić na noc.
Zresztą nigdy nie ma takiej sytuacji, że mam rozładowane wszystkie baterie, przed imprezą co najmniej połowę baterii tylko doładowuję - wtedy czas ładowania trwa kilka-kilkanaście minut.
Pedro44 - w pełni popieram i podzielam taki punkt widzenia.
Dostałem od żony na walentynki ładowarkę procesorową :D, super sprawa.
Myślę, czy by nie dokupić do 5d mkII czwartej baterii, ale mając naładowane na fulla powinienem dać radę zrobić całe repo na 2 aku.
Jaki zamiennik baterii proponujecie do mkII w 50D używałem hanhell i było ok ale do marka nie mam pojęcia co dobre
Ja do 7D, a to to samo kupiłem aku Phottix-a, wydajność podobna do oryginalnego, niby 2000mAh, ale nie patrzę na to.
Na Allegro można kupić niby oryginalny LP-E6 za 130zł.
Wg mnie firma znana i dobra, zobacz na gripy Phottix-a, prawie niczym się nie różnią od oryginalnych, choć moja opinia jest tylko na podstawie zdjęć, w ręku nie miałem. Mam inne produkty Phottix-a - wyzwalacze i są ok.
Enelopki - polecam czarne 2500 mAh - naprawdę mocne.