Cytat:
Zamieszczone przez Jac
nie przepraszaj,czlowiek sie uczy i ja nie mam nic przeciwko poprawianiu zdjec:D
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez Jac
nie przepraszaj,czlowiek sie uczy i ja nie mam nic przeciwko poprawianiu zdjec:D
cosik nieotwieraja sie te ptaszki :(
Cytat:
Zamieszczone przez guest1
czy inni tez nie widza dwoch fotek????????
1
2
3
4
5
6
7
8
te zdjecie jest ze starej serii , mysle ze jest dobrze zrobione w programach????
9
cześć
ślepowron mi się naprawdę spodobał.
Pierwsza czapla byłaby bardzo fajna gdyby nie takie nieciekawe światło i brak kolorów.
czesc Kubaman hi
czaple mozna jeszcze poprawic ,gorzej tylko ze swiatlem (bialy kolor) a slepowron to stare zdjecie :) dotad bawilem sie na programie az doszedlem do skutku :) no a jak z ostroscia wg Ciebie???
dzieki za odwiedziny
2
3
4
5
6
7
brawo człowieku, wielkie brawo
no widze postep fotosc - twoje fotki nabieraja jakosci ! szczegolnie dwie ostatnie serie... czesciej bede tu zagtladal, tylko tak trzymaj ;-)
no niezłe cacka :).
A tak na poważnie to też coraz bardziej mi się Twoje zdjęcia podobają!
A tak na poważnie to też coraz bardziej mi się Twoje zdjęcia podobają![/QUOTE]
milo mi
witam
1
2
3
4
5
6
7
<połączone>
interesuje mnie opinia na temat zdjec 5 i 6
dzieki:D
6 na 100% nieostra
1
2
3
4
5
6
7
8
Fotosc - wow! Gdzie Ty te zdjęcia robisz??? Nie będę się wymądrzać bo się nie znam ale po prostu mi się podobają. Szczególnie ten żółty.
kazda wolna chwile poswiecam ptakom ,wiec stad jest ten efekt :)
1,2. sfotografowałeś potwora z lochness :)
1
2
3
4
5
6
7
Foty bardzo fajne, a szczególnie spodobała mi się ta :
Witam
myslalem ze juz sie znudzily czaple :)
wiec doloze kilka w podobnej pozycji :)
1
2
3
4
5
troche mi te czaple niepasuja , cos jest z nimi nie tak , ale nie wiem co jest zle
2
3
4
5
6
7
8
9
10
nr 5 - podoba sie, taki spokoj, czysty kadr, dobre swiatlo
nr 7 - tez fajne, cialbym dolu, aby same niebo zostalo z gaszczem ptakow
2,4,9,10 - wg mnie potrzebuja jeszcze drobnej korekty w shopie, mozna wiecej z nich wyciagnac
witam ponownie
patrze ze ogladajacych jest duza ilesc , a komentujacych malo , tzn ze chyba fotki sa dobre :)
doloze kilkla dla ogladajacych :)
1
2
wiem ze jest nieostra , ale pokazac mysle ze jest warto , tym bardziej ze nie wiem czy jeszcze jego napotkam na swojej drodze
3
4
5
6
7
myslal ze jego nie widze :)
9
10
11
12
dzis robilem wesele , tak ze moze bedzie zmiana tematu :)
proby ze slubem
moze cos napiszecie co o tym myslicie
najwidoczniej fotka wam sie podoba :)
oto nastepne zdjecie z wczorajszego plenerka
ten ptaszek bedzie mnie przesladowal bardzo dlugo dotad dopuki nie zrobie mu dobrej fotki, znam dwa miejsca ich przesiadywania i lowienia , ale nigdy po zlowieniu nie leci w moja strone , co mnie to drazni :)mysle ze sie kiedys doczekam tego momentu,poki co mam tylko jego d..pe po zlowieniu i to na kazdej fotce :( tu akurat zlapal piekny okaz rybki , ciete zdjecie okolo 20%
pozdr...
