ano zgadzam sie:-)Cytat:
Zamieszczone przez adamek
Wersja do druku
ano zgadzam sie:-)Cytat:
Ale szumi ta jedynka ;)
To jeszcze nie uderzenie, także chyba jednak forehand forehand'ową stroną rakiety z nadaniem rotacji.Cytat:
Zamieszczone przez kwiatas
Gdyby na tym zdjęciu znalazła się jeszcze w kadrze cała rakieta - byłoby naprawdę świetnie, bo jak już ktoś wspomniał clue polega na tym, żeby złapać również piłeczkę - a na tej 5-ce moment jest świetny.
Liczac 8.5fps i muflonowe "seriami, seriami" to zlapanie pileczki to raczej kwestia wybrania odpowiedniej klatki a nie jakis duzy problem :mrgreen:
Tak myślisz? A pamiętasz dyskusję "czy 20D i 5fps wystarczy do sportu"? :-D No więc to jest przykład że nie :) najlepsze co się przy takiej serii udaje uzyskać to piłka na dwóch klatkach :)Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
A przecież to taki wolny sport, zaledwie ok 200 km/h, spróbuj tego samego w badmintonie przy smeczu - ponad 300 km/h :)
http://www.badmintonnews.pl/?v=artykuly&id=192
foto nr 9 po prostu wymiata... Jest świetne!!! 8)
Świetne zdjęcia z pokazów. Naprawdę znakomite. Mnie osobiście powala plastyka tych zdjęć i fenomenalne wyczucie narzędzia "wyostrz" - po prostu zdjęcia "jak żywe". Męczą mnie już te ostre jak brzytwa foty.Ostatnio -to wręcz jakby "efekt uboczny" możliwości programowych. A u ciebie? - jak to się modnie mówi: jestem pod wrażeniem...Gratuluję! Ps.W tenisie to masz jeszcze problem "w tle nie powinno być widocznych napisów reklamowych".
:lol:
hekselman: nie da rady tak zrobic. uwierz mi. Oni te reklamy specjalnie tak montują, by były widoczne. zawsze. ;)
Co nie da, co nie da... szkło 1.2 i będzie ok;)Cytat:
taaa.
Jeszcze fajnie by było, bybyło widać kto jest na zdjęciu a nie jaką ma rakiete. :)
1.2 to może nie... ale 200/1.8 to i owszem, pani z AP siedząca obok miała ;-)
eee tam. piłeczka panie, piłeczka!:-DCytat:
tak tak! i jeszcze: piłeczka "na rakiecie"!Cytat:
Zamieszczone przez rysiaczek
Co do tych reklam: no właśnie - nie da się a tak wymagają!
hekselman: kto Ci tak wymaga??? O co Ci chodzi???
W weekend wybrałem się na targi Swiss Moto w Zurichu. Niestety trochę rozczarowanie - nastawiałem się na pokazy a'la Snowboarder, a tymczasem one były właściwie "na odczepnego" w stosunku do głównych targów na których nadziani Szwajcarzy w skórach i ze śmierdzącymi cygarami oglądali najnowsze modele motocykli :( Do tego "gwóźdź", czyli pokaz skoków był zorganizowany na zewnątrz, a tłem była... wielka szklana ściana w której odbijało się pochmurne niebo :cry: Do tego przedobrzyłem z czasami na pokazach w hali... choć zawsze można się pocieszać, że "wyszło bardziej dynamicznie" :-P
Tyle narzekania - efekty takie: :)
Reszta - http://www.ais.pl/~muflon/gallery/events/swissmoto06/
Ostatnie fajne, reszta już mniej z powodu przycięć. A jeszcze ten z "balastem" :-)
#6 - biedny facet, motor mu zabrali :)
Kilka fotek z kociego salonu. Wszystko bez lampy, w większości 100/2.8 i czasy na granicy poruszenia :)
Więcej - http://www.ais.pl/~muflon/gallery/events/catexpo06/
a mi dzisiaj pies zabil mi kotkę :(:(:(
Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Nooo... wyraznie widac ta granice ruszenia + lekkie niedoswietlenie i niepewny balans bieli.
