Bo jedna sonda jest tylko na max 10 pól.
Właśnie się zdziwiłem, że tak mało osób nadesłało fotę na tak prosty temat. Lenistwo czy przerost ambicji?
Wersja do druku
Bo jedna sonda jest tylko na max 10 pól.
Właśnie się zdziwiłem, że tak mało osób nadesłało fotę na tak prosty temat. Lenistwo czy przerost ambicji?
Hmm... to faktycznie moze utrudnic zycie... i rozumiem ze nie da sie tego zmienic, albo sa jakies wyzsze przeslanki dlaczego nie mozna (bo tak ;-)
W takim razie wystarczylo by zrobienie tak jak w przypadku fotografi miesiaca, dwie sądy i po klopocie.
Zreszta, to byla tylko taka luzna sugestia. Sadze ze w takiej formie udzial byl by latwiejszy a i ilosc prac moze wieksza.
Kolejna sonda będzie jak ta się skończy?
Uwazam ze to bardzo dobry pomysl.
W tej chwili i tak polowa bioracych udzial ma co tydzien jakies przeszkody w nadsylaniu prac.
Jezeli pierwsza dziesiatka jest tylko punktowana to nie ma znaczenia ile osob nadesle swoje propozycje. Wystawisz "Y" x ilosc ankiet.
Jezeli do fotografii miesiaca przychodzi np 19 prac - to pamietaj ze forumowicze i tak maja na to miesiac zeby cos podeslac. A nie tydzien.
Nie spodziewalbym sie zalewu pracami.
Ale nie jesteśmy w stanie nałożyć ograniczenia 1 głosujący = 1 głos.
No i?
Ten sam problem dotyczy zdjecia miesiaca - jakos z tym wszyscy zyja ;)
Wypadałoby usunąć exifa z 1 fotki.
Problem jest taki, że jak ktoś zagłosuje w obu sondach, na najlepsze zdjęcie w każdej z nich, to zdjęcie na które zagłosował w drugiej sondzie może się okazać gorsze, niż któreś ze zdjęć na które nie mógł zagłosować w pierwszej sondzie.
Example : (liczby to "dobroć" zdjęcia) :
Sonda 1
3
5
6
7 < głos
1
Sonda 2
2
1
3
4 <głos
2
W pierwszej sondzie były zdjęcia o wartościach większych, niż najlepsze zdjęcie z drugiej sondy (5>4, 6>4)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
!!! ŁĄCZENIE !!!
A exifa nie przypilnowałem tym razem. Założyłem, że jak na pierwsze dwa wszyscy dobrze wysłali, to i teraz.
Twoja "dobroc" zdjecia to pojecie wzgledne - czysto subiektywne.
Maja je ocenic glosujacy.
Jak zdjecie jest dobre to wygra.
Za duzo wkladasz matematyki do glosowania.
Po co utrudniac to co takie proste?
Jest temat, jest termin, sa zainteresowani, sa zdjecia, jest ankieta, jest glosowanie, jest zwyciezca.
micles, będzie sonda?
pewnie będzie jak się skończy poprzednia, czyli jutro :)
coś się rozjeżdża ta zabawa - miało być co niedziela, teraz jest do wtorku...
w sumie to co za problem aby były dwie równocześnie?
http://canon-board.info/showthread.php?t=61736
Przyklej i zamknij ktoś, plax.
Ostatnia sonda była dla mnie pełna niespodzianek :D zaczęło się tak że zdjęcie siatkarek ewidentnie się wyróżniało, a potem nagle ostatnie zaczęło dostawać coraz więcej. Ostatecznie dzięki za 14 głosów i drugie miejsce :D
No, tłumy w nowej sondzie, tłumy... Jedynka naprawdę niezła, reszta... nie. Ja niestety nie miałem czasu na nic porządnego, a zdjęć swoich nóg na trawie jakoś nie chciałem publicznie pokazywać.
On Assignment 1 - Trzy kolory i on
1. zmaku 3,5pkt
2. deffik 2pkt
3. trzeszcz6 6pkt
4. Goomis 20pkt
5. Krzysiek27 13pkt
6. airhead 3,5pkt
7. MatusP 13pkt
8. leCoq 8pkt
On Assignment 2 - Dwa światy
1. MatusP 11pkt
2. Goomis 15pkt
3. trzeszcz6 20pkt
4. krzysiek27 8pkt
5. zmaku 4pkt
6. airhead 6pkt
On Assignment 3 - Na granicy
1. trzeszcz6 15pkt
2. zmaku 7pkt
3. mate00sh 4pkt
4. airhead 7pkt
5. goomis 11pkt
6. Krzysiek27 20pkt
On Assignment - ranking ogólny
1. Goomis 46pkt
2/3. krzysiek27 41pkt
2/3. trzeszcz6 41pkt
4. MatusP 24pkt
5. airhead 16,5pkt
6. zmaku 14,5pkt
7. leCoq 8pkt
8. mate00sh 4pkt
9. deffik 2pkt
10. Troyan 0pkt
Tłumy byłyby ciut większe ale źle wysłałem zdjęcie:/ Zresztą już to obgadałem z miclesem na pw, wzajemnieśmy się poprzepraszali więc lecę robić foto na kolejną rundę:]
No to wklej chociaż fote tutaj. Ot zobaczyć warto napewno.
