238 i 240 najbardziej przypadły mi do gustu.
Wersja do druku
238 i 240 najbardziej przypadły mi do gustu.
249 - świetne !
247 - swietna gra symetrii, odbic i ksztaltow
249 - swietnie uchwycone, moze cialbym bez dolnej barierki
250 i 255 - w bardzo dobrym, "trytonowym" stylu
251 - gama kolorow - super
252 - "palec bozy" - znaczy sie fotografa
253 - wyobrazam sobie, jak trudno bylo je zrobic aby tak dobrze wyszlo
256 i 257 - kompozycja, bookeh, kolory - wszystko jak trzeba
253 dla mnie dosłownie ODLOT !
jak zawsze świetne zdjęcia. ale muchom bym nie pozwolił się rozmanażać na własnym palcu, fuj... ;)
Dziękuję za odwiedziny i dobre słowo. Tych bocianów to było więcej - naliczyłem 29! Tyle, że akurat najciekawsze ujęcie wybrałem takie.
gratuluję soczystej galerii. Najbardziej mi przypadły do gustu :235, 236, 238, 239, 240, ale im dłużej przeglądam, to tym więcej bym dopisał :D
Zlot bocianów to jakaś większa kolonia?
256 - uwielbiam!
249 i 253 to naprawdę dobra robota. Gratuluję.
248 po prostu świetne, kocham zdjęcie makro :P
Szkoda, że taka mała rozdzielczość, mógłbyś kilka zauploadować w wyższej roździelczości?
Tryton - na 249, co to jest za słup? Widzę wyrzeźbioną sylwetkę człowieka...
Hazel - ja generalnie wywołuję zdjęcia do max rozmiarów 1536x1024, a to z racji cropowania. To oczywiście więcej niż tutaj, ale nie aż tak bardzo, żeby plakaty produkować :) A jeśli chodzi o upload to powiedz ewentualnie które, tylko muszę obczaić jak się to robi, bo jeszcze nie robiłem tego.Cytat:
Zamieszczone przez Hazel
Ligo - to jest w Banicy (Beskid Niski) na takiej łące, gdzie ktoś postawił kilka takich dużych rzeźb drewnianych i to jest jedna z nich.
po prosze o 248, 249 256 z góry dzięki! :D
258 super
260 dobre
Heh, Tryton - widzę że zaczynasz się specjalizować w Macro air-show's ;). Ciekawy jestem co z tego wyniknie za kilka lat. Canon wypuści AF z AI Servo Tryton-mode :mrgreen:.
Pamietam jak kiedys miales watpliwosci, czy da sie wiecej "wycisnac" ze 100-400 - te zdjecia daja odpowiedz....:)
Lecz i tak z 258 nie jestem w 100% zadowolony z uwagi na kolor tła :)
No przydałoby się takie AI Servo :)
Obecnie pomaga nieco AF w 5Dmk3, choć i tak jest ciężko - to było jedyne ostre z całego polowania.
Tak jak napisałem wyżej - nowe body też swoje robi ...choć może jakieś doświadczenie też. Zobaczymy za jakiś czas.
Dzięki wszystkim za odwiedziny.
Ładne zdjęcia. Warto oglądnąć galerię. :-)
Fajne gatunki, dobre jakościowo zdjęcia (nawet przy długich czasach stabilizacja w 100-400 to dobra rzecz), dobre kolory, kadry pewnie troche wymuszone sytuacją - teraz trzeba jeszcze sie "zasadzić" i wydobyc więcej artyzmu...:).
Drozd i makolągwa fajnie Ci wyszły.
268. super pluszczyk
Bardzo ładny przegląd, jak również i zdjęcia.
273) Piecuszek - świetnie wygląda ten ptaszek.
Powiedz jak zrobiłeś 262 (wróbel)? To jest crop czy po prostu udało Ci się tak blisko go złapać? Ja w tym roku podejmę kolejną walkę z wróblami tyle, że z 10m przedłużką USB i programem do strzelania na telefonie :)
Skoro to crop to chyba będzie trzeba się na eLki przerzucić :D
To juz zdjecia do dobrego portfolio przyrodniczego. Gatunki przednie (nidgy jeszcze nie udało mi sie zrobic trzcinniczka). Nalepiej wyszedł trzcinniczek, dobra perspektywa, kadry. Pliszka zółta tez zacna.
Trzcinniczek cudo chociaż dla mnie mogłoby być mniej centralnie ;)
Z ostatniej serii najbardziej przypadła mi do gustu pliszka 278. Bardzo fajne, proste i ładne zdjęcie.
wysłane z mojego ATARI 65XE
Dobrze sie zapowiada i dobrze, ze sezon zaczety - bo coś malo makro jak dotąd "in general"....
Jedno zdjęcia ale jakie ładne :) ja chwilowo byłam raz na ważkach i wszystkie równoskrzydłe ważki nie chciały współpracować :|
Max13
Mam nadzieję, że uda mi się pochodzić w tym roku więcej za owadami :)
Kaasik
Polecam polowanie na ważki z teleobiektywem. Tu akurat robiłem setką, ale kilka innych udało mi się zrobić tylko dzięki długiej ogniskowej, bo nie płoszyłem
Tymczasem wrzucam jeszcze ptaszki z ostatniej niedzieli i to chwilowo tyle.
280. Trzciniak
281. Trzciniak (ten sam)
282. Dymówka (to tak z przymrużeniem oka)
279 bardzo fajne :D, z trzciniaków 280 również wg mnie najlepszy.
Trzciniak prima sort.
100-400 ?
gratuluje serii, trzciniak prawie makro 8-)
Tak, 100-400. Oczywiście zdjęcie to crop, ale nie maksymalny, bo udało się w miarę blisko podejść, choć cierpliwość moja wystawiona była na próbę - najpierw uciekł, a później powoli, powoli wracał, aż wreszcie usiadł tam gdzie chciałem, a ja nie ruszałem się i udawałem krajobraz :)
trzciniak i rokitniczka podobne zachowanie mają, jak zbliżysz się w ich rewir, najczęściej oblatują go dookoła, najczęściej blisko gniazda, chowają się nisko w trzcinach i co jakiś czas siadają wyżej, trzeba wyczekać ów moment
280 super.
Ja teraz uganiam się za owadami z moim nowym nabytkiem ;) ale ogólnie miejsce, które zawsze było pełne tych ważek świeci pustkami. Jak ostatnio się z rana wybrałam to tylko dwie spotkałam ale było za ciepło i się od razu spłoszyły. Gdybym nie spotkała jakiejś różnoskrzydłej tuż po wylince to bym wróciła bez zdjęć.
Z ostatniego setu zdecydowanie najbardziej mi się podoba trzcinniczek z 280 :)