No ja zaraz wyjeżdżam. Jako, że nie byłem jeszcze na żadnym zjeździe przydałbym się jakiś znak rozpoznawczy, np. róża w zębach. <JOKE>
Wersja do druku
No ja zaraz wyjeżdżam. Jako, że nie byłem jeszcze na żadnym zjeździe przydałbym się jakiś znak rozpoznawczy, np. róża w zębach. <JOKE>
Dzisiaj mam nadzieję,że się zjawie. Wczoraj niestety ogrom prac przełożył się na to ,że nie mogłem się pojawić. Więc mam nadzieje,że dzisiaj sie to zmieni.
No to teraz czekamy na Termin panowie i Panie :P na pierwszą realizację wyjazdową. Ja jeszcze od siebie bym dorzucił wyjazd na Oświęcim (ukazanie czarno białe tego miejsca) .
Rozmawialem z fatamorgana na festiwalu i jezeli chodzi o plener to czeka na pozwolenie na wejscie "od zakrystii"
Cześć. Cierpliwości chłopcy...
Na razie jeszcze kiepsko łażę.
Od festiwalowej niedzieli złapało mnie mocno jakieś choróbsko.
Powoli dochodzę do siebie.
Pozdrawiam.
Też właśnie jestem zdania aby jeszcze poczekać i dopiero jechać z początku kwietnia ,bo teraz pogoda i tak nas rozpieszczać nie będzie, z tego co się widziało. Tym bardziej ,że bierzemy zawsze weekendy pod uwagę i najczęściej są to niedziele.:) Także cierpliwość musi być na najwyższym poziomie.:D
Witam
Poobserwuje :) jak termin będzie odpowiadał to z jeszcze jednym się dołączymy :) jak można.
Bić chyba nie będziecie :)
Pozdrawiam
Dopiero teraz znalazłem ten wątek. Zgłaszam się awansem na jakiś ciekawy plener. Ze swojej strony dysponuję autkiem 7 os. więc w celu oszczędności i integracji w czasie dojazdu mogę udostępnić moją "salonkę".
Artur z Orzesza
Pławniowice - dla mnie bomba. Mam sentyment do tego miejsca, byłem tam raz 14 lat temu po akt chrztu mojej siostry. Czekam na ustalenie terminu.
Nie, ale autobus powoli trzeba by rezerwować...:lol:;-)
Potem napiszą: "W ostatni weekend na terenie zespołu pałacowego w Pławniowicach nastąpiła inwazja fotografów z południa Śląska.
Grupa pasjonatów postanowiła opanować pałac wraz z przyległościami w celu wykonania ćwiczeń plenerowych z zakresu fotografii architektury".
Sami widzicie jak uroczo jest za oknami, także kto jest cierpliwy ten doczeka- i na pewno będą to lepsze warunki pogodowe. Ja zawsze zerkam na prognozy 10 dniowe- także jak zwiastują one załamanie pogody, to jest dość czasu, aby się wycofać.
Pozdrowienia i Wesołych spokojnych Świąt wszystkim.:smile:
Zanim by ten autobus objechał okolice "po" foto to by się trzeba było już z powrotem zbierać.. :)
Kiedyś amerykańce zrzucali stonkę - teraz w XXI w. foto się sami zrzucają na co ciekawsze obiekty :)
Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkiejnocy !!
Wesołych Świąt.
Święta i po świętach. Teraz generalnie możemy pomyśleć nad terminem pierwszego ciepłego pleneru..:)
Do jutra jest termin wpłaty na zlot w Podlesicach
http://forum.olympusclub.pl/threads/...Częstochowska
Zapraszam, spotkania Olymaniaków są bardzo owocne i przyjemne
Ja myślę że moze pierwszy weekend majowy będzie atrakcyjny aby pojechać do Pławnowic własnie. Oczywiście niedzielny dzień, chyba żę większość ma zaplanowane majówki? Aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo:]
Zbyszko666 to może żeby nie ruszać typowo weekendu majowego, może pomyślimy o 29-30 kwietnia?
