Dokładnie, Sony ma ogromny potencjał/kapitał, Nikon czy Canon mogą zostać delikatnie mówiąc zaskoczone :)
Wersja do druku
Panowie... o Sony dyskutujcie sobie w wątku obok :arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=25539 :evil:
...hmmm, to ja mam "głupie" pytanie, bo wkrótce wątek ten osiągnie tysiąc wpisów, a temat kompletnie się rozmydlił: czy canon planuje ostatecznie wypuścić następcę 5D i kiedy, miał być w sierpniu, potem w lutym, a teraz ...?
A teraz znowu w sierpniu... :)
... jeżeli to nie żart, to canon staje sie niepoważną firmą, albo na odwrót: zrozumieli w końcu, że dorabianie w nowych modelach jedynie czyścidełka do matrycy jest inowacją na poziomie imebecyla i że w końcu należy zrobić nowe porządne body, oby nie skończyło się to na mini wycieraczce do monitorka uruchamianej "specjalnym joystickiem"...:D
To prawda. Czekałem długo na PMA (bo na prezentację nowego 5D w sierpniu 2007 nie liczyłem) no i się nie doczekałem. Nie wiem czy wytrzymam do sierpnia, czy wcześniej nie kupię "starego" 5D - w końcu ile można czekać. No ale cena coraz niższa...
Nie do końca to tak jest ale może kiedyś będzie wątek, w którym będziemy mogli to rozwinąć ;):).
Po za tym największa firma, która działa w branży foto - jej potencjał jest większy niż wszystkich innych firm foto razem wziętych - mowa o GE - robi póki co kompakty :). Także ten potencjał jest IMO stosunkowo mało ważny (w granicach rozsądku oczywiście). Raczej to jak się go wykorzystuje. Canon ma wystraczający żeby być numerem jeden w fotografii ale póki co dość kiepsko ten potencjał wykorzystuje.
Być może to że nie ma nowej piątki jest dobrym prognostykiem. Być może jest to linia body, w której chcą wyprzedzać resztę o epokę. I być może następca będzie tak samo jak poprzednik korpusem nie na jeden sezon ale czymś co konkurencja będzie próbowała tylko gonić.
Aparaty z segmentu 5d mają u canona 3 letni okres przydatnosci do spozycia takze premiera nastepcy bedzie na 100% w sierpniu...mi sie wydaje ze warto poczekać...tym bardziej jesli ktos ma czym pstrykać :)