Odp: W czym nosić sprzęt - część II
zgadzam się... jedynie miejskie wypady :)
Cytat:
Zamieszczone przez
wiktor2323
Chodzi o flipside 400 ?
Zmieścisz nawet więcej- sam go kupiłem jakiś czas temu :) Fajny plecak polecam :)
Tak chodzi o flipside 400. Tylko słyszałem że 5d z gripem sie nie zmieści.. Czy to prawda? Jeśli mam dobre informacje to co innego proponujecie? Aktualnie mam Lowepro Micro Trekker 100 i niestety do noszenia na plecach sie nie nadaje..
Cytat:
Zamieszczone przez
adam1717
Tak chodzi o flipside 400. Tylko słyszałem że 5d z gripem sie nie zmieści.. Czy to prawda? Jeśli mam dobre informacje to co innego proponujecie? Aktualnie mam Lowepro Micro Trekker 100 i niestety do noszenia na plecach sie nie nadaje..
A powiedz gdzie to słyszałeś? Bo ja ma mam ten plecak i mam 5d MKII z gripem + 135mm i się mieści wszystko idealnie, więc to co słyszałeś to ... ;) Dobre w tym plecaku jest to, ze ma ten pas na biodra i bez kładzenia plecaka można wyjąć/włożyć aparat czy inne akcesoria do plecaka :) Choć jakbym miał kupować jeszcze raz plecak, kupiłbym większy ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
wszystkie te plecaki są fajne ale w góry się nie nadają..., takie są oczywiście moje odczucia...
Osobiście jeszcze nie trafiłem na dobry GÓRSKI plecak foto. Mówię o jakości i funkcjonalności na poziomie produktów Deutera itp. A Ty trafiłeś na coś dobrego w tym stylu?
na grubsze akcje pakuje się do czegoś takiego: Adventure K5 | Naneu Bags
jak ma być lajtowo to mam taką małą salewe a aparat owijam ręcznikiem;)
Co Panowie powiecie o Lowepro Waistbelt Pro a do tego 2 sakwy 11x14 na obiektywy? Sprawdza się to podczas zastosowań reporterskich, lub krótszych wycieczek?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart
Osobiście jeszcze nie trafiłem na dobry GÓRSKI plecak foto. Mówię o jakości i funkcjonalności na poziomie produktów Deutera itp. A Ty trafiłeś na coś dobrego w tym stylu?
Na górskie wyprawy czy donoszenie sprzętu i osprzętu na czatownie to mam Rover Pro 45L AW Camera bags, backpacks and rolling cases Ma stelaż i wygodnie się go nosi, plecy mają lepszy przewiew. Wadą jest napewno cena i gorszy dostęp do sprzętu. Ten co pokazał szambonur wydaje się fajną opocją.
A produkty Deutera są naprawdę super. Żona ma pleack, ale oni chyba nie robią dla sprzętu foto.
Cytat:
Zamieszczone przez
szambonur
Na oko - ciekawe, funkcjonalne, fajne! Przyjrzę się bliżej, dzięki za wskazanie!
Cytat:
Zamieszczone przez
mkkaczy
A produkty Deutera są naprawdę super. Żona ma plecak, ale oni chyba nie robią dla sprzętu foto.
Ano nie robią. Osobiście w górach noszę sprzęt w normalnym plecaku, w lekkim przylegającym pokrowcu lub nawet tylko owinięty w polar. Dlatego najczęściej zabieram tylko jeden obiektyw. Ale akurat dla mnie w górach najważniejsza jest dana trasa bądź wspinaczka, a fotografowanie na dalszym miejscu. Choć ostatnio coraz mocniej dochodzi do głosu. :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bart
Na oko - ciekawe, funkcjonalne, fajne! Przyjrzę się bliżej, dzięki za wskazanie!
http://canon-foto-klub.pl/public/mag...10_02-2012.pdf
na stronie 15 masz opisane moje wrażenia...
Cytat:
Zamieszczone przez
KrzysiekT
Co Panowie powiecie o Lowepro Waistbelt Pro a do tego 2 sakwy 11x14 na obiektywy? Sprawdza się to podczas zastosowań reporterskich, lub krótszych wycieczek?
W temacie ślubnym było dużo o pasach z sakwami.
Niedawno byłem na komunii z sakwami i było bardzo wygodnie. Plecy mniej obciążone.
Zainteresuj się Lowepro lens exchange 100. Spokojnie mieści się w nim 24L z osłoną do przodu.