Odp: Czy Canon ma problemy z nowymi puszkami?
Ja to wiem, ale co to ma do rzeczy? Sam używałem obiektywów manualnych na odwrotce, tyle że w D5000 jest to mega niewygodne ze względu na brak pomiaru światła. BTW w portrecie jakiś zabójczy AF też nie jest potrzebny, ale przydałby się dobry, duży i jasny wizjer.
Cytat:
Zamieszczone przez
Cień
Coraz bardziej jestem skłonny przesiąść się na tego Canona.
Poruszyłeś temat macro, szkieł manualnych, to niezależnie od systemu - macro jest równie uciążliwe (upi...we) :)
W przypadku D7100 i 70D nie ma wielkiej różnicy, natomiast w niższych modelach Canon jest lepszy, bo daje pomiar światła. Nie jest to wcale takie uciążliwe, bo można kupić manualne szkło makro albo szkło powiększalnikowe.
Trochę odkopię, ale do minusów D7100 dochodzi jeszcze banding (od 1600 iso często) i beznadziejna współpraca z Sigmą 17-50mm. Ze szkieł mam już tylko Tamrona 60mm i Nikkora 35mm. Zmieniać system? :P
ma... dzisiaj bawiłem się przedprodukcyjnym 5Ds - wolę nie pisać jak działał AF z 85 na F1.2...
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
ma... dzisiaj bawiłem się przedprodukcyjnym 5Ds - wolę nie pisać jak działał AF z 85 na F1.2...
Napisz!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
zoomi
Ja też będąc 2 tyg temu na targach, ale było podpięte 11-24 i dla mnie śmigał :D
nie bardzo jest co pisać - nie trafiał nijak z moim 85 LII ;) (które działa chocby z moim 5d3)
zakaz wkładania swojej karty, zdjęcia obejrzałem na wyświetlaczu
poczekam na egzemplarze do sprzedaży
Porażka na starcie, czy może egzemplarz nadający się z mety na Żytnią?...