Odp: Nowości od Nikona 2011/12?
Cytat:
Zamieszczone przez
sven
Na dxo dowolny sensor sony daje radę.
z tego co wyczytalem w necie wynika,ze jest to sensor nikona,podobnie jest w d3200;P
Cytat:
Zamieszczone przez
skinny500
Póki co kilka dni nie działa i jeszcze kilka dni tak zostanie prawdopodobnie. Taka awaria nikogo tam już nie dziwi. Każdy się już chyba przyzwyczaił, więc poważną bym jej nie nazwał.
Pytałem czy poważna ze względu na długi czas niedziałania. Zazwyczaj forum na drugi-trzeci dzień max wstaje.
Ale już doczytałem (na forum olkowym), że to kwestia zagranicznych wojaży admina.
Cytat:
Zamieszczone przez
Merde
Pytałem czy poważna ze względu na długi czas niedziałania. Zazwyczaj forum na drugi-trzeci dzień max wstaje.
Ale już doczytałem (na forum olkowym), że to kwestia zagranicznych wojaży admina.
Jak niewiadomo o co chodzi to wiadomo...
Nikon daje nowości i nie działa "jego" forum.. Dodatki się należą zwłaszcza po akcji nikona z nazwa. Czy tylko ja mam takie odczucia? Szkoda tylko tych co chcą czerpać wiadomości, które umieścili tam inni użytkownicy, ale własność jest własność i każdy rządzi swoim kramem jak mu pasuje. Przemyślany krok szczególnie na nowość d600, o której użytkownicy nie maja gdzie rozmawiać.
Cytat:
Zamieszczone przez
trrr
Czy tylko ja mam takie odczucia?
Strzelam że tak.
Tymczasem D600 jest już do kupienia za 7999zł (w jednym z dużych sklepów stacjonarnych). Ładnie to już zaczyna wyglądać :-)
Moim zdaniem nic dziwnego - jak D800 zszedł już do ok. 10 kzł to jaki sens kupować wykastrowane body za niewiele mniej. Coś Nikon dziwnie to rozwiązał. Zresztą sygnały z największych sklepów internetowych pokazują że ze sprzedażą różu nie ma więc pewnie muszą jechać z ceną w dół.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Moim zdaniem nic dziwnego /.../ sygnały z największych sklepów internetowych pokazują że ze sprzedażą różu nie ma więc pewnie muszą jechać z ceną w dół.
Moim zdaniem też, nic dziwnego ... sygnały o jego awaryjności najwyraźniej skutecznie studzą zakupowy zapał potencjalnych nabywców.
Wracajac do D800 - Nikoś daje rade, dopiero teraz zaczynaja mi sie podobac foty z nikona ogolnie. Uzywalem D700 i D3x takze i nie widziala mi sie kolorystyka.
http://www.siudym.webd.pl/temp/pn_d800.jpg
http://www.siudym.webd.pl/temp/pn_645d.jpg
W przyszłym tygodniu pono Nikkor 70-200/4 VR III (?) Ciekawe co jeszcze można ulepszyć w VR, pewnie pod kątem video?
Przy okazji przypominam, że w połączeniu z np. d600 taki obiektyw daje głębię ostrości jak 35-100/2 w systemie m43 (którego zresztą w nim nie ma, jest tylko stare zuiko z poprzedniego wcielenia systemu 4/3 z archaicznym motorkiem bzzzzz-bzzzzz) :D ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
jotes25
W przyszłym tygodniu pono Nikkor 70-200/4 VR III (?) Ciekawe co jeszcze można ulepszyć
Chyba przegapiłem dwie wcześniejsze wersje :mrgreen: