dzieki za pozdrowienia, odzdrawiam :mrgreen:
raczej bedzie drozsze, ale to juz nie taki gadzet jak ID :)
Wersja do druku
dzieki za pozdrowienia, odzdrawiam :mrgreen:
raczej bedzie drozsze, ale to juz nie taki gadzet jak ID :)
Myślę, że legitki byłyby w podobnej cenie... można zrobić tani kolorowy druk cyfrowy. Zależy tylko na jakim papierze. Można na grubszym + dodatkowe powlekanie dla zabezpieczenia przed zniszczeniem. Albo pomyśleć o jakiś gotowych holderach takich reporterskich, gdzieś widziałem na sieci to poszukam i sie wspolnie zastanowimy jak to ma być wykończone i jak ma całość wyglądać. Na weekendzie postaram się ruszyć sprawę :).
Diodak dasz rade !!! masz juz wprawe:grin:Cytat:
Zamieszczone przez Diodak
Jak juz robic cos takiego to mysle, ze porzadnie, wlasnie z jakims 'holderem' :)
Diodak ID Ci się udało to i legitka będzie gitarka :)
Racja lepiej wydać więcej kasy, ale niech to wygląda profesjonalnie. Diodak się sprawdził zrobił bardzo ładny projekt ID, więc z legitkamiteż sobie poradzi:wink: . Pytanie tylko czy będzie chciał:-DCytat:
Zamieszczone przez yasin
jak wszyscy ladnie poprosimy i zrobimy :D, to na pewno sie zgodzi. prawda, Diodak? :D
No przeciez napisal, ze w weekend cos pomysli, wiec mysle, ze szanse sa duze, jezeli tylko pomozemy i zbierze sie odpowiednia ilosc chetnych to i legitki bedziemy mieli :>
no ja jestem za tym by diodak sie za to zabrał :)
Ja tez sie piszę.
Wszyscy są "za" żebym się za legitymacje zabrał?... czuję jakiś podstęp :mrgreen:.
To nie podstęp - to zaufanie.
Uff Uff ;)
Już pisałem w temacie o "Odebranych ID" ale się powtórzę - myślę że oprócz kilku malkontentów wszyscy raczej nabraliśmy do Diodaka zaufania po tym jak porządnie zrobione ID wylądowały w naszych skrzynkach pocztowych. Więc ja też najchętniej bym usłyszał że właśnie on się tym zajmie (może nie całkiem społecznie?) A Ci, którym sposób załatwienia spraw z ID nie odpowiadał niech po prostu takich legitek nie zamawiają i się nie odzywają...
Diodak, czekamy na Twoją decyzję :mrgreen:
diodak, diodak...! idz na calosc...!
Czekajcie, a o co chodzi z tymi legitymacjami? Przeciez nie jestescie zawodowymi fotoreporterami, wiec te legitymacje, to bedzie zwykle oszustwo...Cytat:
Zamieszczone przez nastier
@pn_, to, ze jeszcze nie jestesmy nie oznacza, ze nie mozemy nimi zostac :) a ze bedziemy pracowac za darmo, a zdjecia beda ladowac nawet w jakims pdfie albo gdzies indziej ;)
pn_ daj spokój chłopakom. Jeszcze sami będą palić te legitymacje i identyfikatory w piecu, jak sobie obciachu narobią.
Już to widzę, kolejka po bilety na jakąś tam imprezę a obok druga kolejka fotoreporterów obwieszonych identyfikatorami, wejściówkami i legitymacjami profesjonalnych fotoreporterów:)
Moze lekkie naciaganie prawa... Bo jak sie ktos da na to nabrac to jego sprawa ze nie sprawdzil dokladnie....Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Zwykly gadzet.Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Mlodziezy punkowo-metalowej tez wpierasz zeby nie chodzili w bojowkach/glanach bo nie sa zolnierzami i oszukuja? :roll:
Co innego bunt młodzieży i ubieranie sie w pseudo-wojskowe mundury a co innego wymachiwanie legitymacją - tak mi się wydaje.
Ciekawe czy jest tutaj ktos taki kto jest w stanie powiedzieć (ma wiedzę prawną lub doświadczenie):
Chłopaki dajcie sobie z tym spokój bo możecie sobie kłopotów narobić.
lub:
Można takie coś mieć i używać bez konsekwencji.
Tak sobie kombinuje i dumam.
Do papieża z tym raczej nie podejdziesz.
