Pomijając nieostrości, masz świetne kadry. Po mandarynkach głodny się zrobiłem, muszę coś zjeść zaraz;).
Czy przypadkiem nie zmieniasz rozmiaru zdjęcia do wymogów forum na sam koniec obróbki?
Wersja do druku
Pomijając nieostrości, masz świetne kadry. Po mandarynkach głodny się zrobiłem, muszę coś zjeść zaraz;).
Czy przypadkiem nie zmieniasz rozmiaru zdjęcia do wymogów forum na sam koniec obróbki?
Dzięki Słowiczku. To są pomarańcze w wersji ozdobnej, nie nadają się do jedzenia.
Kiedyś pierwsze zdjęcia miałem na Imageshack, a od czasu wprowadzenia opłat przeszedłem na Imgur. Generalnie do tej pory wszystko było ok. Rozmiar oczywiście muszę zmieniać. Obrabiam sobie zdjęcia i gotowe przesyłam do Imgur gdzie na dzień dobry ustawiam nowy rozmiar po długim boku - 1024. Zmienia się też automatycznie wielkość pliku (nie wiem jakie zasady tym rządzą- to pytanie do Bechamota i JP) i często to wystarczy żeby było poniżej 300kb a jak nie to coś tam kombinuję jeszcze. Raz jest 300 a raz poniżej 100.
Jak zmieniałem rozmiar po zakończeniu pp, wychodziło mi lekkie mydełko w porównaniu z pełnym plikiem. Obrabiasz raw - tif - jpg?
Robię raw. Zdjęcia mam generalnie dobrej jakości w sensie ostrości. Ten ostatni set zrobił się taki mydlany, choć w przypadku 63 to celowałem w góry więc budynki są lekko nieostre.
Albaicin - dzielnica Granady.
68.
69.
70.
71.
72.
73.
74.
69 Bardzo fajne, ale spóbowałbym je poprostować i podostrzyć.
70 Ma w sobie coś, ale jeszcze nie wiem jak to określić, na razie "paczę".
72 ma potencjał, ale trzeba nad nim popracować. Kable do wymazania i niebo do przyciemnienia, bo takie przepalone.
Pozostałe zdjęcia takie sobie, zdecydowanie stać Cię na lepsze.
Widać jesteś człowiekiem głębokiej wiary;) Dzięki.
Nie lubię, nie mam czasu albo nawet nie chce mi się bawić obróbkę. Może rzeczywiście poświęcając trochę czasu, można z tych zdjęć wycisnąć dużo więcej.
Wymazywanie nie w moim stylu (jawne oszustwo), niebo takie akurat było(zachmurzone ale mocno podświetlone przez słońce), a 69- taki urok szerokiego kąta.
I że niby lepiej wygląda tak?
69a.
Moim zdaniem, teraz jest już znacznie lepiej.
Spaceru po Granadzie ciąg dalszy. Tym razem ludzie w głównej roli.
75.
76.
77.
78.
76 bardzo fajny kadr.. aczkolwiek nie wiem czy bardziej z frontu nie byłoby jeszcze ciekawiej ..