ja nie napisałem że robię śluby od 3 lat, śluby zacząłem dopiero teraz robić, mam za sobą dwa i już widzę braki np. w body, 400D za bardzo szumi a tokina 24-70 f2,8 ma za wolny AF dlatego muszę zmienić sprzęt
Wersja do druku
ja nie napisałem że robię śluby od 3 lat, śluby zacząłem dopiero teraz robić, mam za sobą dwa i już widzę braki np. w body, 400D za bardzo szumi a tokina 24-70 f2,8 ma za wolny AF dlatego muszę zmienić sprzęt
Sorki Oli chyba mi sie cytaty pomylily.
To ty wracaj do czytania forum a inny kolega niech sie wstydzi :lol:
Naprawde w tym watku zostaly juz wyczerpane wszystkie pytania tego swiata o fotografii slubnej. Jak sie sledzi ten watek codziennie od ponad 500 stron to czasem ma sie dosc tych samych pytan ktore powtarzaja sie co srednio 20 ston.
Nie no Mad_Mac tu cie popieram w 100% też gdy bym widział od 500 stron że ktoś ciągle pyta o sprzęt to chyba też był bym z letrza wpieniony ale niestety nowych użytkowników przybywa i nikomu nie będzie się chciało przeglądać 700 stron tylko zadadzą od razu pytanie.
Ja zaczolem jak watek mial ponad 200 i zanim zapytalem przeczytalem te 200 stron. Chodzi o to ze wcale tyle wracac nie trzeba bo te pytania padaja co chwile wiec nawet 50 ostatnich stron dalo by ci odpowiedz.
Odpowiadajac na twoje pytanie.
Cale wesele oblecisz na 5d takimi zestawami jak np
24 + 85 lub 28 +85
albo poprostu 24-70 ktory pokrywa prawie wszystko co moglo by byc potrzebne.
To tak w uproszczeniu.
:D Już cię lubię :)
5d2 + 24-70 to 12k - właśnie takiego zestawu teraz używam i sobie chwalę powoli zbierając na kolejne słoiki - teraz poluję na manulanego fisha, dalej będę myślał, bo typów dużo, ale funduszy trochę mniej ;)
Właśnie i tu jest największy problem (FUNDUSZE) Ale jak ktoś chce się bawić w foto to każdy wie że to studnia bez dna :/
Da__FreaK nie no lampa jest oczywiście, 580EX II :) świetnie się nią pracuje :)