Ale przypakowany ochroniarz po podstawowce może Cię za tasiemkę wpuścić... :roll:
No nie Vitez, zwykły gadżet to SE możesz przyczepić do kluczy od mieszkania np. taką mąłą maskotkę misia albo słonika. Tu wyraźnie ktoś chce się pchać w miejsca do których nie powinien dotrzeć na podstawie jakiegoś kwitu na węgiel.
Coś o "gazecie w PDFie" wpadło mi w oczy, że niby tam będą PUBLIKOWANE te zdjęcia co to powstaną przy pomocy super profesjonalnych legitymacji fotoreporterskich. Nie wystarczy wpakować je do galerii?
Myślisz, że jak masz taką przepustkę do raju to mniej szczypie jak dostaniesz od policji pałą po plecach albo lepsze zdjęcia zrobisz?
Co do umundurowania to na szczęście jest już odpowiednia ustawa:)
Ja zgadzam się z pn_
Wiem z własnego doświadczenia, że taki KWIT nie zawsze pomaga.
ale kto tu napisal,ze ma nam otworzyc drogi do fotoreporterskiego raju? myslisz,ze ktos jest tak glupi, zeby pchac sie z takim czyms np. na wiejska?
tak jak napisal silent planet - podczas imprez lokalnych, o malej randze moze pomoc i nic wiecej. chyba wszyscy zdaja sobie z tego sprawe ;)
Panowie spokojnie, jakie nielegalne, jakie osmieszenie :) Co wy tacy powazni wszyscy. Jak moj przedmowca juz wyjasnil to troche wiecej niz gadzet ale nic poza tym, ale nie ma powodow, zeby odrazu panikowac :)
Imprez lokalnych:), na zebranie kółka różańcowego to i bez tego wejdziesz.
Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
fajnie, ze na kolko rozancowe chadzasz. zarzuc jakies fotki, to moze sam sie wybiore.
a owszem, bywam na takich zacnych imprezach i modlę się żeby bozia kopsneła rozumu co niektórym:)
A ja powtorze ze dla mnie to gadzet. Moze czasem na wystawe kotow wezme by byc latwiej rozpoznawalnym przez znajomych/hodowcow.
Jak ktos zamierza probowac takiej "legitki" naduzywac - jego problem i odpowiedzialnosc.
To moze inaczej, kogo ta sprawa nie interesuje to moze poprostu omijac ten watek. Ja nie zamierzam podejmowac daleszej dyskusji w temacie przydatnosci tej legitymacji. EOT
Oczywiscie jestem jak juz pisalem zainteresowany.
modl sie dalej, moze 'kopsnie'.Cytat:
Zamieszczone przez Triszer
OK yasin, masz rację, już znikam a wy bawcie się dalej.
Ale Triszer i pn_ macie problemy. Jesli bedzie wychodzila publikacja canon boarda w pdf to kazdy kto bedzie w tym uczestniczyl moze dostac taka legitymacje. Nie ma w tym nic nielegalnego, zadnego naciagania czy oszukiwania.
Szef kazdej gazety ma prawo wydac taka legitymacje. Jak myslisz ze w Wyborczej czy innych dziennikach pracuja same asy to grubo sie mylisz. Ja sam mialem do czynienia z lokalnymi redaktorami w roznych miastach. Najczesciej przychodza mlodzi ludzie z kompakcikami cykna moje wykopy i idzie to do publikacji.
I wcale nie sa smieszni. Smieszne to jest takie Wasze nieco zasciankowe myslenie. Kiedys moje gowniane zdjecie zamiescila Wyborcza ... ani ze mnie profesjonalista nia fotograf a jednak to zrobili. Ja mysle ze zdjecia w pdf tego forum beda znacznie odstawaly od tego z czym mamy do czynienia w codziennej prasie na plus oczywiscie.
święte słowa. Masz u mnie browara :D (zapraszam na zlot na śląsku ;) )Cytat:
Zamieszczone przez McKane
Zgadzam się z McKane. Moich parę artykułów i zdjęć też znalazło sie w prasie i to nawet o dość szerokim zasięgu. Dlatego w tym kierunku myślę o posiadaniu legitymacji, ułatwi zebranie ciekawego materiału.
Śmieszni są niektórzy forumowicze :mrgreen:. Nikt nie będzie podrabiał legitymacji PAPu ;). Planujemy zrobić nasze własne legitymacje, wydawać Magazyn Canon Board w PDFie i nie będzie to żadne podszywanie się pod kogokolwiek. A już tragiczne jest ośmieszanie tematu jakie uprawiają niektórzy forumowicze. Przecież nikt nikogo tutaj nie zmuszał ani do zamawiania ID ani nie będzie zmuszał do zamawiania legitymacji.
