hhehehe ze zdjeciem miclesa to jest żart ;) z innego wątku ale jak widać troche rozwiał te chmury z pierunami znad tego wątku ;)
Wersja do druku
hhehehe ze zdjeciem miclesa to jest żart ;) z innego wątku ale jak widać troche rozwiał te chmury z pierunami znad tego wątku ;)
www.micles.neostrada.pl/IMG_8084.CR2 - będzie krótko, bo miejsca na ftpie ciągle mało, także proszę ściągać, póki czas! :D
Zastanawiam sie nad jednym, kilka stron wczesniej Vanmurder ktorego tak wszyscy wypytuja: jak to jak tamto, zadal proste zadanie, pokazal zdjecie anface i nikt sie nie podjal tego wrzucajac kolejne "wynalazki". Wkoncu cwiczenia sa najlepsza nauka, zreszta wielu tu proponowalo aby ten watek tak prowadzic. Co wy Panowie i Panie ;-) nikt nie moze zrobic takiej fotki ? Ja cwicze i czytam, moze cos jutro uda mi sie ustrzelic, miala byc dzisiaj sesja ale zona sie rozlozyla :-?
Ta tak na szybko.
--
Robert
Bez glamourowatych ciągot:
Zastanawiałem się nad kolorem skóry modelki - prawdopodobnie jej karnacja nie do końca odpowiada typowej jasnej cerze charakterystycznej dla naszego regionu. Do tego doszło dość silne oświetlenie słoneczne... Obróbka to przede wszystkim ustawienie z grubsza odpowiedniej wartości dla kolorów neutralnych i skóry w ACRze. W Elementsie za pomocą poziomów i krzywych (plugin SmartCurve) dopracowanie kolorów, usunięcie przebarwień skóry za pomocą Healing brushes. Geeralnie starałem się działać globalne, z wyjątkiem podreślenia oczu narzędziem Dodge/burn.
Za dużo żółtego. Nawet gałki oczne żółte.
--
Robert
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
miles, tez tak na szybko. Co do zdjęcia, największy problem to brak ostrości na oczach plus za mocno doswietliłes i powstał mocny cień od nosa.
--
Robert.
Cóż, mógłbym się odkuć, że u Ciebie za dużo cyanu (swoją drogą nazbyt często spotykam się z taką manierą), ale przyznaję rację - w drugim jest trochę za dużo żółtego.
Fakt, troszeczkę moża by ocieplić. Kwestia gustu ;)
PS
Genaralnie nie wnikałem za bardzo w kolorystykę.
--
Robert.
Drugie za to Ci ładnie wyszło. Mi nie udało się tego ściągnąć.