Troszkę to jednak potrwa - aparat narazie do mnie jedzie
Wersja do druku
Troszkę to jednak potrwa - aparat narazie do mnie jedzie
ludzie chyba na niemiecki rachunek a Polskiego biorcę dostawali zwrot, prawda?
Doradźcie skąd wziąć 30D, Europassat? :) (wole dopłacić tą stówę i kupić w Europassat ze zwrotem, niż w Blue-Sklep bez cashbacku, ale napewno nie bede dopłacał 600zł jak wcześniej zaproponowano :P)
A ja polecam cybertronik.pl http://www.cybertronik.pl/product-po...-1855-KIT.html
Mają na 30D świetną cenę ... 4100PLN z polską fakturą i z CashBack ... :-)
A Europassat robi jakieś przekręty z fakturami ...
PoZdrO 4ALL :-)
dzięki wielkie, czyli cybertronikowi mogę zaufać, kupić i spać spokojnie czekając na cashback? :P
choć ja i tak firmy nie mam, vat'u nie odlicze.
Ja u Nich własnie dzisiaj złożyłem zamówienie :-) A jak faktury nie potrzebujesz to znajdziesz taniej jak za 4100PLN za body ... :]
szczerze mówiąc europassat zachowują się jakby zależało im na NIE sprzedawaniu sprzętu. Robią wszystko by klientów zniechęcać.
a gdzie? :mrgreen:
przeglądając ich oferte zastanawiałem się nad kitem. To tylko stówka za obiektyw, przynajmniej bede mogl zrobic pierwsze zdjęcia pierwszego dnia :) a i zostanie szeroki kąt na jakis czas.
ale tu pytanie. Cashback się należy tylko dla BODY, czy dla KITa tez? :)
halo? :)
nie ma nerwów :) dzięki za odpowiedz :)
OK. Padło i na mnie, to dopiszę się do wątku.
Przebierałem i ja w ofertach i w końcu decyzja padła na europassat.pl.
4200 z KITem + cash back (mowa oczywiście o 30D).
Sprzęt pochodzi z Niemiec, FV jest niemiecka, z kwotą w EUR (choć w nawiasie jest w PLN). Dosyć szybko uporali się z wysyłką, choć zanim wysłali to było drobne przeciąganie w czasie...
Cash Back wysłany. Jako kraj zakupu wybrałem DE.
ps.
Aha, promocja na kartę CF512 skończyła się 31.12.06 - to tak gwoli niejasności.
pozdrawiam
teraz 4220 za kit, ale cena na san disk ultra II 1gb 130zł, chyba niezła?
Czy do 30D lepiej kupic juz extreme III?
też wybrałem europassat, zwłaszcza, że mieszkam stosunkowo niedaleko i mogłem odebrać osobiście
formularz będę wysyłał prawdopodobnie dzisiaj (chyba, że nie starczy czasu)
swoją drogą.. czy na pewno w przypadku europassata trzeba wybrać DE jako kraj zakupu?
jeśli chodzi o kartę, to ja jednak postawiłem na szybszą... i chyba przy tym aparacie dla zdjęć seryjnych warto zainwestować przynajmniej w extreme III (2 GB exIII w europassacie chyba coś koło 270 zł)
Cashback należy się dla BODY bez względu czy kupiłeś w kicie czy nie 150Euro
O czym mówi cały Temat :mrgreen:
A propos EP - poza samym handlowaniem od sprzedawcy w sieci oczekuję na przykład tego, że odpowiada na maile, czy gg (skoro je podaje)i uprzejmości oraz kompetencji i fachowości. Tego w EP nie ma. A takiemu sprzedawcy (kiedy 40 km dalej mam dużo tańszego) mówię NIE.
Nie przesadzaj!
Kontakt z EP jest IMHO bardzo poprawny. Pod telefonem dwukrotnie odebrała kompetentna osoba, nie podeszli do mnie "olewczo" poza tym na GG też odpowiadają - choć czase po dłuższym czasie.