jeszcze kilka kormoranow do kolekcji , nie wiem sam cos chyba w nich jest zle zrobione,albo mi sie wydaje
[/IMG]
Fajna fota by była gdyby leciał w twoją stronę.:-D
tez o tym wiem, mam wiecej takich fotek z roznej strony,ale zadne nie jest dobrej jakosci
wschod slonca
a ten ptak mozna chyba zaliczyc do rodziny czaplowatych
hmmm....
umieszczam te fotki ,chodz nie wiem nawet czy to warto jest to robic.Nawet nie znam Waszej opinni na ich temat, nie wiem ktora jest dobra ,a ktora smiec
sam nie wiem co o tym myslec , jak nie chcecie abym umieszczal tych bubli to prosze dajcie w jakis sposob znac
zadnych rad zadnych wzkazowek............ dziene to dla mnie jest ,a widze ze zagladacie tu, czyzby az taki knoty to byly???
pozdr......
sc
Jesli ludzie zagladaja i nie pisza to chyba dobrze? Znaczy ze zdjecia sie podobaja...
Domagasz sie pochwal tak na sile? Jakby wygladal watek pelen postow "super, podobaja sie" ?
Wg mnie glupio troszke... choc pewnie proznosc by to mile polechtalo.
Ale chyba jednak lepiej miec kilka konstruktywnie krytycznych postow w watku niz kilkaset pustych pochwal?
Dlatego przyjmij brak komentarzy za pozytyw i "wyrobiona" publike - podobaja sie i jest OK, gdyby nie bylo OK to na pewno ktos by cos napisal.
moze i tak , ale nie wierze w to ze one sa dobre , nie chce pochwal tylko wzkazowek na lepsze fotki , a z tych zaprezentowanych mozna cos zawsze dodac ,milczenie czasami nie jest dobre bo mozna roznie myslec
KRYTYKA UCZY
Jak dla mnie, bez zmian od czasu gdy ostatnio coś tu pisałem :) Kadry, kolory itp. - super. Ostrość, skalowanie, kompresja, ogólnie to, co się robi "po" - do poprawki ;-)
wczorajszy wypad i znow pech, nie w ta strone polecial wszystkie zdjecia byly mierzone swiatlomierzem
3
4
]fotosc - przeglądnałem Twoje zdjecia w tym wątku i przede wszystkim, ich poziom techniczny woła o pomste do nieba :(
dzis ogladalem posta od poczatku i za glowe sie lapalem i mozna powiedziec ze szkoda bylo aparatu i czasu ktorego spedzilem na zdjecia , co prawda wszystkie te zdjecia byly starymi fotkami , a focilem tylko dlaswojej przyjemnosci Wciagnelo mnie to w ten temat bardziej niz myslalem i teraz przyznam racje temu cytatowi i zastanawiam sie nad usunieciem polowy conajmiej tego posta a zwlaszcza tego z pierwszych stron
wow!!!! sam jeszcze w to nie wierze!!!!
Moze jeszcze te teraznierjsze fotki nie sa doskonale i za pol roku bede znow skladal rece do Boga proszac o przebaczenie ,ale te pierwsze strony sa naprawde do..... patrzac z dzisiejszego punktu widzenia
IMO 1-sze zdjęcie z poprzedniej serii i 3-ka z ostatniej wymiataja.
Na tym pierwszym naprawde super światło i kadr. Na 3-ce ładnie trafiłeś z ostrościa no i oczywiście rewelacyjny moment i poza modela/ki. Zdjęcie byłoby IMO idealne, gdyby udało Ci się złapać całe odbicie w wodzie i przesunąć kadr tak, żeby było więcej "powietrza" z prawej. Oczywiście wiadomo, że takie "akcje" trwają bardzo krótko i trudno chłodno kalkulować w takiej chwili wygląd kadru.