Dlatego ja w koncu na kocie wystawy zmienilem szklo na to z IS... poruszenia kota nic mi nie uratuje (trzeba by 1/000 i krocej miec ;) ) ale na lapki - pomaga.
Rasy:
1- nie wiem... moze jakis wyjatkowo szczuply brytyjski
2- Abisynczyk
3- norweski lub MCO
4- egzotyk ale na 80% tylko
5- brytyjski
6- norweski
7- chyba syberyjski neva masquerade
8- brytek?
muflon - mimo, że to nie Twoja dziedzina to zdjęcia kotów wyszły o wiele lepiej niż kociemu specjaliście...
Fotki kotów rewelka :-) chociaż jakoś za kotami nie przepadam .
Ja już swoją opinię wyraziłem - fotki bardzo fajne, ale trochę za płasko (a co - nie ma to jak komentować, a samemu mieć ten tego... :)
1. brytyjskiCytat:
Zamieszczone przez Vitez
2. abisyński
3. mco
4. brytyjski (ale fakt, że ze 2 pokolenia wstecz miał exo) - nie ma futra charakterystycznego dla exo
5. brytyjski
6. norweski leśny
7. brytyjski (kremowy/liliowy)
8. brytyjski
Wg mnie sa mocno takie sobie (glownie slaba ostrosc-poruszenia? i zbyt ciemne) ale oceniam subiektywnie :pCytat:
Zamieszczone przez Auwo
Poza tym: nie boj sie muflon kadrow pionowych... 3 i 6 skopana kolorystyka, 7 czubek ucha przyciety i ogolny zarzut - prawie wszystkie sa takie same (Iza okreslila - nudne :roll: ) ... a rasy kotow roznia sie miedzy soba, koty to dosc ruchliwe stworzenia...
Dlugowlosy?Cytat:
Zamieszczone przez sal
Mnie ogólnie te koty nie ruszają. 6 całkiem sympatyczna i 8 - ale z innych powodów.
Właśnie skończyłem się przebijać przez fotki z autosalonu :-) Kilka co ciekawsztch (?):
A jutro przed południem reszta będzie tu: http://www.ais.pl/~muflon/gallery/events/autosalon06/ i tu http://isdc.unige.ch/~muflon/gallery...s/autosalon06/. Dużo... jak zwykle dużo za dużo, a tym razem chyba nawet więcej ;-)
eehhhh:) fajne to oswietlenie:D samochodziki mniam mniam:) fajne by bylo gdybys obcial te "smiecie" po lewej stronie na zdjeciu z FIAT'em:)
muflon, podobaja mi ste fotki :-) jaki pomiar swiatla stosujesz przy tych blyszczacych lakierach? bardzo ladnie sa naswietlone te foty.
Eleganckie fotki !! :) ... dopisuję się do pytania DoMiNiQuE.
( p.s. szkoda tylko, że nie wyprosiłeś wszystkich zwiedzających :twisted: )
Pomiar swiatla? Po co takie skomplikowane slowa? ;-) Standardowy, "center weighted average" czy jakos tak, ISO w okolicach 500-640 i Av (okolice f/4). Blyski sa na tyle male, ze nie oglupiaja aparatu. A jesli nawet troche oglupiaja, to nie jest to nic, czego nie mozna podciagnac potem levelami w cieniach.
Zwiedzajacych nie wypraszalem, ale przesadnie duzo ich nie bylo - to byly dni prasowe, zamkniete dla publicznosci :mrgreen: Dzieki temu moglem sobie pozwolic na robienie wiekszosci fotek 1D+24-70. W "normalne" dni szansa na fotke Ferrari taka jak #3 jest praktycznie zerowa, chyba ze 17mm na pelnej klatce :)
Aha, i linki powyzej juz dzialaja - milego zwiedzania :-D
hehe, ja bym pewnie kombinowal jak kon pod gorke z tym pomiarem ;)
Przebrnalem przez wszystkie fotki i musze powiedziec, ze mi sie podobaja ...a niektore auta to normalnie
P.S.
zbieram na nowego matiza :lol:
Nie wiem co bym wybrał, to cabrio czy tego kociaka.