Jeśli chodzi o kontakt z klientem tu u mnie mają 4+ (a kupowałem tu po raz pierwszy).
Czy trzeba wpisać DE jako kraj zakupu nie wiem - ja tak zrobiłem, bo zgodnie z tym co mówi rachunek, aparat był tam kupiony. To, że nie dostałem PL paragonu oznacza po prostu, że ktoś/pośrednik zakupił w DE w moim imieniu towar. W rozumieniu prawa, na terenie PL nie było transakcji!
Pewnie fiskus ma swoją interpretację ...
pozdrawiam
kraju jako takiego w formularzu nie ma, ale przed wypełnianiem jest wybór kraju... no i nie wiem też jak sprawa z miastem... chyba po prostu zadzwonię do EP, może coś poradzą, bo z tego co rozmawiałem w trakcie zakupu - dostali informacje od kilku klientów, którzy już zwrot otrzymali
jak będziesz coś wiedział to daj znać
poza tym nurtuje mnie i nie tylko mnie sprawa kodu z pudełka. Na tym pudełku które mam "ten" kod jest częściowo zaklejony przez inny co robiliście w takiej sytuacji bo ja się poważnie zastanawiam na wysłaniem prawie całego boku pudełka
Daj info czy pisać na Polskę, czy na Niemcy, bo też będę miał niemiecki paragon. Z góry ogromne dzięki.
P.s - moim zdaniem nie powinno być różnicy w jakim kraju produkt się zakupiło. Mozna przecież mieszkać w Polsce a zakupić w Niemczech - nie ma punktu który by tu coś ograniczał. Jedynym faktem jest to, że "Aparat musi zostać sprzedany oryginalnie przez Canona w jednym z krajów objętych promocją"
Nic nie trzeba odklejać. Ja wysłałem z naklejonym i kasę mam od miesiąca na koncie. Ja z EP miałem do czynienia jednak sporo częściej od ciebie. Także, a może głównie osobiście. Moje wrażenia ze standardu obsługi to 3+. Skoro wolałem jeździć do oddalonego o 40 km Rawicza i tam kupować to jednak coś znaczy. Nie chciałem też niemieckiej faktury, bo to jednak było nie było jakaś trudność. Powodzenia w cashback, pozdrawiam.
to co wpisujemy? ;)
Odpowiedzi na wasze pytanie sa na wczesniejszych stronach tego watku...
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=294
http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=219
Kraj zakupu wpiszcie ten, z ktorego macie dowod zakupu... byle w Europie
Witam wszystkich zainteresowanych. Przeczytałem cały wątek bo szykuję się do zakupu ale jest jeszcze parę ciekawych kwestii:
Kwestia nr 1.
na stronie http://canoneos30dpromotion.onlinere...com/terms.aspx po wybraniu kraju Polska jest napisane:
"5. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "
i tu pierwsze zaskoczenie, bo na stronie www.canon.pl jest informacja, że promocja jest gdy zakupi się sprzet od 01.11.06 - 31.01.07 co więcej w sekcji częste pytania jest napisane:
"P: Jak występować o zwrot części zapłaty
O: 1. Kup aparat fotograficzny EOS 30D między 01.11.2006 a 31.01.2007. i tak dalej ...." a potem:
"P: Jaki jest okres promocji?
A. Okresem promocji jest 01.11.2006 do 28.02.2007. Aby spełnić warunki promocji, produkt musi zostać zakupiony w tym okresie, a formularz z żądaniem zwrotu zapłaty musi zostać wysłany przed 15.04.2007 (dla Hiszpanii zawsze 3 miesiące po zakończeniu promocji, tj. do 31 Maja 2007). "
Wygląda to na pomyłkę - czy ktoś zwrócił na to uwagę i próbował to wyjaśnić ?
Kwestia nr 2.
Czy ktoś miał taką sytuację, że kupił sprzęt i faktuta była wystawiona na firmę (szczególnie na spółkę z o.o.) a potem imiennie (jako osoba prywatna) wypełniał formularz i otrzymał zwrot?