Reasumując podziwiam Cię za konsekwencję w Twoich polowaniach z obiektywem-IMO postęp jest widoczny. Zazdroszcze Ci, że udaje Ci się z taką regularnością podchodzić tak piękne ptaszydła - ja nie mam takiego samozaparcia - w życiu nie udało mi się podejść bliżej np. do czapli siwej niż na 100m-kiedyś w nagłym przypływie wolnego czasu i chęci może spróbuję którejś z technik czatowania:) Podobnie jak przedmówcy napiszę, że Twoje zdjęcia bardzo by zyskały gdybyś poświęcił trochę więcej czasu na naukę przygotowania zdjęć w programach graficznych (IMO obowiązkowo RAW).
Twoje zdjęcia bardzo by zyskały gdybyś poświęcił trochę więcej czasu na naukę przygotowania zdjęć w programach graficznych (IMO obowiązkowo RAW).[/QUOTE]
wiekszosc fotek saz Rawa , a z programami caly czas poznaje cos nowego , w kazdymbadz razie staram sie
co do fotki 3 to tez bym tak chcial jak mowisz , ale to ona do mnie przyleciala byla okolo 10 m odemnie wiec wykluczone jest odbicie
zrobilem jej 3 zdjeciaw 1 skrzydlo delikatnie przyciete 2 pokazalem Wam a 3 nieostre
dzieki za podpowiedz , nadal bede kombinowal z programami tkz ..po..
proby w ps
no i ???? ?patrze i sam nie wiem, dla mnie obydwa sa dobre
jesien , czasami trzeba podarowac skrzydlatym :)
2
3
4
5
6
7
sie ma
a wiec
1 - super
2- cos nie tak kolory swiatlo to chyba slonce nisko i tylko tyle dalo sie uratowac.
3- kosa pozazdroscic :mrgreen:
4 - super fota tylko skrzydlo ale rozumiem slonce z tylu
5 - niezle
6 takie sobie
7- o niebo lepsze niz 6.
to tylko moja opinia :twisted:
Pozdrawiam i czekam na jeszcze -3 zazdroszcze zawsze mi uciekaja teraz mam tylko 200mm a wiec sam rozumiesz super kadr.
Te jesienne landszafty zpoprzedniej serii takie sobie (chociaz ten z 2 już bardzo przyjemny).
Ale ptaki z ostatniej serii wymiatają, 3-ka to mnie wręcz zamurowała.
Coraz częściej z przyjemnością śledzę Twoje update'y.
na 33 stronie jest kilka zdjec jeszcze tego samego kormorana , tylko w innych pozycjach :)
Dzygit-Dublin ja wlasnie mysle nad zakupem 200mn , bo czasami brakuje mi krotszego szkla
perqsista .. dzieki :)
sorry za ot:twisted:
mi dluzszego ahahah
przepadla mi 500mm 4,5 bo kasy nie mialem poszla uzywka na ebay za 2100 euro stan zyleta sklep foto.
200mm dobra sprawa albo drugie body 20d z 200mm 2,8 gotowe do walki :mrgreen:
200mm ok ale 500mm jeszcze lepsze :mrgreen:
Pozdrawiam Dariusz
mam jeszcze czas do konca roku , ale mysle nad 200mn f/2.8 lub 70-200 f /2.8
jeszcze sam nie wiem co wybiore
2
wiem ze jest technicznie padnieta fotka , ratowalem ja :( drzewa w dali zaslanialy ptaka , a ze to byl wczesny ranek swiatlo mialem slabe
3
4
pierwsza czapla fajna, trochę niebo kolorystycznie nieciekawe, ale OK.
Drugie mi sie zupełnie nie podoba, trzecie zabałaganione.
Fotosc, myślałeś o zainwestowaniu w długą stałkę? (500 lub 600/4IS). Mając dojście do takich miejsc mógłbyś naprawdę sporo zdziałać.
(i jako bonus jakiś zaawansowany kurs obsługi PS :mrgreen: przy cenie obiektywu nawet nie zauważysz ;-) a fotkom ciągle brakuje dosłownie tego malutkiego ostatniego podciągnięcia... no nie wiem dokładnie czym, bo sam nie umiem ;-) ale tego, co jest np. w zdjęciach iczka albo ostatnich Kubamana)