:shock: z całym szacunkiem bo obróbka spoko, ale -jak policzyłem- ten sezon musiałbym obrabiac 2 lata
Wersja do druku
Jak to Marek - 1 ślub w 1 dzień ? To chyba jest dość szybko :)
Mi przeważnie schodzi trochę więcej bo się dużo opieprzam i przeciąga się z do 3 dni. Tak że przeważnie ślub sobotni mam w okolicach czwartku skończony i już tylko czekam na decyzję klienta odnośnie odbitek itd.
własnie-opieprzanie sie,selekcja, fora, skomponowanie albumu,selekcja, impreza, czas dla rodziny, nowe umowy, spotkania z klientami, papiery firmowe, platnosci, czas dla rodziny, obróbka 300 zdjec, sesje, obejrzec dobry film, basen, ślub, czas dla rodziny,opiprzanie się, sesje...itd. obróbka to tylko jakis mały procencik w moim zyciu;)
Wiesz skąd nazwa strony BŁYSKOTLIWIE?
ONI WCALE NIE UCZĄ TAM NICZEGO TYLKO BŁYSKAJĄ TYM SREBRNYM WIBRATOREM PO OCZACH I JUŻ MASZ WSZYSTKOW GŁOWIE...
Łil Smit ma brata?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A rozumiem przed i po obróbce fotoszopinów.
no powiem szczerze, mi jakoś to wszystko dłużej wychodzi niestety:( zatem czas yerza jest niezłym wynikiem, szczególnie, gdy uwzględnimy efekt końcowy - jak dla mnie bdb+
Sama obróbka 180-200 plików ok 3-6h oczywiście bez eksportu, bez dotykania PS-em.
Lightroom, ot co.
Taaa, wywoływarka rawów bez rawów, żeby było jasne: miejscowe korekty, retusz drobny i gładzenie (swoimi sposobami- bez wtyczek- również w LR). Są śluby przy których muszę część zdjęć poprawić w PSie lecz sporadycznie. Ale to nie mój wAtek więc Gary przepraszam:).
To jakby mnei ktoś pytał to ja "nie tykam" i wywołuje/exportuje raczej do TIFF niż jpg..
A po co do TIFF ? Toć to strata mocy obliczeniowej i miejsca na dysku :P
No dobra, tak naprawda w ogole nie eksportuje. TRzymam CR2+XMP i jak potrzebuje to sobie exportuje do takiej postaci jaka potrzebuje.
Bardzo polecam warsztaty Szopne u Krzyska i Sebastiana (PHOTOSZOPIN) .
Prowadzone na luzie, bez zbędnej spinki. Wiedzę przekazują rzetelnie :)
Rafał
A Tyś co tak wypalił?
produkt dobry trza reklamować ;) :)
Rafał
tak sobie czytam i czytam i jeśli ktoś sie zastanawia nad tym to polecam szczerze warsztaty u chłopaków byłem w czerwcu (jako jeden z 3 lubelszczyzna xD), fakty były to jeszcze błyskotliwe ale naprawdę masę rzeczy się dowiedziałem, i choć po dłuższym zastanowieniu wyszło na to że wcześniej już większość potrafiłem zrobić z własnej nauki to jednak u chłopaków dostałem coś na kształt scalenia tej całej wiedzy w jeden spójny element aby wyszło to czego oczekuję. Jeśli chodzi o N kontra C to mam i to i to, z tym że w N nie podoba mi się ten żółtawy zafarb ale można uzyskać odpowiednie efekty zamierzone, natomiast w C chyba każdego denerwuje af w 5mkII. Niedługo wrzucę zdjęcia po warsztatowe (niestety dopiero teraz gdyż od warsztatów byłem w niemczech). Myślę, że warto wydać te pieniążki w końcu jest to inwestycja w samego siebie :)
a on tak wypalił bo sobie stronkę pozycjonuje ;)
jutro kolejna edycja, wczoraj wyszedl nowy c1. razem bedziemy zglebiac nowe funkcje, bedzie ciekawie :)
Witajcie,
ostatnie dwie edycje 2010 roku za nami. Czas na nadgonienie zaległości zdjęciowych, kupienie prezentów, zrobienie kutii, śledzi, sprzątanie, kupno brody, brzucha i czerwonego szlafroka :)
Wraz z rokiem 2011 kontynuujemy warsztaty obróbkowe PHOTOSZOPIN'. Zapraszamy już 15 stycznia w sobotę do Warszawy na porządną noworoczną dawkę obróbkowej wiedzy!
Na zachętę prezentujemy zdjęcia, które uczestnicy edycji grudniowej wybrali do obróbki z naszych zasobów.
Harmonogram: http://blyskotliwie.pl/?page_id=22
Miejsce: Warszawa
Koszt: 1700pln (cena zawiera podatek VAT, wystawiamy faktury)
Zapisy: blyskotliwie@gmail.com
Polecam, solidna dawka wiedzy obrobkowej podanej klarowny sposob :)
W jeden dzień tyle tematów ?
Na których warsztatach obrobili tyle zdjęć?
na grudniowych, wszystko zalezy od grupy, w grudniu wszyscy byli zwarci i szlo bardzo sprawnie :)
Jak dostać się na forum warsztatowe. Piszę maile i zero odpowiedzi...
No forum jest spoko jak zadam pytanie choćby najgłupsze to nie znajdzie sie filozof który albo sugeruje używać gugle albo szukajki.
Tutaj jest lepiej bo tam trochę nudą wieje może nawet bardziej jak trochę.
No chyba tyle to On o tym wie no chyba że nie he he he
Co do marcowej edycji...
piszecie...
"Styczniowa edycja za nami i już teraz zapraszamy na edycję marcową. Odbędzie się ona 12 marca i będzie to 12h poświęconych całkowicie obróbce w Photoshopie".
Czy to znaczy, że omijacie C1?
nie oczywiście że nie, może niefortunne sformułowanie - jest przytoczony harmonogram który jest identyczny jak w styczniu.
co sobie przygotować, opanować przed warsztatami, co ze sobą zabrać, żeby jak najwięcej z warsztatów wyciągnąć?
Dobry statyw kamera HD do filmowania w bardzo skąpych warunkach świetlnych oraz bardzo dobry kierunkowy mikrofon skierowany w usta prowadzących aby uchwycić wszystkie słowa które wypowiedzą. Do tego dostajesz materiały do pisania dlatego warto poćwiczyć pisownię aby się później odczytać. Kilkanaście długopisów tez jest wskazana. Acha poćwiczyć trzeba na siłowni aby się umieć rozpychać i siąść w pierwszym rzędzie.
manfred1@ niecny żart? czy pracujesz jako wydający kamery w magazynie TeFałeNu?
Nie jest to żart tylko odpowiedź na pytanie Grześka. Ale może TY pomożesz pytającemu i dasz pare rad czekam z niecierpliwością
zabrać długopis :)
Witamy!
Zapraszamy na edycję kwietniową. Odbędzie się ona 2 kwietnia (sobota) i będzie to 12h poświęconych całkowicie obróbce w Photoshopie.
Szczegółowy harmonogram: http://blyskotliwie.pl/?page_id=22
Data: 2 kwietnia 2011 (sobota)
Czas trwania: 12h
Miejsce: Warszawa
Koszt: 1500pln (wystawiamy rachunki)
Zapisy: blyskotliwie@gmail.com
Będzie coś o najważniejszych tajnikach Photoshopa? ;-)
http://forum.przewodnikmp.pl/topic5235.html
Bardziej nacisk będzie na fotoszop czy capture one?