Przejrzałem cały wątek i jak dla mnie mistrzostwo. Praktycznie wszystkie zdjęcia pokrywają się z moim gustem. Oby więcej.
Wersja do druku
Przejrzałem cały wątek i jak dla mnie mistrzostwo. Praktycznie wszystkie zdjęcia pokrywają się z moim gustem. Oby więcej.
"GOTHAM KNIGHTS" to projekt nad którym pracuję od jakiegos roku, powoli dobierając ludzi do poszczególnych zdjęć. Na razie kilka pierwszych, mam nadzieję, że set będzie się powiększał i oczywiście przypadnie wam do gustu. Pomysł inspirowany postacią komiksowego Batmana, ma za zadanie stworzyć szereg postaci żyjących i walczących ze zbrodnią w Gotham City. Będzie również mały video teaser promujący nieistniejący serial tv o tym samym tytule :)
Każde zdjęcie było robione osobno, innego dnia i o innej porze przy naturalnym świetle, więc była to jedna z trudności, niemniej jednak Batman nie uznaje ograniczeń :)
We Are Vengeance!
:)
141.
142.
143.
144.
145.
146.
147.
148.
Nie przestajesz zaskakiwać. Z każdego bym zrobił plakat na ścianę
Ochy, achy, oklaski...
Bardzo fajna stylistyka zdjęć, 141 wydaje się, że za dużo zostawiłeś góry nad głową?
BTW. Nie wiem, czy to tylko tak u mnie, ale Twoje zdjęcia się cholernie długo ładują w porównaniu do galerii innych użytkowników.
Jestem ciekaw kolejnych!:) Super migawki:)
Ostatnia wrzuta "mroczna seria w B&W" bardzo dobra szczególnie nr 147. Ale mimo wszystko wolę Twoje kolorowe foty.
Doceniam pracę i pomysły. Faktycznie bardzo mroczne.
Wolałem jednak poprzednie foty, ale widocznie nie wszystkie muszą być ciepłe i miłe :)
Nie podoba mi się niekonsekwencja z żółtym kolorem. Cały set powinien mieć elementy żółte albo nie powinno być ich wcale (tak wg. mnie było by lepiej). Poza tym utrzymany wysoki poziom prac ;)
Dla mnie "emejzing". Całe 31 stron wciągnąłem jednym machnięciem... Jakieś plany na wizytę w pl ?
Zawsze lubię tu zaglądnąć.
Przyjemnie u Ciebie coś ładnego pooglądać.
Kogoś ;-)
Ładniutko..... ech.....
Nie mnie oceniać mistrzów, więc napiszę tylko, że twoje fotografie są bardzo nastrojowe, tzn. oddają urok chwili.Na ostatnim zdjęciu jest jesień w każdym pikselu,ale to trzeba umieć skomponować. Troszkę zazdroszczę, pozdrawiam;)
151. przepiękne i jak zwykle modelka wyszła zjawiskowo.
No to ten rupieć robi robotę... A ty dalej pstrykaj - tylko tak samo.....
pstryknąć zdjęcie pięknej modelce a pokazać jej piękno to różnica ;)
Seria zdjęć 141-148 robi na mnie wielkie wrażenie.
Bardzo dobra konwersja do B/W, naprawdę szacunek :)
Dzięki śliczne :)
154.
Halloweenowy selfie iPhonem :)
Halloween selfie with an iPhone by chris panas, on Flickr
Dlaczego iPhonem? Musialem sprzedac aparat i chwilowo zostalem bez Canonów⌠A, że nie aparat robi zdjęcia więc zrobiliśmy makeup, ustawiliśmy światła i czadu. Da się? :)
Na szczęście dzisiaj przyjechało nowe cudeńko :)
Świetne, w tej sytuacji sprzedaję sprzęt i zostaję z iPhonem :D
Co kupiles?
Nikona =)
iPhone daje radę :)
Kupiłem aparat :P
Nie Nikona :)
Wkrótce coś wrzucę z nowej puszki, już się polubiliśmy :)
Pewnie cosik z średniego formatu :) czyżby pentax 645D, o wyżej nie pytam...
panas kupił 1D
albo coś z 4/3
ja wiem, ja wiem!
