pogoda w Krakowie wyraźnie się poprawiła, więc jest chyba szansa na jakieś wspólne wyjście na proponowane trasy 8-)
mimo wszystko spróbuje wymyślić alternatywny plan na wypadek deszczu.
Wersja do druku
pogoda w Krakowie wyraźnie się poprawiła, więc jest chyba szansa na jakieś wspólne wyjście na proponowane trasy 8-)
mimo wszystko spróbuje wymyślić alternatywny plan na wypadek deszczu.
Ja niestety bede dopiero w niedziele :( Mam nadzieje ze wyrobie na zbiórkę o 10 :)
Szlag by to trafił :(
Chyba mnie ominie Kraków nocą.
Statyw doszedł ale głowicę wysłali na inny adres i będę miał dopiero w poniedziałek :evil:
Nie będzie miał ktoś może bonusowej głowicy na weekend w Karku?
To bym wtedy same nogi zabrał.
Ktoś na pewno bedzie miał statyw. Ja dysponuję tylko starym drewnianym statywem, ale i tam mogę Ci go pozyczyć.
ja jak juz pisalem biore Velbona, mam srubokret wiec w razie czego szybkozlaczke sie przekreci, wiadomo ze manfrotto to to nie jest, ale 20d z kitem lub 50tka utrzyma...
To w takim razie chyba nie biorę "nóżek", bo bez głowicy to tylko mógłbym 70-200 nakręcić, a w nocy raczej średnio będzie to szkło przydatne.Cytat:
Zamieszczone przez thorin
Nie lubię od kogoś pożyczać sprzętu, ale na dwie-trzy fotki może któryś życzliwy kolega odstąpi statywu ;)
spokens Mxdanish, chetnie bym Twoje 70-200 pomacal :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mxdanish
Danisz, może Gawryl weźmie swoją zapasową złączkę? Ma ich przecież 5 :>
Jak zobaczysz mój statyw to się zaraz kompleksów pozbędziesz :D
Obstawiam, że mój jest badziewniejszy. Ale i tak wygra Gawryl ;)
no wszystko sie okaze na zlocie :mrgreen:
moj nie jest najgorszy, wsrod velbonow ofkors :mrgreen:, za dawnych czasow kiedy mialem do eosa 100 zapieta sigme 28-200 zestaw trzymal sie bez zadnych zastrzezen, waga tego to dobre poltora kilograma bylo wszak....
blaszki Tomku, blaszki ! dodatkowych szybkich-zlaczek nie mam,tylko blaszki wzmacniajace zlaczki :)Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Czyli co? Jutro 10:00 na placu mariackim? Tylko nie wiem czy nie jest dalej rozkopany i fontanny moze nie byc :-(
Jak sie rozpoznamy?
Kto bedzie?
Pewnie pomacasz :lol: :mrgreen:Cytat:
I mnie się tak wydaje :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Jak chcesz to mogę zabrać.Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
W sumie to i tak w pociągu a później tylko w samochodzie bedzię leżał i na plecach ciążyć nie będzie ;)
Sobie wtedy porównasz (tyle że bez głowicy)
Panowie... czarno widze te nasze wyjscie w plener :roll: pogoda w Krakowie
moze i ciepło ale chmur pełno :P
sobots ok ale w niedziele ciemne chmury widzę :(Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
ja jutro licze na poranną mgłe :D bo przy trasie A4 sa bardzo fajne widoczki i z mgłą moze być ekstra :)
ojojoj ale oberwiesz ;)
panowie, mam nadzieję, że nikt nie da plamy i każdy przytaszczy cały swój dobytek :mrgreen: w końcu musimy sie troszkę pobawić sprzętem, więc jeszcze raz apeluję - jeśli masz 20-letniego obiektywa manualnego, ręcznie robiony wężyk spustowy lub drewniany statyw ważący 30 kilo - weź to ze sobą !!!
odmawiam. nie będę tego ciągnął wszystkiego potem na korsykę. chyba, że gawryl to odwiezie do białego ;)
hehe jak ktos chce to wezme mojego złoma - 20 letniego zenita. Oczywiscie nie działającego kompletnie no ale coż ;)
dobra,
trochę się rozejrzałem i możemy zastanowić sie nad następującymi propozycjami na weekend, w razie gdyby pogoda nie dawała szansy realizacji "normalnego" programu.