Sorry, że tak późno, ale rzadko wchodzę ostatnio na forum:)
ja bym wnioskował o przesunięcie terminu o tydzień... Mam dobrą koncepcję ale brak mi czasu i środków na realizację :-P
Z resztą patrząc po oszałamiającej liczbie zdjęć z poprzedniego to chyba lepiej zrobić 2tyg. odstępy...
Pomysł mi się bardzo podoba i również byłbym za wydłużeniem do 2 tygodni :D Pomysł u mnie też jest, ale nie mam jak przemieścić się w miejsce gdzie powstało by zdjęcie.
Ktoś jeszcze chce przedłużyć o tydzień?
ja bym wolał nie przedłuzać. za dwa tygodnie mam maturę i nie wiem jak to wpłynie na moje możliwości robienia zdjęć...
Jak dla mnie może być przedłużone, ale pod warunkiem, że zdjęcie wykonane wczoraj będzie mogło wziąć normalnie udział w konkursie. Sesję umówiłem sobie zaraz po ogłoszeniu przez miclesa wszystkich tematów, więc wolałbym wykorzystać tę fotkę...
Wszystkie zdjęcia od 11 do 25 się liczą.
dobrze ja wysłałem, może kolejne tez mi się uda zrobić.
Oczywiście jak Micles zgodzi się przedłużyć termin. A kiedy masz terminy matur?
No to zróbmy już tak (terminy zrobienia zdjęć dla danych tematów) :
Speed - 11.04 - 25.04
Pomyłka - 18.04 - 02.05
Zwycięstwo - 25.04 - 09.05
(terminy po prawej to ostateczne terminy wysłania zdjęć, termin obecnego assignmenta przesuwamy na za tydzień)
Oj, coś czuję, że będę musiał dużo czasu poświęcić wymyślaniu regulaminu następnego assignmenta :P
Shit, właśnie wysłałem speeda:)
Micles - nie bierz go pod uwagę. Dopracuję go jeszcze przez ten tydzień:)
Będę brał pod uwagę te najpóźniej wysłane. Termin do następnej niedzieli, 24:00.
Heh, a mi siadł net i nie mogąc sprawdzić czy termin został przedłużony, czy nie, opracowałem na szybko nową koncepcję, zaangażowałem współlokatora i wyszło nawet fajne zdjęcie, ale na pewno będę dążył do zrealizowania pierwotnej koncepcji :-P
W każdym razie wypada przeprosić z mojej strony za wywołane zmieszanie :-P
Moje "Matrycą równolegle do ziemi", wypatrzone w sobotę :
nie jest rownolegle hehe
No z 10 stopni brakuje no :D
po mojemu, dobre
Dzięki za te wszystkie ponad 80% głosów w ostatnim głosowaniu :D nie spodziewałem się że będzie tak mało zdjęć i że dostanę tak dużo głosów :D czyje są pozostałe zdjęcia? :)
moje są nogi
zinterpretowałem temat tak, że trzeba w dół, nie w górę, focić
co z ankietą? zabawa umarła?
http://canon-board.info/showthread.php?t=62314
Proszę o przyklejenie i zamknięcie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
On Assignment 1 - Trzy kolory i on
1. zmaku 3,5pkt
2. deffik 2pkt
3. trzeszcz6 6pkt
4. Goomis 20pkt
5. Krzysiek27 13pkt
6. airhead 3,5pkt
7. MatusP 13pkt
8. leCoq 8pkt
On Assignment 2 - Dwa światy
1. MatusP 11pkt
2. Goomis 15pkt
3. trzeszcz6 20pkt
4. krzysiek27 8pkt
5. zmaku 4pkt
6. airhead 6pkt
On Assignment 3 - Na granicy
1. trzeszcz6 15pkt
2. zmaku 7pkt
3. mate00sh 4pkt
4. airhead 7pkt
5. goomis 11pkt
6. Krzysiek27 20pkt
On Assignment 4 - Matrycą równolegle do ziemi
1. trzeszcz6 20pkt
2. airhead 15pkt
3. mate00sh 11pkt
On Assignment - ranking ogólny
1. trzeszcz6 61pkt
2. Goomis 46pkt
2. krzysiek27 41pkt
4. airhead 31,5pkt
5. MatusP 24pkt
6. mate00sh 15pkt
7. zmaku 14,5pkt
8. leCoq 8pkt
9. deffik 2pkt
10. Troyan 0pkt
Przypominam o jutrzejszym deadline'ie wysyłania zdjęć na Assignmenta pt. Pomyłka!
Zrobilibyscie drugi, rownolegly do ktorego moga zglaszac sie wszyscy, bez zapisow i stalej listy od poczatku ;)
Juz drugi temat ktory widze gdzie mial bym fajny pomysl na fote.
Jestem za malo kreatywny jesli chodzi o wymyslanie tematow :P
Możesz używać moich, pozwalam :D
Jest szansa na przedłużenie terminu chociażby do jutra?
Konkursy oficjalne też wam tak przedłużają? Godziny otwarcia sklepu? Panowie, bez jaj no! W następnej edycji (jeżeli takowa będzie, bo prawdę mówiąc powoli ręce mi opadają przy tej) będzie zasada "no mercy at all".
Tak sie kończy robienie jednorazowego wyjątku. ;)
Jak nie to nie, pytam bo niestety matura pochłania mi więcej czasu niż myślałem. ;/
No i poza wszystkim innym - Sorry za taką, a nie inną postawę - przeliczyłem się w kwestii wolnego czasu (przy zapisywaniu się przygotowania do matury rozszerzonej z polskiego i matematyki wyglądały mniej czasochłonnie;) ).