A co można wygrać?
Obstawiam Sony.
SONY lubię ale Playstation :)
Pentax też nie :) 1D, hmmm… może tak, może nie :)
4/3? Przecież najlepsze jest 6/9… :D
W takime razie słit focia z dzisiaj, obrabiane w Camera Raw bo kolorki prosto z puchy po prostu nas zachwycają i nie ma za bardzo sensu kręcić w PSie
155.
We 'heart' pumpkins by chris panas, on Flickr
Można klikać po większą :)
Jak nic Druh Synchro eh.........:)
galeria kradnie mi czas, :) pozdrawiam
.... że kolory prosto z puszki...???? Ech.
Przyznaj się co to za magiczne pudełko !!!!
Prosto z puszki są fajne i wystarczy pokręcić trochę w Camera Raw i obejdzie się bez późniejszego PSucia :)
A kto zgadnie co to za puszka dostanie coś może, jakiś mały presecik czy coś :))
Przypominam się też z warsztatami w Londynie :)
strzelam,że to 5d mkIII :)
co do obróbki to nie rozumiem dlaczego wśród wielu fotografujących utarło się, że obróbka rawa (np. w ACR, czy LR) to w zasadzie nie obróbka, bo przecież pracujemy na cyfrowym negatywie. Natomiast jak już wrzucimy to do photoshopa to już jest manipulacja, przesadna ingerencja i to już nie jest zdjęcie, ale grafika :D Obróbka to obróbka. To samo można robić w LR i PS. Wiadomo raw daję jeszcze większe możliwości szczególnie jeśli chodzi o zmianę ekspozycji i WB. Dziś w od-RAW-iaczach można robić nawet korekty lokalne. W C1 v.8 jest już nawet clone i healing brush.
W 2014 roku nie widzę potrzeby tłumaczenia się ze sposobu obróbki. Obróbka jest OK. Jest potrzebna. Najważniejsze to mieć smak i umiar! Nie ulega wątpliwości, że autor galerii to ma:) Fajne foty pozdrawiam.
1ds3 :D
Ja obstawiam, że to 5D Mark I :)
nowy nikon 750 ;)
Lytro Illum
5D classic tyle co sprzedałem, nie było sensu kupować takiego samego, 5D Mark II został zastąpiony 5D Mark III - bez sensu decyzja pod względem kolorystycznym, w życiu się tyle nie namęczyłem z odcieniami skóry co przy plikach z 5DMkIII, nie twierdzę, oczywiście, że to zły aparat, wręcz przeciwnie, technologicznie absolutnie znakomity natomiast o ile kolory z 5d i 5dII były dla mnie powodem dla którego zdecydowałem się na Canona, tak 5DIII wręcz odwrotnie. Tak więc rozstaliśmy się z III bo jesli aparat nie daje mi takiego obrazka jak chcę to go nie chcę. Na Nikona nie było sensu się przesiadać, chociaż miałem taki pomysł żeby spróbować innego systemu ale na razie fundusze nie pozwalają na taką zmianę. Żadne 1D, średnie formaty czy inne drogaśne maszyny. Popróbowałem sobie wszystkiego od Fuji przez 1DX i absolutnie najfajniejszy dla mnie obrazek ma⌠6D. Kolory skóry jeszcze lepsze niż 5DI (co myślałem jest niemożliwe), niesamowite iso i małe body. Dla mnie idealna maszynka, w połączeniu z 35L, 50L i 85L wypluwa takie magiczne kolorowanki, że aż się morda cieszy na samą myśl o kolejnej sesji :D
Mały presecik? :D
Wysłałem ;)
No proszę, nie pomyślałbym o zmianie w takim kierunku :)
5D III nie miałem, nie robiłem też takich porównań, bardziej porównywałem sam AF, ale miło jestem zaskoczony twoim zdaniem,
mnie również się bardzo podobają kolorki, zwłaszcza odcień skóry
Czy w twoim przypadku posiadanie 36Mpix coś by zmieniło, dodało w twojej pracy?