Odp: Monitory - porady, problemy itd. część II
Czym dłużej czytam tym bardziej przekonuje się do tego co mówicie. Sprawdzając gadget_zary Twoje propozycje widzę kila sztuk godnych uwagi. Póki co nie ma jednak nic 21-23 cale, a raczej bym celował w ten rozmiar. Zwłaszcza, że 19-tki są w proporcjach 4:3 co mi nie pasuje. No cóż poszperam jeszcze, może coś znajdę poleasingowego z półroczną gwarancją.
A coś takiego jak DELL 2007WFPb_
BTW: Ktoś ma jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro, coś słyszałem o jakimś lider XXl ?
Nie spodziewaj się cudów za te pieniadze.. Bo wymagania takie że aż się ciśnie na usta tekst z reklamy McKaczora...
Ja kupiłem w firmie LiderPC z Wrocławia bo mogłem sobie wpaść z laptopem i wybrać monitor i testować ile chciałem. Dell zbiera w miar dobre opinie (przeglądając zagraniczne fora) jako monitor budżetowy, jednak ma troche wad (wysoka jaskrawość minimalna, duży rozrzut jakościowy, brak sterowania równomiernością podświetlenia). Z czegoś większego w tym budżecie masz Nec'e serii NX ale niestety nie mają one elektronicznej kontroli podświetlania, stąd bez uprzedniego testu nie ma co się nawet interesować. Oraz Eizo S2231 (cena w zależności od przebiegu 800-1100 zł), ale z nimi tak jak z NEC'em)
Za te pieniądze nic więcej jak 21-22" nie kupisz. Z bardziej ciekawych ofert w ostatnim czasie był NEC P221w za 990 (trochę przekracza twój budżet) oraz Eizo S2111 za 420 zł (licytacja od 250 z powodu niewielkiego defektu, który notabene raczej by w pracy nie przeszkadzał jakoś szczególnie).
Witam!
Jaki monitor "pojedzie" na tym laptopie
HP Pavilion dv7-4130ew
z góry dzięki :)
czy EIzO FlexScan S2243W będzie ok?
Poczytaj kilka stron wstecz o połączaniu monitora poprzez różne wejścia. A monitor sam w sobie bardzo dobry (przynajmniej jak dla mnie).
Cytat:
Zamieszczone przez
czornyj
Seria SX to praktycznie seria CG wykastrowana z możliwości pełnej kalibracji sprzętowej, bez osłony i oprogramowania. W porównaniu z SX-em seria S to sprzęt dla sekretarek.
A taki np. S2000 lub S2100?
Ceny mają wysokie, trochę raczej jak dla prezesa a nie sekrteraki.
Pytam, bo nie wiem czy warto się tym interesować?
Witam.
Mój CRT Philips 107T wygląda że długo już nie pociągnie, przyjdzie więc zaopatrzyć się w jakiś monitor.
Do tej pory do obróbki amatorskiej zdjęć wspomniany kineskopowiec zaspokajał moje wymagania, nie wiem jak to będzie z LCD.
Pytanie czy NEC MultiSync EX231Wp da radę zastąpić kineskopowca Philipsa 107T, i da się nim obrabiać, oglądać zdjęcia nie gorzej niż na staruszku Philipsie?
Jeszcze dwie pozycje wpadły mi w oko, mianowicie Samsung SyncMaster F2380 i Dell U2412M.
Zaznaczam, że wystarczy jak nowy monitor dorówna staremu Philpsowi.
A może jakiś inny niedrogi da radę?
Cytat:
Zamieszczone przez
przemo_k
A taki np. S2000 lub S2100?
Ceny mają wysokie, trochę raczej jak dla prezesa a nie sekrteraki.
S2000 to sprzęt "cadowy". S2100 natomiast uniwersalny, coś pośredniego między właściwościami S2243W i SX2262W.
Cytat:
Zamieszczone przez
Juriko
Zaznaczam, że wystarczy jak nowy monitor dorówna staremu Philpsowi.
To nie jest takie proste. Nowe tanie LCD będą dawały mocny, agresywny obraz pozbawiony szczegółów. Zupełnie nie "kineskopowy". Najtańsze monitory dorównujące liniowością CRT kosztują ok 2 tys zł i wzwyż.
Cytat:
Zamieszczone przez
Juriko
Czyli rozumiem ze NEC MultiSync EX 231 Wp i pozostale wymienione przeze mnie do niczego sie nie nadaja i nie dadza rady zastapic wysluzonego philipsa?
NEC seria EX to monitory korporacyjne-biurowe o dość słabych walorach obrazu w porównaniu do kineskopu.