Panowie, jaka pora dnia wchodzi w grę, nie wiem czy przy obecnej pogodzie, czytaj silnym słońcu, zdjęcia na zewnątrz będą satysfakcjonujące. Z drugiej strony ograniczają nas godziny w jakich pałac jest dostępny dla zwiedzających. Co myślicie powiedzmy o 15-00.
Witam. Pewnie się niecierpliwicie- no ja też.;-):x
Ostatni weekend fajny był, ale nie dla mnie.:-x:-(
Słuchajcie, pilny komunikat!
Pławniowice są cały czas w tym samym miejscu i nie zwieją, ale za to... obiecany motocross mamy w zasięgu (ręki, nosa, nóg, rowerów i obiektywów oczywiście).
Oto terminarz zawodów na torze w Czerwionce -Leszczynach:
TOP AMATOR CUP 2012
Terminy zawodów:
Czerwionka ( Polska )
II Runda 06.05.2012 r.
III Runda 24.06.2012 r.
V Runda 19.08.2012 r.
VII Runda 23.09.2012 r.
A zatem mała zmiana i...zapraszam wszystkich w dowolnej liczbie na tor w dniu 6.05 od godz. 11:30.
Zawody odbywają się od godzin południowych i trwają kilka godzin, także wskazane nie tylko posiadanie czasu, ale i picia, zapasowych kart pamięci, a może i kanapek (jak będzie ciepło to naprawdę można się zmęczyć) choć są tam stoiska z kiełbaskami i innym jadłem.
Proponuję spotkanie na parkingu - będę z tabliczką firmową Canona dla rozpoznania. A że parking jest podłużny i tuż przy drodze, więc bez kłopotu się znajdziemy. Zbiórka o 11:30- wstępnie- jak się coś zmieni- zaraz dam znać.
Wtedy też pogadamy o tych Pławniowicach.
Fotografujący są mile widziani na zawodach, jednak z uwagi na to, że część z was będzie chyba po raz pierwszy na takiej imprezie przyda się kilka porad i uwag, dlatego lepiej bądźmy chwilkę przed zawodami.
Jak ktoś z Was popełni jakieś świetne ujęcia, to klub motocrossowy z Czerwionki będzie wdzięczny za przesłanie ich do galerii klubowej.
Mapka (jak dojechać).
Wjazd z ul. Armii Krajowej (między Leszczynami a Czerwionką) w miejscu dość nietypowym- po obu stronach szosy są same łąki i pola, tylko mała tabliczka informuje, że jedzie się tam do Przedsiębiorstwa Wodociągów. Jedzie się trochę wyboistą drogą jakiś 1km aż widać tereny Przedsiębiorstwa, na końcu drogi z betonowych płyt jest parking (wzdłuż), darmowy. W lasku jest tor i cały park maszyn oraz teamów.
W zawodach udział biorą tradycyjnie Czesi i Słowacy.
Byłem kilka razy na zawodach na tym torze i zawsze jest świetnie.
ZAPRASZAM! I do zobaczenia!
I jeszcze jedna fajna okazja!
W sobotę, 5.05 na stadionie w Rybniku będzie kolejna edycja żużlowej imprezy pod nazwą Memoriał im. Łukasza Romanka.
Będą jak zawsze najlepsi (Hampel, Gollob, zagranica). Impreza jest widowiskowa, a focić można z trybun z dowolnego miejsca- przerabiałem i jest git.
Bilety wstępu kosztują ok. 20 zł, dzieciaki do 16 roku - gratis.
Polecam!
Możemy się i tam spotkać. Początek zawodów od 17:00.
Wybieracie się???
Dodatkowe info o Memoriale żużlowym.
http://www.zuzel.sport24.pl/news/sho...ukasza-romanka
P.S. Dodam, ze takie imprezy sportowe są świetną okazją do treningu robienia zdjęć akcji, ruchu-ćwiczenia techniki, spostrzegawczości i refleksu- w dodatku nie wymaga to akredytacji zaś motocross z kolei można obserwować z najbliższej odległości. Wrażenia są świetne.
