to ja się nie zgodzę;) Ale można się z tym nie zgodzić;)
Wersja do druku
to ja się nie zgodzę;) Ale można się z tym nie zgodzić;)
Asia i Czarek, Praga, 6 rano:)
128
129
Jest ok! Nie ma się do czego przyczepić :D
(no, ewentualnie, że cień od pary nachodzi na pawia, ale to już megaczepialstwo ^^)
2 the best :D
Ciesze się ze się Wam podoba;)
a więc następne z tej sesji:)
130. ewakuacja:)
z kolejnej sesji narzeczeńskiej...
131. Magda
132. Magda z Michałem:) czyli M&M's;)
133.
134.
Ojej, wszystko by było fajnie ale ... (być może mam coś nie tak ze wzrokiem ...)
Ja widzę oczy i plamę na reszcie zdjęcia, czy to tak ma być? Troszkę ta GO za bardzo nienaturalna przez przeostrzone oczy właśnie a resztę mydlaną ...
(ale ja się nie znam ... )
131. troszke bardziej bym ciachnęła bo tak mnie się wydaje że jej czoło wydlużyłaś...
ale reszta- klasa
na 131 przeostrzone oczy, poza tym fajne zdjęcia
dzięki za komentarze! :)
135.
136.
zajebiscie mi sie podoba 'ewakuacja' :)
szkoda ze exif sciety :(
LISU - dzięki, to jedno z moich ulubionych z tej sesji:)
exif to żadna tajemnica;)
Canon 350d i 50 1.4
1/2500
f 1.8
iso 100
137. Wiktoria
Ostrośc ostrość nie mogę się dopatrzeć, chyba na oczach jest skupiona a tak to bardzo dobre, podoba mi sie tak ścięte i b&w.
350d i 50mm to twoj najlepszy setup oby więcej takich zdjęc
Hmmm sowask8 tzn zdjecie jest nieostre? ;)
jest dobrze! :-) przyjemnie ogląda się ostatnią sesję narzeczeńską, ale ostatni portret BW jest klasą samą w sobie :)
Zgadzam się z SylwiaSZ - BW -137 - klasa. Zaglądam często do twojej galerii na CB. Przyjemnie się ogląda, mozna coś ciekawego zawsze zobaczyć. Więcej zdjęć takich jak 137.
Dawno mnie tu nie było, zapracowana ostatnio jestem:) jak Wy sobie radzicie z tymi tonami zdjęć zalegającymi na komputerze.....?
Dzięki za miłe słowa Marku i Sylwio:) 137 tez mi się podoba;) Słońce było piękne i zdjęcie po prostu musiało wyjść super.
dobra, wrzucę coś...
138. jako modelka - moja sąsiadka Marta a w tle łąka niedaleko domu. Taka koleżeńska sesja:)
139.
130 i 133 są świetne. Ta pierwsza za pomysł, druga za kolory i plastykę. Jakim szkiełkiem było pstrykane 133 ?
Wszystkie zdjecia robione były 50 1.4 350d:)
138. Podoba się ,świetna figura (pogratulować sąsiadce!), troszkę poza dziwna, niby idzie, niby stoi?
139. Klasyczny kadr, troszkę jak dla mnie oczy za wysoko patrzą (jeśli to ma sens).
BTW. Co się stało z kierunkiem grzywki i z pieprzykiem pod nosem na 138?
138 - idzie:) pogratulowałam już niejednokrotnie;)
Bardzo często odbijam lustrzanie zdjecia i stąd te zmiany.
Zajrzałam jeszcze raz do sesji z Izą:)
140
141
138, 139 - czemu ona patrzy nad aparat?
141 - fajowe kolory! Za mocno wyostrzone pieprzyki :P
140. Fajne.
jakie nad aparat ?...
140 i 141 ekstra moja droga
Dzięki ludzie:)
Dziś obrabiałam sesję narzeczeńską. Umówiliśmy się na Starówce, ale padało. Wykorzystaliśmy więc schody ruchome, a raczej zwykłe schody obok schodów ruchomych. Niestety Wylazły straszne szumy na większości zdjęć i mimo że kadry są fajne to nei wiem czy te zdjecia sie do czegoś bedą nadawały... moje 350d zdecydowanie nie daje rady w takich warunkach, musze sie z nim jak najprędzej rozstać... no ale do rzeczy;)
142
143
144.