Oto co można robić w ten weekend w Kraku:
- wystawa w Bunkrze Sztuki World Press Photo
- turniej rycerski w Barbakanie (sobota 13.00 - 15.00 )
- muzeum technik miejskieji na Kazimierzu
- wnętrza kościołów (oj jest sporo możliwości ;) )
- krakowskie klasztory (franciszkanie, dominikanie, augustianie - to najfajniejsze i ogólnie dostępne wewnątrz)
- Festiwal Muzyki Dawnej (ale nie znalazłem informacji kiedy i gdzie dokładnie)
- wycieczka statkiem Wisłą do Tyńca
- Kopalnia soli w Wieliczce (dla twardzieli ;) - 4 godziny zwiedzania, półtorej godziny dojazdu w sumie w dwie strony, 40 PLN bilet)
- jeszcze dokładniejsze poznanie knajpek krakowskich (uprzedzam, że spędzienie dnia w ten sposób, to droga impreza)
- mamy tu kilka średniawych sklepów Canona i Interfoto z dużym zasobem sprzętu
- na Wawelu nawet w czasie deszczu klimat jest ciekawy
oczywiście jest masa innych możliwości - muzea, kina, wystawy, teatry - ale tam raczej trudno się integrować :wink:
No ja może dam radę...Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
Jak to się mówi: namawiał, namawiał, namówił..;););)
To wygląda ciekawie.Cytat:
Czy moglibyście wydrukować sobie posty z planem na sobotę, niedzielę i pluchę?
Na pewno nie będziemy wszyscy razem cały czas, bo wiele osób ma różne obowiązki w międzyczasie, więc dobrze by było, żeby wszyscy znali choć propozycje i mogli się nimi posłużyć wedle woli.
Potrzebujecie zdecydowanie mapy Krakowa, kasy na piwo i żarcie, czegoś od deszczu , waszych klamotów i masy dobrego humoru 8-)
W razie jakby ktoś miał problem z rozpoznaniem CB pod fontanną na Placu Mariackim, ja obiecuję mieć na wierzchu coś, co zdecydowanie was przekona, że to forumowicz :mrgreen:
Kubaman myślę, że planowanie jest ok ale i tak wszystko w praniu wyjdzie.
Jak dla mnie plan jest bomba (zwłaszcza, że jeszcze Kraków mnie nie widzieł ;))
Niepotrzebne jest zbyteczne spalanie się (nie zrozum mnie źle) a jak nam zostanie odrobina czasu wolnego to sobie jakoś go zapełnimy z waszą pomocą ;)
Poza tym na pierwszym spotkaniu chyba będzie jakaś kontrolna wymiana telefonówCytat:
ja jestem za world press photo :P bo jeszcze nie byłem na tegorocznym
i jeszcze mój mobile: 501 752 006
P.S> panowie, ja się staram pomóc i wymyślać różne zajęcia, ale jak coś sie spieprzy i będziecie źli, to ja się nie przyznaję.. :wink: thorin, kurczę gdzieś Ty? jeszcze mnie zlinczują, jak im piwko nie podejdzie :lol:
Nie, cięty dowcip ;)
a tu jestem, wlasnie nynac ide zeby jutro o 4 rano wstac :) nie podejdzie im napewno dlatego ze w waszej okolicy piwo z zywieckich browarow leja :mrgreen: ale jesli beda miali jakies zastrzezenia co do atrakcji to razem przyjmujemy ciosy :) Venio, ja tez chce na WPP, jakos to dogramy... mam plan podrukowany kto chce byc w mojej grupie ? :mrgreen: dobranoc misie :)Cytat:
EDIT:
przypominam swoj kom: 502 89 11 95 pozdro
A więc tak:
Skoro mamy brac starocie to wezmę...
Bede punkt 10 pod fontanną.
Bede miał na sobie na pewno: czarne spodnie , niebieski polar i niemału brązowy plecak.
Tel jakby coś: 505599950
Hej Hej! Troche mi się zasiedziało i zbytnio nie mogłem śledzić wątku... Na jutro (tj. sobotę) wypadł mi wyjazd do domku na kilka godzin - o 5.30 jadę do Nowego Sącza, potem wracam - ok 17.00 - jeśli się nie obrazicie to postaram się do Was jakoś wpaść w okolicach 18-tej - może później - zależnie od zatłoczenia drogi...
Zatem - pozwoliłem sobie zapisać numer do KUBAMAN'a i zadzwonię w okoliach późniejszej pory - nastawiam się na focenie wieczorne... Jak się uda to wezmę z domku sprzęt ojca - ha - jak zobaczycie, to się będziemy sprzetowo uonanizować :) - ale nie obiecuję, bo kontakty rodzinne mam napięte :)... Podopowiem tylko, że może na zlocie zjawi się jakaś 'jedynka' :) ... moze z dwoma literkami dalej... :)... To do zobaczenia jutro! Dobranoc wszystkim!
BTW: Moi znajomi z Krakowa pewnie się do Was przyłączą - co prawda za dużo na forum się nie włączali w rozmowy, ale myślę, ze jako Canonowcy to się dobrze dogadacie - pozwoliłem sobie przesłać im 'plan minutowy' - gdzieś dołączą...
Dobranoc - jeszcze raz!
Ide kimac zeby się wyspać.
Dziękujemy za informacje. Teraz moge spokojnie spac wiedząc ze ty sie wyśpisz :lol:Cytat:
Zamieszczone przez canis_lupus
nu chlopcy, to dozobaczenia w Krakowie :)
Komu dobrze...Cytat:
Ja w tym czasie już w pociągu siedziałem :(
Teraz czekam w kafejce na transport do Kraka ;)
No koledzy, zbieram sie na rynek. Pogode bedziemy mieli ładną.
No i wrocilem, bylo super, ekipa dopisala i Gawryl rzeczywiscie ma najlepszy statyw ;-) Zaraz zgrywam fotki to cos wrzuce (jak bedzie cos co sie bedzie nadawalo)
Bylo tez pare dluuuuugich luf i jedna wspolna:
400mmx1.4x1.5x1.6(crop)=1344.....
A no i wieczorem na piwko :D
Ano :)
Dopisala tez miescowa policja :D
Fotki beda jak tylko uda mi sie znalezc jakies miejsce na dysku zeby to zrzucic :-/
ja sie pojawie dzis po 10 ;)
To wtedy od razy do Kazimierza bo raczej tam jesteśmy umówieni ;)Cytat:
Zamieszczone przez ripek
No chyba, że brać poprawkę na to umówienie :lol:
Dziś na przykład wszyscy "byliśmy umówieni" na 6.00 na pusty Kraków przed wschodem i okazało się, że kołdry były u co niektórych za ciężkie :mrgreen: :mrgreen:
A to mała interwencja krakowskiej policji :lol:
Zakończyła się na szczęście upomnieniem ;)
A o co poszlo?
I skad ty mxdanish te fotki wysylasz? Z kafejki? Laptopa?
A ja byłem wczoraj całe 2 minuty :) ... Ledwo przyjechał do Krakowa a już, niestety musiałem lecieć zrobić szybko kilka fotek z rynku i lecieć wysłać to do Sącza - do lokalnego dziennika... Takie sobie życzyli, to dostali :) Może dzisiaj gdzieś złapię ekipę!
BTW: tak patrząc po twarzach w nocnym świetle, tylko Tomasza udało mi się odrazu poznać :) :) :) Może to dzięki temu, ze jego avatar dobrze opisuje wygląd osoby? :)