No dobra to wbijamy na Czerwionkę? lista otwarta:
- Fatamorgana
- Zbyszko666
-
No i zaś skuli roboty mie nie bydzie...ech...a szkoda bo zapowiado się ciekawie.Chłopaki bawcie się dobrze
podejrzewam, kto się nie dopisze do listy to i tak się zjawi..:) mam taką nadzieję.
No mnie się wierzyć nie chce, że taka gromada na Pławniowice nagle się wykruszy, ale...trwa długi weekend i wszystko jest możliwe.
Jak ktoś lubi focić burze, to wczoraj w Beskidach mógł się wyszaleć...popołudniu wyszalała się i burza w rejonie Milówki, Ujsoł i Rajczy.
Najciekawszym doznaniem było znalezienie się na granicy 2 światów- tam gdzie jeszcze była pogoda, skąd można było oglądać żywioł- a granica ta była tam, gdzie.. był wyjazd w czasie międzysystemowego pleneru w Milówce- czyli na Ochodzitej.
P.S. Sobotnie zawody żużlowe w Rybniku zaczynają się od 18:00.
Jakby ktoś chciał dołączyć, to mój numer 533/516 060.
Pozdr.
W niedzielę, na parkingu przed zawodami motocrossowymi będę z tabliczką Canon Board od ok. 11:30.
P.S. Na zawody sugeruję zabrać średni szeroki kąt- coś typu 24-70 (na bliskie ujęcia a będziemy naprawdę blisko!) i wskazane jest coś dłuższego by lepiej wyłowić z oddali moment startu czy pojedyńcze obiekty.
Coś koło 150-200mm.
Na miejscu pokażę wam najciekawsze miejsca gdzie warto się "zaczaić" na zdjęcia.
Dobra to ja powiem tyle jutro przy odpowiedniej pogodzie, melduję się w leszczynach koło godziny 11:30 - 12:00 razem z osobą towarzyszącą.. :) Jeżeli coś się zmieni będe pisać. dzisiaj na romanka niestety nie dam rady się wybrać, lecz ochoczo mam nadzieję że będzie sporo ludzi z grupy co się wstępnie pisała na pławnowice oraz pojawi się jutro na torze w leszczynach.
Witam.
Memoriał żużlowy się odbył, ale.... burza zepsuła końcówkę i zamiast ostatnich biegów były... biegi widzów pod dach oraz masowa ucieczka ze stadionu!
Szkoda, ale źle nie było.
Za to jutro- czyli dzisiaj- zapowiada się extra na torze motocrossowym, gdyż po opadach piach będzie mokry, a więc zamiast kupy kurzu będą fruwające, żółte grudy spod kół- czyli to, co sprawia frajdę i widzom i fotografującemu...
UWAGA- update!!!
Ponieważ zawody rozpoczną się od 12:45, więc przesuwam godzinę spotkania na 12:30.
Jak ktoś dociągnie później niech dzwoni lub szuka faceta w takim dużym kapeluszu wędkarskim moro, który zamiast wędki nosi czarny aparat z białym obiektywem.:lol:;-)
Do zobaczenia.
P.S. Spotkaliśmy się z Azaelem. Fajnie, ze mu się chciało przybyć aż z Tychów do nas.
:shock::grin:
Dzisiejsze zawody motocrossowe w Cz-L przeszły do historii. Korzystając z ostatnich wolnych chwil wrzucam kilka swoich fot.
01.
02.
03.
04.
05.
Kurde, ja niestety nie mogłem tym razem się zjawić, budowa i sprawy rodzinne mnie zatrzymały. Po zdjęciach Mac'a widzę, że w niedzielę było super, a jak sobota, jak zdjęcia innych - czekam z niecierpliwością :D
no dobra to czas na pokazanie moich wybranych wypocin na forum:) niedługo więcej będzie także na mojej stronie. Impreza jak najbardziej świetna, idealna nie da sie tego opisać.. tych tumanów kurzu i jeszcze raz kurzu.
