Odp: W czym nosić sprzęt - część II
Witajcie od niedawna przesiadłem się na Canona. Rozglądam się na torbą / plecakiem do zestawu:
5d+16-35+35/2+50+85+lampa i zapas na ładowarkę dodatkowe szpeje filtry etc) i ewentualnie jakieś tele w przyszłości
Posiadam torbę małą Lowepro nova 2 i do niej już lampa nie wejdzie...
Zależy mi na łatwej wymianie obiektywów chowam aparat do torby i przekręcam - często fotografuję w pyle i na wietrze).
Z góry dziękuję za pomoc.
Edit: problem sam się rozwiązał, dogadałem się z forumowiczem:)
Przypadkiem padło na torbę Vanguard UP-Rise 38 Vanguard
Cytat:
Zamieszczone przez
gnd
Przypadkiem padło na torbę Vanguard UP-Rise 38
Vanguard
Będziesz zadowolony :)
Co polecacie do zestawu: 5dmk2 z gripem/ 20mm 2,8 / 35mm 2.0 / 50mm 1.4 / 580ex/ + zapasowe body 40d? Lowepro 400 będzie ok czy za niskie?
Cytat:
Zamieszczone przez
adam1717
Co polecacie do zestawu: 5dmk2 z gripem/ 20mm 2,8 / 35mm 2.0 / 50mm 1.4 / 580ex/ + zapasowe body 40d? Lowepro 400 będzie ok czy za niskie?
Chodzi o flipside 400 ?
Zmieścisz nawet więcej- sam go kupiłem jakiś czas temu :) Fajny plecak polecam :)
Powiem wam szczeże że oglądałem ostatnio różne torby i plecaki.... lowepro ma strasznie kiepskie materiały... bród i kurz idzie do nich jak pszczoła do miodu. Dużo lepsze i tańsze rozwiązanie to case logic. O jakości już nie wspomnę bo to też widać gołym okiem. Dodam że mówię o produktach do ok. 300zł...
Sam wybrałem Canon Gadget Bag 300EG bo mi zależało na tym by plecak/torba miała jakiś przyjemny wygląd, a do tego była max mała i pomieściła body+ grip + podpięty obiektyw, do tego 2 obiektywy i lampę. Ta torba spokojnie je mieści (obiektywy to stałki, nie zoomy).
Jak z jakością i bezpieczeństwem sprzętu ? Myślę że ładnie i sztywno wszystko się trzyma. Nie lata po torbie. Minus to brak dodatkowych kieszonek itp. ale na tym mi nie zależało ;) No i cena... w RTv...itd.. jest po 129zł... a to trochę przesada bo na alledrogo można kupićgo za 69zł. A za tą cenę nie ma nic podobnego.
A swoją drogą ten plecak Plecak Case Logic SLRC 206 jest godny polecenia:
Dobrze wygląda, a do tego ma bardzo ciekawe wykonanie oraz pomysł na trzymanie lustra. obiektywy są chronione przez grube ścianki.
jeszcze fajną ofertą jest plecak OLYMPUSa... Olympus CBG-6 PEN. Można go dostać za ok 120zł. Jakość powinna być bardzo dobra... jak to na Olka przystało :)
wszystkie te plecaki są fajne ale w góry się nie nadają..., takie są oczywiście moje odczucia...