Kwestia nr 3.
Na allegro FOTORIMEX sprzedaje 30D+CF 512 i wystawia F-rę Vat za 4 199 PLN, więc się zainteresowałem i okazało się, że cena jest ceną brutto co jest istotne bo inni sprzedawcy np. Gandini mają lepszą cenę 4050 PLN za body, ale jeśli kogoś interesuje F-ra Vat to wtedy cena wzrasta do 4600 PLN. Nie wiem na ile taka praktyka jest fair, ale wróćmy do FOTORIMEX. Zadałem pytanie odnośnie tego czy te aparaty obejmuje cashback i otrzymałem taką odpowiedź:
"Witam!
Cena na aukcji to cena brutto. Aparat nie jest objęty promocją.
Pozdrawiam"
gdy zapytałem dlaczego, odpowiedź była następująca:
"Te objęte promocją posiadają specjalne naklejki, nasz ich nie ma.
Pozdrawiam"
Gdy tą odpowiedź poddałem w wątpliwość i napiasałem do niech coś takiego:
"Dziękuję za odpowiedź, ale nie jest to do końca prawda o tych naklejkach. (chyba że mają państwo wycięte kody paskowe z pudełek). W warunkach promocji ważne jest aby zakupić towar w odpowiednich krajach UE i wysłać kopię rachunku (f-ry, paragonu) wraz z kodem paskowym z pudełka i wypełniony formularz ze strony internetowej. Dodatkowym warunkiem jest aby produkt pierwotnie był nabyty od Canona w UE.
Produkt nie będzie objęty promocją, jeśli ktoś już wystąpił o zwrot. Czyli rodzaj pudełka nie ma znaczenia, jedynie fakt, że jest to orginalne pudełko od towaru który znajduje się w środku (czyli nie było wykorzystania promocji i przepakowania towaru.)
Pozdrawiam,"
bo wydaje mi się że faktycznie nie ma znaczenia czy na pudełku jest mowa o promocji czy nie to jeśli pozostałe warunki promocji są spełnione to cashback się należy.
i wtedy otrzymałem odpowiedź ostateczną:
"Witam!
Jeśli jest tak jak Pan mówi to możliwe iż można odzyskać tą kasę. Niestety nie znam się na kodach kreskowych i nie wiem czy ten akurat jest objęty promocją.
Pozdrawiam"
Wiec czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć mój pogląd, że zwrot się należy niezależnie od rodzaju pudełka i czy jest na nim mowa o zwrocie czy nie ma.
Pozdrawiam serdecznie
hmm... ja wszędzie (poza sekcją "często zadawane pytania") widzę do końca stycznia... na pewno pomyłka
taka praktyka zupełnie nie jest fair, więcej - jest niezgodna z regulaminem Allegro, wyraźnie jest w nim napisane, że wylicytowana cena jest ostateczną ceną brutto
a jeśli chodzi o same zwroty, to też nie wiem do końca jak to jest... przykładowo, szukając sklepu, w którym miałbym kupić 30D kontaktowałem się w sumie z trzema... z jednego nie dostałem żadnej odpowiedzi - pomijam... drugi - fotoset, cena rewelacyjna (3990 jeśli dobrze pamiętam), ale też dostałem odpowiedź, że nie można uzyskać zwrotu...
w sumie nie ciągnąłem już tego tematu, ale z tego co słyszałem niektóre aparaty są ściągane w zastępczych (może zbiorczych?) opakowaniach i tu może być właśnie problem kodu kreskowego
Zdecydowanie nie miałem zamiaru podważać Twojej opinii, chociaż rzeczywiście mogło to tak zabrzmieć
Po prostu załatwiałem z nimi jedną rzecz i wszystko było jak najbardziej ok
Rówinież pozdrawiam i lecę szukać jakiegoś zoooooooooma ;)
dzięki wielkie wątek jest sporaśny i przyznam, że pomimo przeczytania całości to mi umkło ;)
Zjawa i na co się zdecydowałeś? Też się usilnie zastanawiam europassat czy co innego a czasu coraz mniej żeby ubiegać się o zwrot,może jeszcze ktoś doradzi!!!