A ja wiem ... ;) ...... Cabrio !!!!Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
( ... a kociaki same by się znalazły :mrgreen: )
Muflon, wybacz ale Twoja moto-fotki u mnie w pracy zrobiły gigantyczną futorę :shock: .
Jeszcze raz nisko się kłaniam !!!
Muflon jak rozwiązujesz problem : żona przy boku i fotografowanie kociaków ?:lol: :lol: :lol:
Ja zawsze mam z tym problem.:lol: :lol: :lol:
Matiz to w ogole smiech na sali :) Ciagle nie moge sie powstrzymac od rotflowania jak widze "Chevrolet Matiz"... czytelnicy pl.listserv.chomor beda wiedzieli o co chodzi :mrgreen:
Akurat tym razem bylem sam, ale w ogolnosci ten problem u mnie nie istnieje :)Cytat:
Zamieszczone przez Nemeo
Szczęściarz.:DCytat:
Akurat tym razem bylem sam, ale w ogolnosci ten problem u mnie nie istnieje
no samochodziki ladne... kaciaki tez :mrgreen:
nawet maybach dr.ks. rydzyka znalazl sie na zdjeciach :|:mrgreen:
GO troszke za mala na sporej ilosci zdjec... nie mogles wiekszych szumow zaryzykowac?
Balans czasami tez kuleje (szczegolnie tam gdzie ludzi widac - skora).
Ale grunt ze u mnie w pracy tez furore zrobily (oceny w stylu "polskie targi samochodowe przy tych to dno" ;) ) a nawet mi, mimo zem niesamochodziarz - sporo fotek przykulo wzrok :) .
hehe, dokladnie. Robia furore. Jak przyjdzie znajomy (zapalony samochodziarz) to bedziemy ogladac przy piwku :mrgreen: Matiz to obowiazkowy punkt programu ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
nie jestem pewien czy do tego modelu, ale do Ferrari rusza w tym roku produkcja zwieszenia (amortyzatory aktywne Magne Ride) w Krośnie 8-)
Wiesz co muflon? Gołym okiem widać różnicę między eosem 1d a 20d. Te matryce są chyba zupełnie rózne - dając zupełnie różny obraz widoczny potem na zdjęciach. Z tego co rozumiem masz 1D i masz tam matrycę x1,3??
Jestem pod wrażeniem możliwości generowania obrazu przez ten aparat.
A samochodziki suuuper...
A modelki miód malina...
Cytat:
Zamieszczone przez muflon
a w Brukseli
1. ZERO LASEK, ANI JEDNEJ!!!
2. ZAKAZ FOTOGRAFOWANIA...PROWINCJA NORMALNIE!!!
w Genewie byłem kilka lat temu, jak porównałem z Bru to się załamałem, owszem są wielkie, w końcu to tereny wystawowe Expo, dwanaście wielkich hal, ale oprawa tragiczna, tłumy ludzi, połowa to rodazy z Siemiatycz, Moniek i Wasilkowa i totalny brak atmosfery.....echhhh
niezłe fury, dobre bryki, fajne wozy ...
Ehh Panowie, uważam że w Genewie były przeciętniaki 8-) jeżeli chodzi o samochody.
Dlaczego??
Zajżyjcie tutaj :arrow: http://www.my350z.com/forum/showthread.php?t=172336 wolno się ładuje ale warto zobaczyć :grin: Tam to dopiero mają monotonne parkigi, same rolls-royce i ten biały kolor, jak auta firmowe w Polsce :-P
Nasza motoryzacja jest daleko z tyłu :-| ,no może ks.dyrektor jest na topie :-P
Heh, ciekawe jakie mają aparaty? :mrgreen:
:mrgreen: może lepiej nie my myśleć i żyć w nieświadomości....
swoją drogą ciekawie by wyglądał chromowany EOS-1Ds Mark II :mrgreen:
AUUUUUUUUU
AUUUUUUUUU
AUUUUUUUUU
Coż za śliczna panienka.....
Sprzedałbym się jej :mrgreen: