367.
368.
Wersja do druku
Widzę, że masz "zapasy z lata" :) Dwa ostatnie wolałbym zobaczyć bardziej z boku zamiast pół-przodu czy pół-tyłu. A te wcześniejsze jak najbardziej udane.
Na 371 ładnie się ułożyły w locie :D.
Super fotki. Od 374 podoba mi się każdy "wróbelek".
Szczególnie te z charakterem np. 379.
A mazurków dalej szukasz :P ;)
Dla mniej obeznanych z latającymi stworami proszę o podawanie numerów przy nazwach lub na odwrót. Będzie to bardziej edukacyjne rozwiązanie ;).
Uwielbiam Twoje zdjęcia - są bardzo przyjemne w odbiorze :) Co jakiś czas wpadam i podglądam galerię ;)
Kaasik91 - dzieki za opinie - ale cos od dawna nie ma Twoich zdjec....
A nie wiem co mam pisać, żeby się nie powtarzać z pochwałami :)
Chyba po prostu będę oglądał.
Dobra, przyczepię się do czegoś, żeby było ciekawiej. Pomarańczowy trochę byś ściągnął w dół, bo u mnie coś jarzy strasznie :P
Ostatnie dwa przepiękne :D.
383 jest piekne tlo dodaje uroku
Hmmm,i dlatego łapiesz go bardzo dobrze :-) .Cytat:
rudzik to wdzieczny ptak ale dosc trudno go dobrze "zlapac".....
Miałem nie komentować tylko oglądać, ale 386 spodobał mi się bardziej niż pozostałe więc chciałem podkreślić po prostu jego fajność.
A na 385 pomarańczowy do złagodzenia bo mi znowu oczy wypala (ale kadr dobry). :)
Ptaki świetne ( rewelacyjne ). Wypchane czy co bo nie uciekają. :lol:
Witam,
Super ujęcia, bardzo mi się podobają - dobre zarówno pod względem technicznym (ostrość, kolory) jak i kompozycyjnym - gratki :)
Sam ostatnio coś próbuję focić ptaszki, ale jeszcze mi nie wychodzą tak jak Tobie...
Dalej robisz tele 400/5.6, czy zmieniłeś szkło (przymierzam się do niego)? Jak blisko udaje Ci się podejść (czy focisz z zasiadki) i ile musisz "cropować"?
Pozdrawiam, Alex
Max13 świetne fotki :grin:, nie wiem po co zmieniać sprzęt, sądzisz, że zdjęcia będą lepsze ;) ? Jeszcze bym zrozumiał zmianę obiektywu ale puszkę ?
Świetny ten ostatni wróbelek.
Tylko te białe plamy z lewej stronie w tle trochę rozpraszają uwagę.
Ale to już takie czepianie się na siłę bo fotki są super.
koraf - znasz moje plany co do najblizszych zakupow - mam jeszcze kilkanascie dni do ostatecznej decyzji, ale poprzez wszystkie dyskusje w ostatnich dniach o mkIII, oczekiwaniu na 1dx itd, itp - coraz blizej jestem jednak decyzji o zakupie 1dmkIV.
Za tym przyjdzie pewnie "up" z obiektywem....:-)
waldekgdynia - dzieki za ocene!
Witam,
Super - fajna głębia ostrości i kolorki... Ładny portrecik ;)
Pozdrawiam, Alex
PS: GO to 1..2 cm - fajnie ;) Szkoda, że "para" mu z dzióbka nie idzie i nie słychać śpiewu...
PS2: Może z bardziej rozmytym tłem wyróżniałby się bardziej...
Witaj,
Ładne kolorki, super się "odcina" od rozmytego tła.
Wydaje mi się, że jest malutki FF - tak, jakby ostrość złapało delikatnie przed (łapki już wyszły z GO, a liść przed jeszcze ostry) - ale może to tylko efekt zmniejszenie rozdzielczości na potrzeby forum.
Czekamy na kolejne zdjęcia (również te nowym sprzętem :) ).
Pozdrawiam, Alex
Max13 w wakacje Cię odnajdę i zmuszę do udzielenia nauk praktycznych.
Witam,
Zdjęcia (jak zawsze u Ciebie) super.
397. Pełzacz faktycznie szybki - chyba trochę zdążył wyjść z GO...
398. To chyba ten sam, co na 395 - bo gałąź na pewno ta sama :)
Pozdrawiam, Alex
Wszystkiego najlepszego z okazji wstawienia 400 zdjęć :)
400 to dobry czas na refleksję. Powinieneś teraz przejrzeć cały wątek i odpowiedzieć sobie, które były najlepsze, a których byś dziś nie wstawił. Miałem tak zrobić i Ci napisać od siebie ale na razie lenistwo zwyciężyło :mrgreen: No dobra, wybiorę później kilka Twoich najlepszych hitów i powiem które to były.
tryton - dzieki za pomysl - zawsze uwazalem, ze jestes jednym z najktywniej tworzacych to forum.
A co do zdjec - ja to bym usunal wszystkie :-) - no a przynajmniej ze 300 pierwszych (zreszta niektore gdzies zniknely z serwerow) - ale to chyba dobrze, bo ciagle jest przestrzen do postepu.....