Odp: Jak zacząć fotografować śluby.?
Poniewaz czasem informacje podane wprost slabo wchodza, moze przypowiesc? "Zyl w owym miescie pewien czlowiek, ktory cierpial niedostatek tak, ze musial jesc soczewice bez oliwy i pic najtansze wino. Przybyl ow maz na rynek tego miasta, stanal posrod tych, ktorzy sprawiali wozy i rydwany do wyscigow, pozdrowil ich i rzekl: bracia, nie chce juz cierpiec niedostatku, jesc soczewicy bez oliwy i pic kwasnego wina, lecz chce uczynic swoj zywot na podobienstwo waszych. Znalazlem w szopie ojca mego mlotek i pile wyszczerbiona i pragne w szopie owej sprawiac wozy i rydwany do wyscigow, pic wina slodkie i jesc tlusto jako i wy czynicie. Rzeknijcie mi bracia, jak mam poczynac, gdzie szukac woznicow, ktorzy kupowac beda rydwany moje? Lecz oni szydzili z niego, a potem rzekli mu: wez sie ogarnij czlowieku, idz i nie grzesz wiecej. Albowiem rydwan widziales jedynie w cyrku i poczynasz rzecz cala od d... strony."
gdzie jest przycisk "pomógł"??
Cytat:
Zamieszczone przez
becekpl
Wątek: Jak zacząć fotografować śluby.?
tos pojechal Roja po temacie:) - genialne!
Cytat:
Zamieszczone przez
roja
Poniewaz czasem informacje podane wprost slabo wchodza, moze przypowiesc? "Zyl w owym miescie pewien czlowiek, ktory cierpial niedostatek tak, ze musial jesc soczewice bez oliwy i pic najtansze wino. Przybyl ow maz na rynek tego miasta, stanal posrod tych, ktorzy sprawiali wozy i rydwany do wyscigow, pozdrowil ich i rzekl: bracia, nie chce juz cierpiec niedostatku, jesc soczewicy bez oliwy i pic kwasnego wina, lecz chce uczynic swoj zywot na podobienstwo waszych. Znalazlem w szopie ojca mego mlotek i pile wyszczerbiona i pragne w szopie owej sprawiac wozy i rydwany do wyscigow, pic wina slodkie i jesc tlusto jako i wy czynicie. Rzeknijcie mi bracia, jak mam poczynac, gdzie szukac woznicow, ktorzy kupowac beda rydwany moje? Lecz oni szydzili z niego, a potem rzekli mu: wez sie ogarnij czlowieku, idz i nie grzesz wiecej. Albowiem rydwan widziales jedynie w cyrku i poczynasz rzecz cala od d... strony."
W tym momencie moderator powinien zamknąć temat :)
broń Boże, ale Hydepark jak najbardziej.....
Ani zamykanie, ani hydepark. Przewiduję szybką samoistną śmierć tego wątka 8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
roja
Hahahahaha
Cytat:
Zamieszczone przez
krzyssp
Wydajesz się ciągle nie rozumieć najważniejszego - to że posiadasz aparat i obiektyw to dopiero początek. Potrzebujesz dużo ponad to, oprogramowanie, dobry komputer oraz zdjęć, które sprawią że ludzie zechcą Ci zapłacić. Gdyby się okazało że miałeś/masz styczność z fotografią, możliwe że wystarczy mniej pracy niż jakbyś miał zacząć "od zera".
A czy ja napisałem że już zaczynam pracę? Czy napisałem że chciałbym zacząć?
Pewnie znów zostanę zlinczowany, ale właśnie wczoraj zakupiłem canona 85mm f1.8. Jak sądzicie dobry wybór jak dla takiego amatora jak ja?
A i jak możecie to poproszę jeszcze o podpowiedź. Zamierzam kupić 70-200mm 2.8 i gdybam między Canonem, a Tamronem. Oczywiście poczytałem na forum tu i nie tylko i nadal nie wiem który z nich wybrać, bo tematy są napisane konkretnie, ktoś tam postawił pytanie, a użyszkodnicy jak zwykle pierdu pierdu o czym innym. Może mi ktoś napisać jakieś uwagi na temat tych obiektywów. Najlepiej niech będzie to ktoś kto pracował.
Z góry dziękuję.
A wątek niech umiera :)