Tak tylko mędrkuję ;-)
Wersja do druku
Pionowy kadr nie byłby taki zły, zwłaszcza u drapola. Generalnie dałbym więcej miejsca tam gdzie spogląda ptak (z prawej), a mniej z tyłu (z lewej). Chociaż ta gałąź burzy moją koncepcję.
:smile:oczywiście, można zawsze "gdybać" że mogoby być lepiej, a każdy z nas zrobiły to lepiej od innych:smile: ale nie o to chodzi; ja tylko chcę podkreślić, że w tej dziedzinie fotografii są sytuacje gdzie nie zasze udaje się osiągnoć w pełni satysfakcjonujące wszystkich foty;
dobra, wszyscy powiedzieli co wiedzieli, a 1507 niech dalej wstawia zdjęcia bo są zarąbiste:!:
:-D
fiu, fiu piękne zdjęcie:smile:, chociaż pewnie za chwilę się znajdą tacy co stwierdzą, że nie ta perspektywa, etc. :smile: ale się nie przejmuj, fota jest git:smile:
szycho w lesie tak zazwyczaj bywa
184 to jeszcze portret z mamą
185 i jeszcze raz tata, tym razem daje w dziób
300/2.8 +tcx2, 20% zdjęcia wyciąłem ze względu na to że ptak i tak się nie zmieścił w kadrze
Uznanie za dzięcioły. Ze światłem w lesie jest masakra. Sam doświadczyłem ;) A tu proszę, jak fajnie wyszły... :)
karmienie piękne:smile:, a Ty się załapałeś na jakiegoś owada:?::mrgreen:
184 , ladne zblizenie :)
piękne ujęcie:smile:, mało brakowało, a wyleciałby mi z monitora:smile:
za duzo contrastu , ale model ladny :)
tzn za dużo koloru:?:, zrobiłem nasycenie +1, bez zmiany kontrastu
188
zdjęcia super:smile:, bardzo fajne tło ci się udało trafić:smile:
suuuper, a zęba wymiat:smile:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oczywiście zięba:smile:
Fajny DOF. 300+TC?
300/2.8+tc x1,4
OK, na 191 fajnie eksponuje temat w przestrzeni :)
bardzo przyjemna sesja:smile:, ja stawiam na 192:smile:
też postawię na ten sam numerek ...ale mało ugramy;) ładne foto!
ladnie :)
odważny i bardzo ładny kadr:smile:, piękne foto:smile:
uff...
dobrnąłem do końca.
szacunek
IMHO jedna z najefektowniejszych ptasich galerii (z widocznym progresem - efekt dydaktyczny publikacji na CB osiągnięty) na jaką trafiłem ever.
nic tylko opublikować na kredowym papierze w twardej oprawie.
pozdrawiam
ps.
proponuje nie mylić zboczenia z ogromną pasją ;)
Te czerwone oko mnie rozwala. Świetna seria:)
dziękuję za opinie:wink:
dla zainteresowanych dodam tylko że zięba ze zdjęcia 188 i następnych był obrączkowany w Szwajcarii (centrala Sempach). Upatrzony w miejscowości Okup Wielki koło Łasku
piękny portret:smile:, miodzio:smile:
ale poza:smile:, piękne zdjęcie:smile:
cudo:smile:, bez komentarza:smile:
troche slabsze od poprzedniego ujecia , jak bys zrobil z bardzo niskiej perspektywy , to troche by bylo ciekawsze :) ale to tylko MZ .
troche slabsze od poprzedniego ujecia , jak bys zrobil z bardzo niskiej perspektywy , to troche by bylo ciekawsze :) ale to tylko MZ .
Na 196 znów to czerwone oko:)
Skład gatunkowy masz suuuper. Dasz radę podejść bliżej?
do perkozka ja nie mam szans, aczkolwiek to dopiero było 2 podejście, póki są młode to będę próbował, bo jak podrosną to po ptokach, mam jakieś 3 tygodnie na próby, w takich przypadkach dla mnie ważniejsze jest udokumentowanie gatunku, dokument już jest więc teraz popracuję napewno nad jakością może coś z tego będzie
199
piękna seria:smile:, a 198 z karmienia jest bomba:smile:
Moment fajny :) Ale jak dla mnie tło w dwóch ostatnich nie jest dobre.