143 głowa trochę za bardzo bokiem. 350tka daje radę! :D
dla mnie szumy niewidoczne.. nie szukaj wymowki do zmiany aparatu! :D
poza tym.. swietnie.. swietnei! :)
Loome, bo ja wybrałam te z najmniejszym szumem który udało mi się usunąć;)
Pamiętaj że to nie aparat robi zdjęcia tylko ten, no, eeee... obiektyw. Venomer robi cuda 400 to i 350 się da, sam miło wspominam to body. Zdjęcia jednak nie świadczą za bardzo o tym żebyś miała powody do narzekań, jest dobrze.
Ja oczywiście to wiem, Pank, ale dziś cały dzień męczyłam sie z tymi zdjęciami i trochę (mało powiedziane) się zirytowałam bo w sumie najfajniejsze kadry są paskudnie zaszumione.
Galerię Venomera bardzo często odwiedzam i dzięki niej motywuję się do dalszej pracy;)
145. Dziś dzień powrotów do starych sesji wiec powrót Wiktorii:)
Ładnie zrównoważyłaś ostre światło słoneczne :)
Jeśli wolno to miałbym małą radę odnośnie szumów, zdjęciom w BW dodają uroku :) Niedawno jeden z forumowiczów wstawił zdjęcia ślubne które były bardzo ale to bardzo mocno zaszumione, a jednak miały w sobie to coś i w pewnym momencie te szumy stały się integralną częścią tworzącą te fotografie. Jeśli jednak to Ciebie nie przekonuje to pozostaje NoiseWare Pro tyle że ma jeden mankament ... cenę ;)
od dołu przydałaby sie blenda by rozświetlić ten głęboki i nieładny cień pod brodą, rzęsami oraz tuz pod brwiami.
dla mnie te cienie stanowią o charakterze tego zdjęcia:) Szczególnie cień rzęs na jej bardzo jasnych tęczówkach, miodzio:)
Heh no to trzeba iść do empiku i pooglądać okładki i się wzorować na trendach...i jeszcze okładki Vougów i innych pism poważanych w wielkim świecie. Wiesz co Kucza. Mam wrażenie, że Twoje własne zdanie jest kserokopią tych wszystkich okładek.
Cienie jak najbardziej wskazane ale nie takie które, IMHO w tym przypadku ucięły głowę. Zdjęcie byłoby naprawdę ładne gdyby nie te plamy. Co do ciebi na rzęsach...w sumie masz rację...interesujący efekt ;)
Lepiej uważaj co mówisz :D http://www.canon-board.info/showthread.php?p=698190
Obiecałam Wiktorii że jeszcze zajrzę do jej zdjęć i oto efekty:
146
147
Witam.
147 - fajne. Szkoda tylko tego kawałka listka wyglądającego z prawego górnego rogu... :)
146 Za ciemna lewa ręka.
147 Bez zarzutu. Fajny kadr, poza, kolorystyka. Kupuję!
a mi właśnie podoba się kolorystyka w 147.. choć ja bym jeszcze dodał więcej kontrastu :)
dzięki!
148
Masakrycznie prześwietlone. Dużo czerwonego kanału z'clipping'owanego...
Hahaha nie musisz popisywać takim językiem Micles:>
Ogólnie kolorystyka miała być letnia (i prześwietlona), klimat letniego słonecznego dnia. Nie wiem czy udało mi się to osiągnąć, ale chyba tak:)
No dobra, ale można było poprawnie naświetlić, a później w postprocessie zrobić to co się chce, i przy tym zostawić trochę szczegółów w tych przepałach... Klimat jest, ale przepały widać gołym okiem i niezbyt fajnie to wygląda.
Mi się fota podoba.
Ja nie patrzę na zdjęcie przez histogram, widzę efekt na monitorze i oceniam.
Klimat się udał, a przepał mnie nie drażni - wręcz odwrotnie.
Tobie Micles również radzę patrzeć na zdjęcia oczami duszy ,a nie wykresów histogramu.