tak jakby 70-200 mniej wazyl ;p ale co do wady to sie zgodze ;/
Wersja do druku
tak jakby 70-200 mniej wazyl ;p ale co do wady to sie zgodze ;/
Co do 24-70. Kupowac Nikona dla tego szkla :). Jak kogos zadowala Canonowskie 24-70 to Nikonowski pozwoli mu sie onanizowac non stop :).
Koledzy dajcie tipa: jakie iso w 5D jest akceptowalne? Bo za malo mialem czasu na testy niestety ;/
1600 w I, 3200 w II
Do odbitek 10x15 to i iso 5k da radę spokojnie.
Ale generalnie do 3200 jest ok.
6400 do zdjęć 20x30
sześćczterysta sześciuczterysta nie równe - wszystko zalezy od światła i tego jak naświetlona jest "klatka"
A co byście radzili w przypadku mojej stopki i możliwości wydania około 15 tys. wiadomo skąd ów kasa. Tak rozmyślam nad 24-70L, w tamronie trochę AF mi przeszkadza, często nie trafiam, jak i rozdzielczość tego szkiełka na wysokim ISO. Zoom jest dla mnie bardzo wygodny chociażby na przygotowaniach i w najważniejszym momencie ceremonii. Stałki są super, ale brakuje mi szerokiej (28 1,8 rozważam) sprzedam 50 1,8 i zakupię 50,14. 85 jest cudowna zwłaszcza na plenerach więc zostaje. A największą zagwozdką jest opcja sprzedaży 5D (z czym problemu nie będzie) i zakup 5DII ale ta cena ... zje mi połowę dotacji, a potrzebuję kupić jakieś tła, oświetlenie jakieś skromne, softboxy itp. Częśc gotówki musi pójść w reklamę, banery, porządna stronka itp. Bo cena za stałkę 24L II jest lekko mówiąc z kosmosu.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A może też sprzedać S14 i kupić 16-35 ... hmm
po co sprzedajesz 5D mkI i chcesz kupic 5D mkII ?
Sprzedaj 40d i gripa w komplecie z 28-75, kup 5d2 i 24L/35L i gitara. A jak mało kasy, to 28 1.8.