nie było nic powiedziane więc
Wersja do druku
nie było nic powiedziane więc
no tak... ale temat to "Sprzęt do ślubów" więc jakoś tak mi przyszło na myśl że body jest FF :roll:
tak sobie czytam czasami ten wątek i jednego nie rozumiem...
Jeśli już ktoś porywa się (porywa - to chyba dobre okreslenie) na zdjęcia slubne, które do najłatwiejszych nie należą to powinien chociaż Z GRUBSZA wiedziec czego chce.
Rozumiem posty w stylu "85mm v 50/1.4" albo niesmiertelne: "stabilizacja czy śwatło" :) ale takie po prostumnie powala.Cytat:
czy kopić coś jeszcze szerszego czy coś w stylu jasnego.
Jeżeli nie wiesz czego potrzebujesz to wniosek jest prosty - NIE POTRZEBUJESZ TEGO :P i nie oczekuj, ze ktoś da Ci jednoznaczną radę bo taka nie istnieje.
Chociażby dlatego, ze każdy ma inny budżet
Dla mnie koniec i kropka.
dzięki Cluer za rade.....
Doprecyzuje mianowicie żeby było jasne body 40D potrzebuje coś jasnego do kościoła dlatego wspomniany Tamron 17-50 2.8 VC czy lepiej 85 mm 1.8. Mam 50 mm 1.8 wiec trzeba mi coś jeszcze do tego i nie wiem co wybrać.
sorry Cluer "Kto pyta nie błądzi/Nie ma głupich pytań są tylko głupie odpowiedzi"
nie chcesz w temacie się wypowiedzieć... nie pisz...
Pank, czyzby 24L i 85L? :D
A co do Sigmy 30 i Canona (cropa). Mialem chwile, nie trafialo szklo w ogole ;). Za to Sigma 50 1.4 z D700 trafia super, obrazek na 1,4 akceptowalny. Sigma + Nikon = <3
A, tak, właśnie tych.