Generalnie spotkaliśmy się w 4 osoby ja + dziewczyna oraz macB oraz FATA. Kto nie był niech żałuje bo było warto,a okazje jeszcze będą aby jechać na crossa:)
1
2
3.
4.
5.
6.
Witam.
Po kolei.
Najpierw żużel...
A potem niestety stało się to:
I było już po zawodach...
Stadion z publiki liczącej ok. 8000 widzów nagle zmienił się w pusty, liczący zaledwie jakiś 1000 osób obiekt.... Ewakuacja na skutek ulewy była tak nagła, że wyglądało to niczym paniczna ucieczka przed kataklizmem.
Trzeba przyznać,że faktycznie ten deszcz dał się idealnie we znaki.. :D Aczkolwiek szkoda ,że jak dopiero zawodnicy się rozkręcali. Teraz to jeszcze pozostaje Ci wrzut z Leszczyn.
Na początek...
Cześć chłopaki:)
Ja się nie wychylałem bo myslałem, że mam za krótki sprzęt:), a pozdjęciach widzę, że można było nawet blisko podejść.
Także na następną imprę to ja się piszę:)
dokładnie tak było jak najbardziej za to jestem wdzięczny jak zawsze. To jest własnie ten plus ,ze jak masz coś wypatrzone do kupienia, a jest możliwość testowania to aż się po prostu gęba cieszy..:)
Kolejne zdjęcia :)
7.
8.
9.
To mnie też wypada coś pokazać :)
Dzięki Fatamorgana za pokazanie co i jak na stadionie żużlowym.
BTW, jak wygląda sprawa Pławniowic, bo coś cichawo w tym temacie?
01
02
03
04
05
06
07
Oj Natan Natan.... A pisałem przecież wyraźnie, że ten motocross ma właśnie tę zaletę, że można podejść na wyciągnięcie ręki....:):-|
:roll:
Pilnuj kolejnych edycji, bo będą jeszcze 3 w tym sezonie.
Żeś przegapił i szkoda, bo ćwiczenie i test uzycia sprzętu były jak zawsze możliwe..
Zanim będzie wrzuta nr. 2 sprawa Pławniowic.
Z prognoz wynika, że niedziela będzie średnio udana pogodowo.
Opady niestety mają być.
Natomiast zapowiadane wcześniej okolice Raciborza mają mieć nieco lepszą pogodę, a że planowane jest focenie pól i łąk, więc zachmurzenie oraz lekka wilgotność temu akurat pomaga, bo barwy są "świeże" i żywsze.
Także proponuję wypad na Racibórz.:)
Wyjazd?
A kiedy chcecie?
Popołudnie czy od rana?
Pozdrawiam.
Chętnie spotkałbym się z rana, nawet dość wcześnie... coś w stylu wschód słońca, poranna rosa, bo jak w sobotę popada to może ciekawe zdjęcia z rana da się złapać. Niestety popołudnie mam już zajęte... ale jak zwykle niech decyduje większość :D
Na takie ranne czaty to się trzeba wyjątkowo zdyscyplinować ze wstawaniem o świcie a w naszym wypadku godzinę przed nim (okropieństwo -ale się opłaca) albo... się przyjeżdża na plener wieczorem i kimono na miejscu, żeby mieć rękę na pulsie rankiem...
ja także jestem za tym żeby umówić się ma poranną godzinę:) czym wcześniej tym lepiej.
To co? O 8:00 wyjazd z Rybnika?
Prośba- Natan albo ktoś z Rybnika, moglibyście mnie przygarnąć do swego auta? Bo nie będę zmotoryzowany tym razem...
Jeśli Natan będzie jechał, to się zdzwonimy, bo ja mam blisko akurat do przelotówki Gliwice- Rybnik- Racibórz. Resztę ustalimy jutro.
Jeszcze kilka z motocrossu.
Fata nie ma sprawy, mogę podjechać do Rybnika zgarnę Cię i... jadymy;)