Namiary na rawicki na PM, ok?
Witam,
Ponawiam nurtujące mnie pytanie:
Czy na pudełku musi być info o promocji czy nie jest to istotne?
Czy ktoś miał taką sytuację?
Pozdrawiam,
czy mam rozumieć że twoja odpowiedź znaczy:
ad 1. Nie, na pudełku nie musi być informacji o promocji, nie jest to istotne.
ad 2. Na 99,99% nikt nie miał takiej sytuacji.
jeśli tak rozumieć odpowiedź nr 2 to na jakiej podstawie została udzielona odpowiedź nr 1? :confused:
Pozdrawiam
nie musi być żadnej informacji na pudełku, ważne, żeby był oryginalny kod kreskowy z opakowania, nic więcej (poza oczywiście paragonem/fakturą i formularzem)
a dlaczego? logiczne - okresem promocji jest data zakupu aparatu, a nie data produkcji... a zaupić legalnie mogłeś nawet aparat wyprodukowany rok temu, jeśli komuś został na magazynie... tak więc ważna jest tylko data, która jest na paragonie/fakturze
Ja już wysłałem do nich liścik...ciekawe, co będzie dalej. Jak już zwrócą od razu zainwestuje....tylko nie wiem jeszcze w co :/ :-D
ja też wysłałem... wczoraj... jak cokolwiek odpowiedzą, dam znać i będę mógł służyć radą :)
Ja mam takowe pytanko. Po wypelnieniu formularza wydrukowalem , dostalem 5 kartek wydruku (3 z instrukcjami co i jak) Czy mam rozumiec ze wysylam 2 pozostale na ktorych jest formularz lacznie z tymi wszystkimi informacjami "Zlozenie wniosku o zwrot czesci zaplaty wymaga wypelnienia itd itd.." Oczywiscie to ze wszystkie informacje w formularzu sa po polsku nie przeszkadza? (Myslalem ze przy wydruku powstaje formularz a tu widze ze drukuje wszystko tak jak na stronie ze wszystkimi uwagami) . No i jeszcze jedna sprawa, co w przypadku Swift? Nalezy gdzies to dopisac? czy niepotrzbne? Dzieki za pomoc.Jablam
U mnie wyszły 2 strony wydruku ;-) Wysyłam jak jest (cały formularz zmieścił się na tych 2 str.)
Czy ktos juz odzyskal te 590 zlotych ???
A czytałeś ten wątek np. jakieś 10 stron wcześniej http://www.canon-board.info/showthre...=16147&page=25? Zwrot dostało już całkiem sporo osób..
Pozdr
Artur
no to mam mojego 30D:) tylko ze kod na kartonie, z numerem Body to naklejka, rozumiem ze zostawiam ją, wycinam razem z kartonem :P prawda? :)
Tak się waham czy zmieniać korpus czy nie, troche wzgędy kasowe ale i kobieta troche się sprzeciwia. Czytam wątek od początku, przewijają się wszystkie problemy, wraz z rozwiązaniami. Przewijają się gdzieniegdzie adresy sklepów lub linki do nich gdzie zakupiliście sprzęt.
Moja prośba, sugestia, może by każdy kto już kupił 30D, podał gdzie dokonał zakupu, jaka cena końcowa wyszła za sprzęt i na jakiej gwarancji?
Rozumieć można, że jeżeli zakupił z tego źródła to casch basck przysługuje.
Takie kompedium akcji Cash Back 8-)
polecam ten wątek:
http://canon-board.info/showthread.php?t=17177
ja kupiłem w fotoit za 4400 brutto z foktura i gwarancją, o zwrot prośbę wysłałem jeszcze nie dostałem
W Europassa'cie za FW 3% drożej.