Jak pisał Vitez, to jest gadżet, ale jak najbardziej użyteczny. W Rzeszowie, gdzie studiuję znany klub Akademia daje możliwość spotkania się z artystą, czy fotografowania w trakcie koncertu jeśli się reprezentuje jakąś formę zorganizowania. Zupełnie inaczej byłem traktowany przez obsługę, gdy biegałem z aparatem wokół sceny jako zwykły widz, a całkiem inaczej gdy miałem sklecony na bramce identyfikator "fotograf". Wystarczyło poprosić o akredytację deklarując, że gromadzi się materiał dla magazynu studenckiego.
Ja jestem za wydawaniem "nieregularnika" z fotkami w PDF i za zrobieniem na tą potrzebę legitymacji. Kiedyś pisałem, że na forum fotki giną w gąszczu tekstów, a wyróżnienie ich w osobnej publikacji zostaje widoczne na dłużej. Jeśli magazyn wypaliłby to mozna poprosić o nadanie numeru ISSN. Kiedyś szukałem takich forumowych/klubowych magazynów w PDFach i okazało się, że najwięcej z nich było użytkowników Nikona... wstyd :mrgreen:.
Z uwagi na poparcie mojej osoby przez innych forumowiczów podejmuję się poprowadzenia tematu legitek. Mogę też pomóc przy tworzeniu magazynu w PDF/WWW, oczywiście potrzebny jest zespół. Ktoś musi obierać nadsyłane fotki, wybierać najlepsze i będziemy je dawać do magazynu. Możnaby też od czasu do czasu opisywać przedsięwzięcia home made np. "monopod z kijka narciarskiego" itp ;). Może to utopijny pomysł, bo jestem tu za krótko aby wiedzieć, czy będą fotki do prezentacji w magazynie (+ komentarz) i czy znajdą się osoby z zapałem aby pomagać w przygotowaniu kolejnych numerów. Jeśli magazyn nie wypali to same legitki też będą OK 8-) .
Howgh !!
Owacje na stojąco :wink:
Więc jaki jest plan ( konkrety ) ?
A ja może kilka słów do tego pomysłu "nie-wiadomo-czy periodyka" w PDFie...
Pomysł wydaje się być dobry, musiałoby powstać coś na kształt kolegium redkcyjnego, na początek złożonego chyba z moderatorów (jeśli im się będzie chciało w tym uczestniczyć) plus chętnych do współpracy. Ale ktoś musiałby to koordynować...
Taka myśl na start - może na początek zamieszczać w takim PDFie po prostu relacje z tego co się na forum wydarzyło w ostatnim miesiącu ciekawego? Wspomniani panowie i tak spędzają na tym forum sporo czasu więc takie podsumowanie nie byłoby chyba wielkim problemem, pozwoliłoby od razu mieć materiał "do druku" a dla niektórych uzytkowników, którzy nie mogą tu tyle czasu spędzać byłoby taką "pigułą" ciekawych rzeczy które się pojawiły (np. skąd się wzięły modne ostatnio okulary w logo :-D ) Okraszony wybranymi najlepszymi zdjęciami (najlepiej tych które się w danym miesiącu ukazały w galeriach użytkowników) taki PDF byłby chyba niezłym kompendium a dodatkowo spełniałby swoją rolę jako podkładka legitymacyjna... ;) Co Wy na to?
Diodak dobrze gada. myślę że taka gazetka tu super pomysł i znajdzie się wiele osób które coś napiszą do niej (w tym ja jeśli będę mógł)
(można napisać relacje z zlotu w Krakowie :) z chęcią bym się dowiedział co się tam działo :P )
Jezu moze juz przestali byscie gadac tylko zaproponowali konkrtey. Jesli moge jakos pomoc chetnie to zrobie
Proponuje dział w gazetce: "Troll miesiąca" ;)
A jakie nagrody?Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
ban na tydzien :lol:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
EDIT: a co do samej gazeti. chetnie pomoge ...jeszcze nie wiem jak ale mam chec :)
moge prowadzic dzial o trollach ;)
Usuniete przez autora
Nawet mam juz kandydata do pierwszego numeru :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez pn_
Taaa albo stały cykl pogadanek "Opowieści z Wiesbaden" :mrgreen:
aka: "150 fotografów z zachodniej prasy specjalistycznej właśnie przyznało nagrodę..." ;-)Cytat:
Zamieszczone przez Grzdyll
Usuniete przez autora